ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αισιοδοξία για αποφάσεις σύντομα…

αισιοδοξία-για-αποφάσεις-σύντομα-430326

Αισιοδοξία ότι θα παρθούν σύντομα οι αποφάσεις για τα σκάνδαλα που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο, ώστε να προγραμματίσουν και οι ίδιοι από την πλευρά τους τις κινήσεις τους, επικρατεί στην ΠΑΕ Νίκη Βόλου. Βέβαια στην κυανόλευκη ομάδα δεν μπορούν ακόμα να δηλώσουν το ίδιο αισιόδοξοι για τις προσπάθειες των ενεργειών τους για δικαίωση στο εξώδικο προς την ΕΠΟ και στα αιτήματά τους, ωστόσο φαίνεται πως θα εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα και σκέφτονται ακόμα και την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια.

Χθες η ενημέρωση που υπήρξε ήταν ότι σύντομα τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα και μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα κληθούν να πάρουν αποφάσεις που θα δείξουν αν μη τι άλλο τις προθέσεις της πολιτείας για την γενικότερη στάση της και κατά πόσο αυστηρή θα είναι απέναντι στις ΠΑΕ και ΤΑΠ που εμπλέκονται στους αγώνες με τα στημένα παιχνίδια και τα πλαστά δικαιολογητικά, ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν και η τιμωρία. Όλα αυτά όμως μένει να επιβεβαιωθούν και στην πράξη, διότι αρκετές φορές μέχρι σήμερα υπήρξαν πληροφορίες πώς από μέρα σε μέρα ξεκαθαρίζει η κατάσταση, αλλά τελικά καμία ουσιαστική εξέλιξη δεν υπήρξε. Έπειτα όμως από τις κλήσεις σε απολογία, ομάδων και φυσικών προσώπων, φαίνεται πώς οι υποθέσεις μπαίνουν στην τελική ευθεία.

Πάντως οι υπεραισιόδοξες προσδοκίες της Νίκης Βόλου δεν φαίνεται ότι θα ικανοποιηθούν σε πρώτη φάση τουλάχιστον. Άλλωστε ακούγεται ότι δεν ξεπερνούν τις τέσσερις επιπλέον από αυτές που υποβιβάζονται αγωνιστικά, οι ομάδες της Football League, που αντιμετωπίζουν το φάσμα του υποβιβασμού. Έτσι η Νίκη ακόμα και το παιχνίδι με τους Πόντιους Κατερίνης να επανοριστεί και να πάρει πίσω τους βαθμούς που της αφαιρέθηκαν δεν μπορεί να βρεθεί σε θέση που θα διεκδικεί την άνοδο στην παραπάνω κατηγορία.

Τώρα αν οι άνθρωποι της ΠΑΕ δεν ικανοποιηθεί από τις αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης, αφού θεωρούν παράλληλα ότι από Καλλονή και Επανωμή, που ανεβαίνουν στην Β’ Εθνική και είναι μπλεγμένες στο σκάνδαλο με τα Πλαστά πρέπει να τους αφαιρεθούν βαθμοί, κάτι που δεν φαίνεται να προβλέπεται από το κατηγορητήριο τους, τότε το νομικό επιτελείο της κυανόλευκης ΠΑΕ ίσως αποφασίσει να προσφύγει και στα πολιτικά ακόμη δικαστήρια. Όμως το χθεσινό τελεσίγραφο της ΕΠΟ προς τον ΟΦΗ για να αποσύρει την προσφυγή του στα πολιτικά δικαστήρια, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρχουν κυρώσεις για την ομάδα, δείχνει ότι η Νίκη θα ρισκάρει σε περίπτωση που ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο.

Ήδη το εξώδικο που έχει αποστείλει στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις της. Μέσα σε όλη αυτή την γενικότερη κατάσταση αμφιβολίας, το θετικό για τη Νίκη είναι ότι δεν έχουν προχωρήσει προσφυγές εναντίον της οι παίκτες του ρόστερ της περασμένης περιόδου. Μόλις τρεις έχουν επιλέξει τη νομική οδό για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους κα οι υπόλοιποι περιμένουν να ξεκαθαρίσει πρώτα η κατηγορία στην οποία θα αγωνίζεται και έπειτα να αποφασίσουν την επόμενη κίνησή τους. Το ότι κρατούν μια στάση αναμονής πάντως δεν σημαίνει ότι δεν εξετάζουν προτάσεις και δεν αναζητούν κάτι καλύτερο που ίσως προκύψει για την καριέρα τους. Αρκετοί από αυτούς, όπως οι Μπουσινάκης, Τσάγγαρης, Πετράς, Στουρνάρας, Μαϊστρέλλης, Ντάνισιτς, βρίσκονται στο στόχαστρο άλλων ομάδων.

Οι άνθρωποι της ΠΑΕ προσπαθούν απλά να «κρατήσουν» κάποιους από αυτούς να μην αποφασίσουν ακόμα για το μέλλον τους και τους ζητούν να κάνουν ακόμα λίγες ημέρες υπομονή. Είναι σίγουρο πάντως ότι και οι ποδοσφαιριστές δεν είναι αδιάφοροι για το μέλλον της Νίκης και την επόμενη ημέρα, αλλά και οι ίδιοι ανησυχούν έντονα από την στιγμή που δεν γίνεται καμία απολύτως κίνηση που να δείχνει ότι προετοιμάζεται τουλάχιστον το έδαφος για τη νέα σεζόν.

Οι μόνες ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής αφορούν στο νομικό αγώνα της ομάδας για δικαίωση, αφού φέρεται να έχει αδικηθεί από στημένα ματς εις βάρος της κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος του Βορείου Ομίλου της Football League 2, ενώ θεωρεί ότι θα αδικηθεί και σε περίπτωση που δεν αφαιρεθούν βαθμοί από τις ομάδες του ομίλου που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τις πλαστές ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες, από τη στιγμή που κάποιοι παίκτες αγωνίστηκαν παράνομα στο πρωτάθλημα.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου