ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Από ηθική υποχρέωση»

από-ηθική-υποχρέωση-430777

Τόσο καιρό που η Νίκη εμφανίζεται ως «θύμα» στα δύο σκάνδαλα «Κοριόπολις» και «Πλαστά» και έχει ξεκινήσει έναν δικαστικό αγώνα δικαίωσης, όλες οι εξελίξεις έχουν «παγώσει», με την δικαιολογία ότι κανείς δεν ξέρει σε ποια κατηγορία τελικά θα αγωνίζεται η ομάδα και τι πρόθεση έχει πλέον γύρω από αυτή ο Στράτος Γιδόπουλος.
 
Το γεγονός ότι ο έμπειρος παράγοντας ενεργοποιήθηκε ξανά για θέματα που αφορούν στην ομάδα, έκανε ορισμένους να πιστέψουν ότι τελικά η ΠΑΕ Νίκη δεν θα μείνει ακέφαλη και τους οργανωμένους και την Ερασιτεχνική, να σταματήσουν τις όποιες δραστηριότητες τους και να αναμένουν τις εξελίξεις, όχι γιατί άπαντες επιθυμούν την παραμονή του Γιδόπουλου, αλλά για να ξεκαθαρίσει το «τοπίο» και να μπορέσουν να πάρουν αποφάσεις με τα νέα δεδομένα που θα δημιουργηθούν. Ο Στράτος Γιδόπουλος όμως μιλώντας στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» εκφράζει την απορία του για το γεγονός ότι δεν κινείται τίποτα στην ομάδα…
 
«Περιμένουμε απαντήσεις»
Για το θέμα που «καίει» τη Νίκη, για το αν έχει ελπίδες δικαίωσης σε αυτά που διεκδικεί και μέσω του εξώδικου που έστειλε στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ο Στράτος Γιδόπουλος δήλωσε σχετικά: «Θα περιμένουμε τις απαντήσεις. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι τώρα. Ελπίζουμε μέσα στις επόμενες μέρες να αρχίσουμε να έχουμε μια πιο συγκεκριμένη εικόνα για το τι πρόκειται να συμβεί. Οι νόμοι είναι σαφείς. Εμείς ζητήσαμε την εφαρμογή τους».
Να θυμίσουμε ότι η ΠΑΕ Νίκη Βόλου με το εξώδικο που έστειλε την Πέμπτη στην ΕΠΟ, αλλά και με τις επιστολές που έχει αποστείλει σε Πιλάβιο και Ένωση Ποδοσφαίρου Β’ και Γ’ Εθνικής, επιζητά την τιμωρία των ομάδων που εμπλέκονται στα «Πλαστά» για ηθική αυτουργία και παράβαση καθήκοντος που συνιστά αφαίρεση βαθμών ή και υποβιβασμό, ενώ περιμένει υποβιβασμούς και για τις ομάδες που εμπλέκονται στο σκάνδαλο Κοριόπολις. Όλα αυτά αποσκοπούν στο να αδειάσουν θέσεις από την Β’ Εθνική και σε συνδυασμό με το αίτημα που έχει στείλει για τον επανορισμό του ματς με τους Πόντιους Κατερίνης, έχοντας καταθέσει χαρτί αναβολής από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ελπίζει ότι θα πάρει βαθμούς που θα την φέρουν σε θέση ισχύος. Για το συγκεκριμένο παιχνίδι το κόστος ήταν «διπλό», καθώς δεν είναι μόνο ότι το έχασε με 0-3 στα χαρτιά, αλλά και ότι της αφαιρέθηκαν τέσσερις βαθμοί. 
 
«Τι θα πει περιμένουν τις εξελίξεις»;
Ο Στράτος Γιδόπουλος στη συνέχεια προσπαθεί να στείλει το μήνυμά του σε οργανωμένους και Ερασιτεχνική. Ουσιαστικά προσπαθεί να τους αφυπνίσει. Εκφράζει την απορία του για το γεγονός ότι δεν κινείται τίποτα και θεωρεί ότι το να περιμένουν τις εξελίξεις δεν αποτελεί σοβαρή δικαιολογία για να μην κάνουν κάτι για την ομάδα: «Τι θα πει περιμένουν τις εξελίξεις; Εγώ έχω ηθική υποχρέωση στη Νίκη για να διεκδικήσω ότι μπορώ, από την στιγμή που αδικήθηκε όταν ήμουν στην ηγεσία της. Από κει και πέρα το έχω πει εδώ και δυόμιση μήνες ότι έχω φύγει. Γιατί δεν κάνουν κάτι για την ομάδα; Όλες οι ομάδες βρίσκονται σε κατάσταση αμφιβολίας, αλλά κάτι βλέπετε ότι κάτι κινείται. Κάτι κάνουν. Στη Νίκη τι γίνεται; Δεν έχουν πάρει καμία απόφαση για την ομάδα».
Ο έμπειρος παράγοντας στο τέλος καλεί τους φιλάθλους που αγαπούν την ομάδα να πάρουν πρωτοβουλίες: «Ας βγουν τιμίως και ευθαρσώς και να πούνε τα σχέδιά τους. Πού είναι εκείνη η Γενική Συνέλευση που θα γινόταν από την Ερασιτεχνική Νίκη; Σίγουρα περιμένουμε απαντήσεις, αλλά δεν μπορεί η ομάδα να είναι σε σημείο μηδέν και να μην γίνεται ούτε μια κίνηση. Όταν έχεις μια ομάδα και κάποιους διαφορετικούς δρόμους να ακολουθήσεις, κάνεις μια συγκέντρωση και λες: Αν είναι να παίξουμε στην Β’ θα κάνουμε αυτό. Αν είναι να παίξουμε στην Γ’ κάνουμε αυτό. Για την Δ’ έχουμε αυτή την επιλογή. Δεν ασχολούνται όμως. Δεν τους ενδιαφέρει. Το σχέδιο απαξίωσης της ομάδας έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια. Οι μόνες συγκεντρώσεις που έκαναν ήταν πώς να με βρίσουν τόσο καιρό. Αν αγαπούν την ομάδα ας πάρουν πρωτοβουλίες. Όπου και να αγωνιστεί, σε όποια κατηγορία, τους έχει ανάγκη να είναι δίπλα τους, όχι για να βρίζουν τον κάθε άνθρωπο που έρχεται για να βοηθήσει, αλλά για να συμπαραστέκονται ενεργά».
 
Δεν εφησυχάζουν  
Η αλήθεια πάντως είναι ότι οι οργανωμένοι μπορεί να περιμένουν και να κρατούν στάση αναμονής, αλλά δεν εφησυχάζουν. Παρακολουθούν τις εξελίξεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συζητούν μεταξύ τους και δεν σκέφτονται τις λύσεις. Απλά μέχρι στιγμής δεν έχουν αποφασίσει να πάρουν θέση και να εκφράσουν δημόσια την άποψη τους. Η στάση αναμονής που κρατούν είναι γενικότερα μια στάση απέναντι σε όλα αυτά που συμβαίνουν στη Νίκη και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πληροφορίες λένε ότι έχουν δώσει μεταξύ τους ένα άτυπο περιθώριο μέχρι τα τέλη του μήνα και στη συνέχεια θα αντιδράσουν και θα πάρουν θέση για όλα αυτά. Κι η Ερασιτεχνική Νίκη από την πλευρά της κρατάει στάση αναμονής, αλλά σε περίπτωση που αποφασίσουν ξανά οι οργανωμένοι να πιέσουν τις καταστάσεις θα πραγματοποιήσουν την Γενική Συνέλευση που θα αφορά αποκλειστικά στην Ερασιτεχνική.
Πριν να ξεσπάσουν τα σκάνδαλα άλλωστε και όταν δεν υπήρχε η παραμικρή ελπίδα για τη Νίκη, αλλά ήταν σε αδιέξοδο, είχαν αρχίσει να μπαίνουν οι ενέργειες τόσο των οργανωμένων όσο και της Ερασιτεχνικής σε κάποιο πλαίσιο. Στη συνέχεια όμως οι ραγδαίες εξελίξεις και η ενεργοποίηση του Γιδόπουλου, τους ανάγκασαν να περιμένουν.
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου