ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με Σκέμπρι στην Ευρώπη

με-σκέμπρι-στην-ευρώπη-431208

Με τον Αντρέ Σκέμπρι που υπέγραψε και επίσημα χθες διετές συμβόλαιο ολοκληρώθηκε η λίστα της Ευρώπης για τον Ολυμπιακό, που πλέον σκέφτεται το πρώτο του ευρωπαϊκό ματς στις 14 Ιουλίου στο Βελιγράδι.

Ο Ολυμπιακός Βόλου θα έπρεπε μέχρι σήμερα να καταθέσει τη λίστα των παικτών που θα συμμετέχουν στους αγώνες για το Europa Leage και ο Μαλτέζος Σκέμπρι ήταν τελικά ο 4ος νεοαποκτηθείς μετά το Γαλλο Στεφάν Νταρμπιόν που ήρθε απο τη Ναντ, τον Αργεντίνο Ματίας Αλεχάντρο Κάσχιο που ήρθε από την Νιούελς Ολντ Μπόις και τον Σλοβάκο Ιγκόρ Ομπέρ που ήρθε από την Ντουνάιτσκα Στρέντα.

Μέχρι σήμερα ο Ολυμπιακός θα πρέπει να έχει αποστείλει τη λίστα παικτών που θα αγωνισθούν στο Γιουρόπα Λιγκ και εκτός απροόπτου το ευρωπαϊκό ρόστερ εκτός των τεσσάρων νεοαποκτηθέντων Νταρμπιόν – Κάσχιο – Ομπέρ – Σκέμπρι ο προπονητής Χάβι Γράθια και ο συνεργάτης του Χουάν Σόλα θα στηριχθουν και στους Ελντίν Γιακούποβιτς, Λεάντρο Άλβαρες, Χαβιέ Ουμπίντες, Βιθέντε Μόνχε, Χουάν Μαρτίν, Μανουέλ Ρόκα, Νοέ Ακόστα, Μάριο Μπρέσκα, Πέτερ Ντολεζάι, Πάπα Χαλιφα Σανκαρέ, Ζόλταν Σέλεσι, Χαβιέ Τομάς, Ηλία Σολάκη, Γιάννη Ζαραδούκα, Στάθη Ρόκα, Παύλο Μητρόπουλο, Αλέξανδρο Ζέρη, Αποστόλη Αναστασίου, Στέλιο Ανδρίκο, ενώ ίσως δηλωθούν και κάποιοι από τους παίκτες της ομάδας Νέων που μετέχουν στην προετοιμασία.

Ο Σκέμπρι

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ανακοίνωσε χθες επίσημα την απόκτηση του διεθνή Μαλτέζου μεσοεπιθετικού Σκέμπρι, ο οποίος υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Ο διεθνής Μαλτέζος μεσοεπιθετικός Αντρέ Σκέμπρι είναι ένας ποδοσφαιριστής για τον οποίο πολλοί Έλληνες φίλαθλοι έχουν μια πρώτη εικόνα για τα προσόντα του και από το πρόσφατο παιχνίδι της Εθνικής μας με τη Μάλτα όπου είχε το δοκάρι των αντιπάλων κι ενώ το σκορ ήταν 1-1.

Ο 25χρονος (27/5/1986) Σκέμπρι, που έμεινε ελεύθερος από την ουγγρική Φερεντσβάρος, έφτασε Τετάρτη στη χώρα μας, πέρασε επιτυχώς όλες τις απαραίτητες ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις, και χθες στο Βόλο παρουσία του τιμ μάνατζερ της ομάδας Τακη Γιαννόπουλου υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο για να γίνει ο δεύτερος Μαλτέζος (μετά τον Χάμπερ) που θα αγωνιστεί στην Ελλάδα.

Με 36 συμμετοχές στην εθνική Μάλτας, με θητεία ακόμα σε Χιμπέρνιανς Μάλτας, Μάρσαξλοκ, Μπράουνσβαϊκ Γερμανίας, Καρλ Χάιντς Σιένα και Κέρντεν, έχει μεγάλη έφεση στο σκοράρισμα (63 γκολ συνολικά) παρά το ότι αγωνίζεται κυρίως πίσω από τον σέντερ φορ.

Ο Μαλτέζος επιθετικός δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του με τη Φερεντσβάρος ελέω των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ουγγρικός σύλλογος με αποτέλεσμα να αναζητήσει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του μετά από μία πολύ καλή σεζόν. Έτσι οι εκπρόσωποι του πρότειναν τον ποδοσφαιριστή στους Βολιώτες που τον είχαν δει αγωνιζόμενο και αποκτήθηκε με δεδομένο πως επρόκειτο για έναν ποδοσφαιριστή με κασέ στα μέτρα του Ολυμπιακού και που μπορεί να προσφέρει λύσεις στον τομέα του σκοραρίσματος.

Όπως προαναφέραμε, ο Σκέμπρι έκανε πολύ καλή σεζόν στην Ουγγαρία. Κατάφερε να παίξει σε 27 ματς πρωταθλήματος και να σκοράρει 16 φορές έχοντας 2.332 λεπτά συμμετοχής, όπερ σημαίνει ένα γκολ ανά 146 λεπτά. Ο Μαλτέζος άσος όμως σκόραρε και στο Κύπελλο με αποτέλεσμα να έχει συνολικά 17 τέρματα με τη φανέλα της Φερεντσβάρος σε 28 παιχνίδια. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως είχε δυο χατ-τρικ στο πρωτάθλημα και δη στο εκτός έδρας 3-1 της ομάδας του επί της Βάσας, αλλά και στο 5-0 επί της Λόμπαρντ Πάπα.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου