ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ιστορική μέρα η επόμενη Πέμπτη

ιστορική-μέρα-η-επόμενη-πέμπτη-430802

Η ιστορική στιγμή για τον Ολυμπιακό Βόλου πλησιάζει καθώς η εβδομάδα που έρχεται είναι ευρωπαϊκή και την Πέμπτη 14 Ιουλίου θα βρεθεί αντιμέτωπος με την Σερβική Ραντ για το β’ προκριματικό γύρο του Europa League.

Ιστορική θα είναι η Πέμπτη για την ομάδα αλλά και τον κόσμο αφού και ο σύνδεσμος φιλάθλων της ομάδας, «Austrian Boys» διοργανώνει εκδρομή για το Βελιγράδι.

Οι «Austrian Boys» διοργανώνουν «ιστορική εκδρομή στο Βελιγράδι», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στο φυλλάδιο που έχουν ετοιμάσει, για όσους προτιμήσουν να ταξιδέψουν αυθημερόν, αλλά και για όσους θελήσουν να διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχείο. Αναλυτικά οι τιμές της εκδρομής:

* 85 ευρώ με διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4 αστέρων συμπεριλαμβανομένου και πρωινού. Αναχώρηση το πρωί (05.00) της Τετάρτης στις 13 Ιουλίου 2011.

* 45 ευρώ αυθημερόν η αναχώρηση θα γίνει το πρωί (05.00) της Πέμπτης στις 14 Ιουλίου και η επιστροφή αμέσως μετά το τέλος του αγώνα.

Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του συνδέσμου των «Austrian Boys», στην Αγ. Δημητρίου 19.

Ο Ολυμπιακός και ο κόσμος του ζουν και αναπνέουν και ετοιμάζονται για το Βελιγράδι και τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα της ιστορίας…

Ο Ολυμπιακός Βόλου χθες έκανε γνωστή και τη λίστα των παικτών που θα συμμετέχουν στους αγώνες για το Europa Leage και σε αυτή συμπεριλαμβάνονται συνολικά 21 παίκτες, ενώ στο Βελιγράδι θα βρεθεί και σύσσωμο το Δ.Σ. του Ολυμπιακού καθώς και τυπικά άρθηκε η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για κάποια μέλη, ενώ πλέον μεγάλο είναι το ενδιαφέρον υπάρχει και από τους φιλάθλους που θέλουν να μεταβούν στη σερβική πρωτεύουσα για να συμπαρασταθούν στην ομάδα και να είναι παρόντες στην πρώτη ευρωπαϊκή ερυθρόλευκη εμπειρία!

Οι επόμενες μέρες είναι μέρες προετοιμασίας για την πρώτη ευρωπαϊκή έξοδο του Ολυμπιακού που θα βρεθεί αντιμέτωπος στις 14 Ιουλίου με την Σερβική Ραντ στο Βελιγράδι για το β’ προκριματικό γύρο του Europa League.

Το Βελιγράδι απέχει 810 χιλιόμετρα από τον Βόλο και ο χρόνος του ταξιδιού συμπεριλαμβανομένου της συνήθους αναμονής στα σύνορα υπολογίζεται σε 10 ώρες, ενώ από πέρσι το καλοκαίρι, αν και η Σερβία δεν ανήκει στην συνθήκη Σένγκεν, στα σύνορά της δεν απαιτείται διαβατήριο αλλά η νέου τύπου ταυτότητα.

Η Ραντ που επέστρεψε σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από 22 χρόνια έχει ιδρυθεί το 1958 και η φυσική της έδρα είναι το Στάδιο «Βασιλιάς Πέτρος ο 1ος» χωρητικότητας 6.000 θεατών με το παρατσούκλι της ομάδας είναι το «οικοδόμοι». Τα επίσημα χρώματα της είναι το γαλάζιο με το άσπρο, ενώ δεν έχει να επιδείξει κάποιον τίτλο και στο Europa League δεν χρησιμοποιεί το δικό της γήπεδο αλλά αυτό της Όμπιλιτς.

Όσον αφορά την εκδρομή από το Βόλο, η νέου τύπου ταυτότητα αν και εφόσον η εκδρομή είναι οργανωμένη με λεωφορείο είναι αρκετή, όμως στους μεμονωμένους ταξιδιώτες με αυτοκίνητο, όλοι συνιστάται να έχουν διαβατήρια, αφού η μη κατοχή τους μπορεί να αποτελέσει την τέλεια δικαιολογία για πρόστιμα στα δεκάδες αστυνομικά μπλόκα που θα συναντήσει κάποιος στα Σκόπια και στη Σερβία.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Ραντ εξασφαλίζει έξοδο στην Ευρώπη και πριν από 22 χρόνια την προηγούμενη είχε κληρωθεί με τον Ολυμπιακό Π. την σεζόν 1989-90 στο πρώτο γύρο του UEFA. Η Ραντ επικράτησε 2-1 εντός στο πρώτο παιχνίδι (38′ Νεστόροβιτς, 54′ Τζοϊντζεβιτς – 91′ Τσαλουχίδης) όμως στη ρεβάνς στο «Καραϊσκάκη» οι Πειραιώτες επιβλήθηκαν 2-0 (34′ Ντέταρι, 76′ Αναστόπουλος) και πήραν την πρόκριση.

Η Ραντ τώρα εξασφάλισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο τερματίζοντας στην 4η θέση του σερβικού πρωταθλήματος. Η ομάδα του Βελιγραδίου κατάφερε να συλλέξει 52 βαθμούς σε 30 ματς με απολογισμό 14 νικών, 10 ισοπαλιών και έξι ηττών και τέρματα 38-21.

Ο αγώνας ρεβάνς της Ραντ είναι προγραμματισμένος για τις 21 Ιουλίου στο Πανθεσσαλικό.

Ο Ολυμπιακός, αν προκριθεί επί της Ραντ, θα παίξει μετά στις 28 Ιουλίου και τη ρεβάνς στις 4 Αυγούστου κι αν και τότε προκριθεί θα συνεχίσει στα πλέι οφ του Europa, αφού μάθει τον αντίπαλό του στην κλήρωση της 5ης Αυγούστου, θα παίξει δε το πρώτο της παιχνίδι στις 18 Αυγούστου και τη ρεβάνς στις 25.

 

 

 

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου