ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Περιμένουν αντιδράσεις και αποφάσεις

περιμένουν-αντιδράσεις-και-αποφάσει-430958

Μετά το εξώδικο που απέστειλαν στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία οι άνθρωποι της Νίκης τηρούν στάση αναμονής. Ουσιαστικά περιμένουν αντιδράσεις και αποφάσεις. Η κυανόλευκη ΠΑΕ επιζητά τιμωρία των ομάδων που εμπλέκονται στα «Πλαστά» με υποβιβασμό ή αφαίρεση βαθμών και να εφαρμοστούν κατά γράμμα οι νόμοι για ηθική αυτουργία και παράβαση καθήκοντος για τα οποία κατηγορούνται τα συγκεκριμένα ΤΑΠ ή ΠΑΕ.

Το ότι κλήθηκαν σε απολογία μόνο οι ομάδες που αναγράφεται στους φακέλους τους «δόλια έκδοση» και οι οποίες προέρχονται μόνο από το Νότιο Όμιλο της Football League 2, θορύβησε τον Στράτο Γιδόπουλο, που αμέσως αποφάσισε να ενεργήσει και να πιέσει με εξώδικο την ΕΠΟ και το νομικό της σύμβουλο.

Η ΠΑΕ Νίκη είχε αρχικά προειδοποιήσει με επιστολή τόσο προς τον Σοφοκλή Πιλάβιο, όσο και προς την Ενωση Ποδοσφαίρου Β’ και Γ’ Εθνικής και αφού εξέλαβε μετά τις τελευταίες κλήσεις σε απολογία, ότι δεν πήραν στα σοβαρά τις απειλές του, ενήργησε πλέον μέσω του νομικού επιτελείου της ΠΑΕ με εξώδικο.

Με το εξώδικο αυτό η ΠΑΕ Νίκη Βόλου αποσκοπεί στο να «φρενάρει» τις όποιες διαδικασίες και να αναγκάσει την ΕΠΟ να επανεξετάσει την υπόθεση. Αν δεν γίνει τότε η κυανόλευκη ομάδα απειλεί να φτάσει μέχρι και τα πολιτικά δικαστήρια. Πιθανές κυρώσεις αποβολής της από όλες τις διοργανώσεις δεν την αφορούν και οι άνθρωποι της φέρνουν τον παράδειγμα του ΟΦΗ που στρίμωξε όσο καμία ομάδα τον τελευταίο καιρό την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Ακολουθώντας τον δρόμο που χάραξε η Κρητική ομάδα, ο Στράτος Γιδόπουλος διαμηνύει παντού ότι θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο και κάθε πιθανότητα για δικαίωση της κυανόλευκης ομάδας.

Η Νίκη περιμένει τιμωρία ανάλογη της παράβασης στην οποία υπέπεσαν, για τις ομάδες του Βορείου Ομίλου της Football League 2, που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με «Πλαστά», τιμωρίες και υποβιβασμούς για ομάδες που εμπλέκονται στο σκάνδαλο «Κοριόπολις» και στη συνέχεια την τύχη του αιτήματός της για τον επανορισμό του ματς με τους Πόντιους Κατερίνης που δεν έχει διεξαχθεί. Όλα αυτά αποσκοπούν στο να πάρει πίσω βαθμούς και να βρεθεί σε θέση διεκδικήτριας ομάδας για την άνοδο, βάσει των κενών θέσεων που θα προκύψουν από την παραπάνω κατηγορία…

Αυτή τη στιγμή η Νίκη βρίσκεται στην 10η θέση της βαθμολογίας του Βορείου Ομίλου της Football League 2, αλλά τις έχουν αφαιρεθεί τέσσερις βαθμοί, αλλά και εκκρεμεί η απόφαση για το παιχνίδι με τους Πόντιους Κατερίνης.

Η κατάσταση αναμονής έχει φτάσει στους δύο μήνες για τη Νίκη και η επόμενη μέρα της κυανόλευκης ομάδας προδιαγράφεται ιδιαίτερα αβέβαιη. Αν βέβαια δικαιωθεί τότε θα σίγουρα όλα θα κυλήσουν σε διαφορετικό πλαίσιο και η αισιοδοξία θα επιστρέψει. Αν όμως όχι, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το μέλλον της κυανόλευκης Ποδοσφαιρικής Εταιρείας. Οι αποφάσεις που θα προκύψουν από την Αθλητική Δικαιοσύνη, είναι αρκετά σημαντικές και για τη Νίκη Βόλου, που χωρίς να θέλει βρέθηκε να είναι το θύμα στα δυο αυτά σκάνδαλα.

Από την άλλη όμως οργανωμένοι και Ερασιτεχνική δεν αναμένεται αν υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση να περιμένουν, αλλά θα προσπαθήσουν να θέσουν επί τάπητος τις σκέψεις τους και τα σχέδιά τους, τα οποία εξέταζαν για την ομάδα πριν προκύψουν όλα αυτά και να ξεκαθαρίσουν το «τοπίο» γύρω τουλάχιστον από το διοικητικό θέμα.

Ο Στράτος Γιδόπουλος έχει επαναδραστηριοποιηθεί, αλλά οι πληροφορίες λένε ότι δύσκολα θα παραμείνει σε περίπτωση που δεν πετύχει τον στόχο του και δεν δικαιωθεί η Νίκη. Πάντως αναμένεται στον Βόλο για να ανοίξει τα χαρτιά του για τις προθέσεις του και να ξεκαθαρίσει τι θα κάνει με τις μετοχές που έχει στα χέρια του.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου