ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολοι… στο Βελιγράδι

ολοι-στο-βελιγράδι-430983

 

Για το Βελιγράδι ετοιμάζεται πλέον ο Ολυμπιακός Βόλου που θα βρεθεί εκεί για τον πρώτο του ευρωπαϊκό αγώνα της ιστορίας του την ερχόμενη Πέμπτη έχοντας να αντιμετωπίσει την Ραντ…

Ο Ολυμπιακός Βόλου χθες κατέθεσε τη λίστα των παικτών που θα συμμετέχουν στους αγώνες για το Europa Leage και σε αυτή συμπεριλαμβάνονται συνολικά 21 παίκτες και βέβαια οι τέσσερις νεοαποκτηθέντες, που είναι Μαλτέζος Αντρέ Σκέμπρι που ήρθε από την Ουγγαρία και την Φερεντσβάρος, ο Γάλλος Στεφάν Νταρμπιόν που ήρθε από τη Ναντ, ο Αργεντίνος Ματίας Αλεχάντρο Κάσχιο που ήρθε από την Νιούελς Ολντ Μπόις και ο Σλοβάκος Ιγκόρ Ομπέρ που ήρθε από την Ντουνάιτσκα.

Στο Βελιγράδι θα βρεθεί και σύσσωμο το Δ.Σ. του Ολυμπιακού καθώς χθες και τυπικά άρθηκε η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για κάποια μέλη, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει και από τους φιλάθλους που θέλουν να μεταβούν στη σερβική πρωτεύουσα για να συμπαρασταθούν στην ομάδα και να είναι παρόντες στην πρώτη ευρωπαϊκή ερυθρόλευκη εμπειρία!

Χθες δεν επικυρώθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα όπως είχαν ζητήσει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Γιώργος Τόρης, τόσο για τον ίδιο, όσο και για τους Γιώργο Πράτο, Γιώργο Βαρούτσικο αλλά και τον τιμ μάνατζερ της ομάδας Τάκη Γιαννόπουλο.

Επίσης με τη χθεσινή απόφαση ελεύθεροι να ταξιδέψουν στο εξωτερικό είναι ο Θανάσης Κανελλόπουλος, ο «ισχυρός άνδρας» του πειραϊκού συλλόγου Βαγγέλης Μαρινάκης, αλλά και όλοι όσοι φάνηκαν να εμπλέκονται για απλή συνέργεια στην υπόθεση koriopolis αλλά δεν έχουν κληθεί ούτε σε απολογία ούτε αποδείχθηκε ότι συντρέχει λόγος να κατηγορούνται…

Έτσι οι επόμενες μέρες είναι μέρες προετοιμασίας για την πρώτη ευρωπαϊκή έξοδο του Ολυμπιακού που θα βρεθεί αντιμέτωπος στις 14 Ιουλίου με την Σερβική Ραντ στο Βελιγράδι για το β’ προκριματικό γύρο του Europa League .

Εδώ και καιρό έχει γίνει γνωστό ότι και ο σύνδεσμος φίλων της ομάδας, «Austrian Boys» διοργανώνει εκδρομή για το Βελιγράδι με τους οργανωμένους φιλάθλους να θέλουν να είναι κοντά στους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου.

Για αυτό το λόγο οι «Austrian Boys» διοργανώνουν «ιστορική εκδρομή στο Βελιγράδι», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στο φυλλάδιο που έχουν ετοιμάσει, για όσους προτιμήσουν να ταξιδέψουν αυθημερόν, αλλά και για όσους θελήσουν να διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχείο.

Αναλυτικά οι τιμές της εκδρομής:

* 85 ευρώ με διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4 αστέρων συμπεριλαμβανομένου και πρωινού. Αναχώρηση το πρωί (05.00) της Τετάρτης στις 13 Ιουλίου 2011.

* 45 ευρώ αυθημερόν η αναχώρηση θα γίνει το πρωί (05.00) της Πέμπτης στις 14 Ιουλίου και η επιστροφή αμέσως μετά το τέλος του αγώνα.

Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του συνδέσμου των «Austrian Boys», στην Αγ. Δημητρίου.

Το Βελιγράδι απέχει 810 χιλιόμετρα από τον Βόλο και ο χρόνος του ταξιδιού συμπεριλαμβανομένου της συνήθους αναμονής στα σύνορα υπολογίζεται σε 10 ώρες, ενώ από

πέρσι το καλοκαίρι, αν και η Σερβία δεν ανήκει στην συνθήκη Σένγκεν, στα σύνορά της δεν απαιτείται διαβατήριο αλλά η νέου τύπου ταυτότητα.

Η Ραντ που επέστρεψε σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από 22 χρόνια έχει ιδρυθεί το 1958 και η φυσική της έδρα είναι το Στάδιο «Βασιλιάς Πέτρος ο 1ος» χωρητικότητας 6.000 θεατών με το παρατσούκλι της ομάδας είναι το «οικοδόμοι». Τα επίσημα χρώματα της είναι το γαλάζιο με το άσπρο, ενώ δεν έχει να επιδείξει κάποιον τίτλο και στο Europa League δεν χρησιμοποιεί το δικό της γήπεδο αλλά αυτό της Όμπιλιτς.

Όσον αφορά την εκδρομή από το Βόλο, η νέου τύπου ταυτότητα αν και εφόσον η εκδρομή είναι οργανωμένη με λεωφορείο είναι αρκετή, όμως στους μεμονωμένους ταξιδιώτες με αυτοκίνητο, όλοι συνιστάται να έχουν διαβατήρια, αφού η μη κατοχή τους μπορεί να αποτελέσει την τέλεια δικαιολογία για πρόστιμα στα δεκάδες αστυνομικά μπλόκα που θα συναντήσει κάποιος στα Σκόπια και στη Σερβία.

Η Ραντ και πριν από 22 χρόνια έπαιξε και πάλι με σύλλογο από τη χώρα μας και πάλι με Ολυμπιακό. Ήταν η σεζόν 1989-90, όταν η Ραντ στον α’ γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ αντιμετώπισε Ολυμπιακό Πειραιά . Εντός έδρας κέρδισε με 2-1, όμως ηττήθηκε επί ελληνικού εδάφους με 2-0 από τους «ερυθρόλευκους» και αποχαιρέτησε γρήγορα-γρήγορα τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Η Ραντ τώρα εξασφάλισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο τερματίζοντας στην 4η θέση του σερβικού πρωταθλήματος. Η ομάδα του Βελιγραδίου κατάφερε να συλλέξει 52 βαθμούς σε 30 ματς με απολογισμό 14 νικών, 10 ισοπαλιών και έξι ηττών και τέρματα 38-21,ενω πέρασε στο β΄ γύρο για να βρεθεί απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου κερδίζοντας 6-0 και 1-3 την Τρε Πενε από το Σαν Μαρίνο.

Ο αγώνας ρεβάνς της Ραντ είναι προγραμματισμένος για τις 21 Ιουλίου στο Πανθεσσαλικό.

Ο Ολυμπιακός, αν προκριθεί επί της Ραντ, θα παίξει μετά στις 28 Ιουλίου και τη ρεβάνς στις 4 Αυγούστου κι αν και τότε προκριθεί θα συνεχίσει στα πλέι οφ του Europa, αφού μάθει τον αντίπαλό του στην κλήρωση της 5ης Αυγούστου, θα παίξει δε το πρώτο της παιχνίδι στις 18 Αυγούστου και τη ρεβάνς στις 25.

 

 

 

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου