ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εξώδικο στην ΕΠΟ

εξώδικο-στην-επο-430958

Εξώδικο απέστειλε χθες στην ΕΠΟ η Νίκη Βόλου ζητώντας λύση στο γόρδιο δεσμό που έχει προκύψει με τις πλαστές ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες των ομάδων. Οι κυανόλευκοι ζητούν την τιμωρία όλων όσων παραβίασαν τους κανονισμούς περιμένοντας να επωφεληθούν της υπόθεσης κερδίζοντας ίσως και την άνοδο στην αμέσως επόμενη κατηγορία.

Η διοίκηση της ΠΑΕ Νίκη Βόλου απέστειλε χθες εξώδικο επιστολή στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ζητώντας την τιμωρία των ομάδων που χρησιμοποίησαν πλαστές ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες εφόσον είναι ένοχες ειδάλλως να παρθεί μια απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι.

Εάν κάτι από τα παραπάνω δεν γίνει, τότε η διοίκηση της κυανόλευκης ΠΑΕ αναμένεται να προσφύγει σε όλα τα πολιτικά ή και τα αθλητικά δικαστήρια προκειμένου να δικαιωθεί. Είναι άλλωστε γνωστό εδώ και καιρό πως στη Νίκη δεν έχουν να χάσουν τίποτα και θα τραβήξουν την υπόθεση στα άκρα.

Υπενθυμίζεται πως αρχικά από την μεριά της Νίκης είχε σταλεί επιστολή στην ΕΠΟ και τον πρόεδρο της Σοφοκλή Πιλάβιο από τον οποίο και ζητήθηκε να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να ξεκαθαρίσουν τα σκάνδαλα με τις ενημερότητες και τα στημένα, με τη Νίκη να φαίνεται ως το θύμα σε όλα αυτά.

Μάλιστα ακολούθησε και επίσκεψη του μεγαλομετόχου Στράτου Γιδόπουλου στην ΕΠΟ και τον κ. Πιλάβιο, όπου και υπήρχε ενημέρωση προς τον παράγοντα των κυανόλευκων για όλα τα θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη και μέσα σε αυτά βρίσκονται τα στημένα παιχνίδια αλλά και το σκάνδαλο με τις πλαστές ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες.

Από τη Νίκη ισχυρίζονται πως από τη στιγμή που έγινε ανάκληση των δελτίων κάτι τέτοιο σημαίνει πως οι ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν παράνομα στο πρωτάθλημα της Football Leagye 2 και έτσι υπάρχει ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος. Για το λόγο αυτό από την μεριά της Νίκης ζητείται να υπάρξουν ποινές και τιμωρίες βάσει του νόμου και να μην επιβληθούν μόνο χρηματικά πρόστιμα στις ομάδες που παραβίασαν το κανονισμό και είναι η Επανομή, η Καλλονή, ο Φωκικός και η Αναγέννηση Γιαννιτσών.

Από τη μεριά της η ΕΠΟ είχε διαβεβαιώσει στο κ. Γιδόπουλο πως θα γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις, ωστόσο η Νίκη κυνηγά την υπόθεση και δεν περιμένει με σταυρωμένα τα χέρια. Οι κυανόλευκοι περιμένουν έτσι να επωφεληθούν από πιθανές κενές θέσεις στη Β’ Εθνική και να βρεθούν την παραπάνω κατηγορία.

Μέσα σε όλα αυτά η Νίκη περιμένει επίσης την έκβαση της υπόθεσης Κοριόπολις, μιας και όπως αποδείχθηκε παιχνίδια στήθηκαν σε βάρος των κυανόλευκων. Παράλληλα αναμένεται να εξεταστεί και το γεγονός να οριστεί τελικά το παιχνίδι με τους Πόντιους Κατερίνης, το οποίο και η Νίκη έχασε στα χαρτιά αλλά φωνάζει πως δεν ορίστηκε ποτέ βάσει απόφασης και εγγράφου που απέστειλε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Βέβαια αυτό είναι κάτι που θα εξεταστεί μετά την απόφαση για την τιμωρία ή όχι των παραπάνω ομάδων. Η Ένωση Ποδοσφαίρου Β’ και Γ’ Εθνικής θα πάρει με τη σειρά της απόφαση για τον εάν θα γίνει η αναμέτρηση, εφόσον προκύψει ότι η Νίκη θα μπορέσει να διεκδικήσει άνοδο στη Β’ Εθνική.

Βέροια για Μπουσινάκη

Ενας από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν φέτος με τη φανέλα της Νίκης πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις είναι ο Περικλής Μπουσινάκης το συμβόλαιο του οποίου έχει λήξει με τους κυανόλευκους. Πρόσφατα ακούστηκε η ομάδα των Τρικάλων πως ενδιαφέρεται για την απόκτησή του όπως επίσης και ο Πανθρακικός, ωστόσο ο 25χρονος αριστεροπόδαρος αμυντικός έχει πρόταση και από τη Βέροια την οποία και εξετάζει σοβαρά.

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου