ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Βόλος είναι… ένα βήμα

ο-βόλος-είναι-ένα-βήμα-430995

Χαρούμενος που ήρθε στην Ελλάδα και το Βόλο αλλά και ένα βήμα για την εξέλιξη της καριέρας του χαρακτήρισε τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό ο Αντρέ Σκέμπρι μιλώντας σε εφημερίδα της Μάλτας. Ο 25χρονος επιθετικός αναφέρθηκε στις προτάσεις που είχε στα χέρια του, το ενδιαφέρον της Κιέβο, αλλά και τις επικείμενες μονομαχίες του με τον συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα, Τζάστιν Χάμπερ, που θα αγωνίζεται στο εξής στην Κέρκυρα.
«Είμαι χαρούμενος για τη μεταγραφή μου στον Ολυμπιακό Βόλου. Πιστεύω πως είναι ένα βήμα μπροστά στην καριέρα μου. Από την αρχή της πορείας μου ήθελα να κάνω αργά και σταθερά βήματα. Πριν από τέσσερα χρόνια έπαιζα στη Μάλτα και τώρα θα αγωνίζομαι στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ανυπομονώ για τη νέα πρόκληση. Πιστεύω πως η Ελλάδα είναι ιδανική για μένα για να ανεβάσω το επίπεδό μου σαν ποδοσφαιριστής. Τα χρήματα δεν είναι προτεραιότητα για μένα σε αυτό το στάδιο της καριέρας μου. Ο Ολυμπιακός Βόλου έκανε προσπάθεια για να με αποκτήσει. Η ομάδα έχει Ισπανό προπονητή, τον Χάβι Γκράθια, και αυτό αποτέλεσε ένα έξτρα κίνητρο για μένα γιατί μου αρέσει πολύ η ισπανική φιλοσοφία για το ποδόσφαιρο. Στόχος μου είναι να κερδίσω θέση στην ενδεκάδα. Είναι μεγάλο το στοίχημα για μένα, γιατί υπάρχουν καλοί παίκτες στην ομάδα», τόνισε ο διεθνής άσος.
Παράλληλα αποκάλυψε πως «…πριν από τέσσερα χρόνια είχα την ευκαιρία να παίξω στον ΟΦΗ, αλλά επέλεξα την Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ, γιατί ήθελα να έχω ρεαλιστικές πιθανότητες να αγωνίζομαι τακτικά. Γι’ αυτό το λόγο προτίμησα και τώρα τον Ολυμπιακό Βόλου», ενώ για τις προτάσεις που δέχτηκε φέτος προτού επιλέξει τους Βολιώτες, είπε: «Ξέρω πως κάποιοι οπαδοί στη Μάλτα μπορεί να είναι κάπως απογοητευμένοι που δεν πήγα σε μία χώρα όπως η Ιταλία. Υπήρχε μία μικρή περίπτωση να μεταγραφώ σε ιταλική ομάδα, αλλά θα έπρεπε να περιμένω πολλή ώρα για απάντηση και δεν ήθελα να πάρω αυτό το ρίσκο. Ξέρω πως ένας Ιταλός μάνατζερ είχε έρθει σε επαφή με την Κιέβο για την πιθανότητα να με αποκτήσει. Υπήρχε ενδιαφέρον, αλλά δεν δέχτηκα κάποια συγκεκριμένη πρόταση. Είχα κι άλλες επιλογές, κυρίως από ομάδες της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Οι προσφορές ήταν πολύ ελκυστικές από άποψη χρημάτων, αλλά προτίμησα τον Ολυμπιακό Βόλου».
Για την αποχώρησή του από τη Φερεντσβάρος τόνισε: «Ήμουν πολύ χαρούμενος στη Φερεντσβάρος και οι οπαδοί ήταν πολύ καλοί μαζί μου. Η ομάδα μού πρόσφερε νέο συμβόλαιο, αλλά ήθελα να προχωρήσω και να πάω σε ένα ανώτερο πρωτάθλημα. Ευχαριστώ τον πρόεδρο της Φερεντσβάρος, τον προπονητή, τους συμπαίκτες μου και τους οπαδούς που με στήριξαν στο διάστημα που αγωνιζόμουν στην ομάδα».
Τέλος, για τους αγώνες που θα βρει αντίπαλό του τον συμπαίκτη του στην εθνική Μάλτας, Τζάστιν Χάμπερ, δήλωσε: «Είναι σύμπτωση, αλλά είμαι χαρούμενος που ο Τζάστιν πήγε στην Κέρκυρα. Θα χαρώ να σκοράρω εναντίον του! Πέρα από την πλάκα, είναι πολύ καλός μου φίλος και με βοήθησε να κάνω καριέρα εκτός της Μάλτας. Είμαι ευγνώμων για την υποστήριξή του και του εύχομαι καλή επιτυχία στη νέα του ομάδα».
Ο Σκέμπρι, που από προχθές είναι επίσημα παίκτης του Ολυμπιακού Βόλου, ήρθε ελεύθερος από την ουγγρική Φερεντσβάρος, έχει 36 συμμετοχές στην εθνική Μάλτας, με θητεία ακόμα σε Χιμπέρνιανς, Μάρσαξλοκ Μάλτας, Μπράουνσβαϊκ και Καρλ Χάιντς της Γερμανίας, και Κέρντεν της Αυστρίας, ενώ έχει μεγάλη έφεση στο σκοράρισμα (63 γκολ συνολικά) παρά το ότι αγωνίζεται κυρίως πίσω από τον σέντερ φορ.
 
Στη Μάλτα
 Ο επιθετικός του Ολυμπιακού Βόλου, Αντρέ Σκέμπρι, θα βρεθεί σήμερα πάλι στη Μάλτα το προκειμένου να μαζέψει τα πράγματά του για τη μόνιμη εγκατάστασή του στο Βόλο.
Ο 25χρονος διεθνής Μαλτέζος επιθετικός της θεσσαλικής ομάδας, θα ταξιδέψει σήμερα για την πατρίδα του, ώστε να διευθετήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες πριν τη μόνιμη εγκατάστασή του στην πόλη της Μαγνησίας. Ωστόσο, το ταξίδι του θα είναι πολύ σύντομο, μια και θα πρέπει να επιστρέψει αμέσως στο Βόλο και συγκεκριμένα αύριο το βράδυ προκειμένου το πρωί της Δευτέρας (11/7) να ξεκινήσει προετοιμασία με την ομάδα.
 
Πρώτο ρεπό  
Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού Χάβι Γκράθια, θα δώσει το πρώτο ρεπό στους παίκτες του αύριο Κυριακή και θα ανανεώσει το ραντεβού τους για προπόνηση τη Δευτέρα, oπότε οι "ερυθρόλευκοι" θα μπουν στην τελική ευθεία για την πρώτη τους ευρωπαϊκή "μάχη" με αντίπαλο τη Ραντ στο Βελιγράδι .Σήμερα το πρωί θα γίνει η τελευταία προπόνηση στην Πορταριά και έπειτα η αποστολή θα επιστρέψει στη βάση της.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου