ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ετοιμος στην ιστορική στιγμή

ετοιμος-στην-ιστορική-στιγμή-430350

Η ώρα για την ιστορική στιγμή της  πρώτης συμμετοχής του Ολυμπιακού Βόλου σε ευρωπαϊκή διοργάνωση έφθασε, αφού στις 6 το απόγευμα θα αντιμετωπίσει στο γήπεδο «Μίλος Όμπιλιτς» του Βελιγραδίου την Ραντ στο πλαίσιο του δεύτερου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ.
Ο Ολυμπιακός βρίσκεται από χθες στο Βελιγράδι, προπονηθήκαμε στο γήπεδο οπού θα γίνει σήμερα ο αγώνας, ενώ αισθητή παρουσία έκαναν και οι ερυθρόλευκοι φίλαθλοι που σήμερα θα είναι 400… 
 
Γκράθια: «Ζούμε ένα όνειρο»
Με ερωτήσεις από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ ξεκίνησε η συνέντευξη Τύπου για τον Ισπανό τεχνικό Χάβι Γκράθια ο οποίος αρκετά ενοχλημένος από την ζέστη που επικρατούσε και χθες στη πρωτεύουσα της Σερβίας μίλησε αρχικά για το πόσο έτοιμη είναι η ομάδα για το σημερινό παιχνίδι λέγοντας: «Η ομάδα έχει κάνει μία προετοιμασία τρεισήμισι εβδομάδων και πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε ώστε να καλυτερέψουμε πολλά πράγματα. Είμαστε όμως έτοιμοι για το αυριανό (σημερινό) παιχνίδι αφού το περιμέναμε πάρα πολύ και είμαστε έτοιμοι για να παίξουμε». Για το αν υπάρχουν διαφορές στην ενδεκάδα σε σχέση με το τελευταίο φιλικό απέναντι στη Λοκομοτίβ τόνισε: «Θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές αλλά αυτές θα τις ξέρουμε πριν τον αγώνα». Για το εάν έχει επηρεαστεί η ομάδα από τα γεγονότα που διαδραματίζονται τελευταία γύρω από αυτή: «Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα κάνει τη δουλειά της κανονικά και έχει αφήσει στην άκρη ότι ακούγεται και ότι γίνεται και αυτό που κάνουν οι ποδοσφαιριστές είναι η δουλειά τους που δεν είναι άλλη από το να προετοιμαστούν για το παιχνίδι. Για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα θα πρέπει η ομάδα να είναι συγκεντρωμένη σε αυτά που κάνει και όχι σε αυτά που ακούγονται». Για την ώρα που θα διεξαχθεί η αναμέτρηση και τις κλιματικές συνθήκες: «Δεν είναι η καλύτερη ώρα για να παίξουμε ένα αγώνα αλλά πρέπει να το κάνουμε. Και οι δύο ομάδες όμως θα έχουν το ίδιο πρόβλημα και θα πρέπει όλοι να αντέξουμε την ζέστη, παίκτες προπονητές, δημοσιογράφοι και φίλαθλοι». Για το τι αισθάνεται για την πρώτη του ευρωπαϊκή εμπειρία: «Σαν παίκτης είχα την ευκαιρία να παίξω στην Ευρώπη   αλλά σαν προπονητής είναι η πρώτη όπως και της ομάδας. Αυτή τη στιγμή ζούμε ένα όνειρο αλλά το έχουμε πάρει πολύ σοβαρά το ματς αφού το πρώτο παιχνίδι είναι σημαντικό». Για το τι είπε στους παίκτες του για το σημερινό παιχνίδι: «Πάντα υπάρχει μια πρώτη φορά για όλα. Είναι ένα παιχνίδι ποδοσφαιρικό το οποίο αυτό παίζουμε και αυτό που θέλουμε είναι να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε στο ηθικό κομμάτι αφού ερχόμαστε με όνειρα και θέλουμε να συνδυάσουμε και την πείρα της ομάδας από όλα τα προηγούμενα χρόνια». Τέλος για την ομάδα της Ραντ πρόσθεσε: «Νομίζω ότι η Ραντ είναι μια ομάδα με πολύ καλή φυσική κατάσταση, με καλή τεχνική στη μπάλα και η οποία παίζει αρκετά καλά με συνδυασμούς σε όλο το γήπεδο. Εμείς θα πρέπει να αμυνθούμε και να κλείσουμε όλους τους διαδρόμους. Ξέρουμε ότι είναι ένα παιχνίδι 180 λεπτών και επίσης ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να σκοράρουμε εκτός έδρας».
 
Η 11άδα
Οσον αφορά στην 11άδα, ο πονοκέφαλος είναι ευχάριστος για τον Χάβι Γκράθια, ο οποίος βλέπει να έχει πολλές επιλογές. Ακόμη και στη θέση του τερματοφύλακα υπάρχει ερωτηματικό με τον Ρόκα να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα έναντι του Γιακούποβιτς. Στην άμυνα δεξί μπακ θα ξεκινήσει ο Σέλεζι και ως αριστερό ο Ρόκας δίχως να αποκλείεται όμως και ο Ζαραδούκας.
Στο κέντρο της άμυνας θα είναι ο Σανκαρέ με τον Τομάς ή τον Ντολεζάι, αμυντικά χαφ θα είναι ο Άλβαρεζς και ο Νταρμπιόν χωρίς να αποκλείεται η συμμετοχή του Μητρόπουλου.
Στη μεσαία γραμμή θα χρησιμοποιηθούν ο Μπρέσκα και ο Μόνχε και πολλές πιθανότητες έχει να ξεκινήσει ο Ουμπίντες παρ’ ότι ο Ακόστα είχε εντυπωσιάσει στο τελευταίο φιλικό με την Βουλγαρική Λοκομοτίβ Πλόβντιβ και στην επίθεση θα βρίσκεται ο Μαρτίν.
Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου Χαβιέρ Γράθια έχει μαζί του στο Βελιγράδι 19 παίκτες και συγκεκριμένα τους εξής: Ρόκα, Γιακούποβιτς, Ρόκας, Ζαραδούκας, Σέλεσι, Τομάς, Σανκαρέ, Ντολεζάι, Αλβάρεζ, Μητρόπουλος, Κάσχιο, Νταρμπιόν, Ακόστα, Μόνχε, Ουμπίντες, Μπρέσκα, Μάρτιν, Σκέμπρι και Σολάκης.
 
Σοβαρός και έμπειρος
 Με σεβασμό για την αξία του Ολυμπιακού Βόλου μίλησε ο προπονητής της Ραντ Βελιγραδίου, Σλάβκο Πέτροβιτς εν όψει της συνάντησης των δύο ομάδων για τον Β’ προκριματικό γύρο του Europa League στο γήπεδο «Μίλος Ομπιλιτς» του Βελιγραδίου.
Ο Σέρβος τεχνικός χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό ως μια «σοβαρή και έμπειρη ομάδα» ενώ τόνισε πως δεν θα είναι εύκολο για την ομάδα του να πάρει την πρόκριση στο επόμενο γύρο.
 
 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου