ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πιο έτοιμοι για την Ευρώπη

πιο-έτοιμοι-για-την-ευρώπη-431222

Θετικά ήταν τα μηνύματα από το προχθεσινό φιλικό του Ολυμπιακού με την Λοκομοτίβ Πλόβντιβ, που ήταν και η πρόβα τζενεράλε για το πρώτο ευρωπαϊκό ματς, και ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου Χάβι Γκράθια εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι ερυθρόλευκοι θα είναι έτοιμοι για το ματς της ερχόμενης Πέμπτης με τη Ραντ στο Βελιγράδι.

Ο Χάβι Γκράθια έδειξε και σκέψεις 11άδας και παρατάσσοντας την ομάδα με διάταξη 4-2-3-1 είδε ότι οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αρκετά κινητικοί και στα 20 πρώτα λεπτά κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, ελέγχοντας πλήρως τον ρυθμό του αγώνα αφού στο διάστημα αυτό ο Ολυμπιακός σημείωσε ένα γκολ, ενώ έχασε και δύο καλές ευκαιρίες να ανεβάσει το δείκτη του σκορ.

«Τα πόδια των παικτών ήταν βαριά από την προετοιμασία. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε, ωστόσο πιστεύω ότι σε γενικές γραμμές παίξαμε κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο. Κόντρα στη Ραντ η ομάδα θα είναι πιο φρέσκια και καλύτερη και πιστεύω έτοιμη να μπει στη μάχη. Είχαμε πει ότι στις 14 Ιουλίου θα είναι δύσκολο να βρισκόμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, αλλά το προσπαθούμε» είπε ο Ισπανός τεχνικός Χάβι Γκραθία που προχθές παρέταξε αρχική ενδεκάδα στην οποία δεν χρησιμοποίησε κανένα από τα 4 φετινά μεταγραφικά αποκτήματα καθώς χρησιμοποίησε τον Μανουέλ Ρόκα κάτω από τα δοκάρια, ο Σέλεζι ήταν το δεξί μπακ και ο Ρόκας το αριστερό. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Τομάς και Σανκαρέ, ενώ στην μεσαία γραμμή Μητρόπουλος και Άλβαρεζ ήταν τα δύο αμυντικά χαφ. Στη δεξιά πλευρά κινούνταν ο Μπρέσκα και στα αριστερά ο Μόνχε, ενώ πίσω από τον Μαρτίν σε ρόλο επιτελικού μέσου ξεκίνησε ο Ακόστα που μάλιστα ήταν πολύ καλός πετυχαίνοντας και τα δύο γκολ.

Αναφορικά με το αν θα παρατάξει τον Ολυμπιακό με διαφορετικό σχήμα στο ματς του Βελιγραδίου και αν η 11άδα θα έχει αλλαγές ο Γκράθια είπε: «Πολλές δεν νομίζω», ενώ κληθείς να απαντήσει στο πόσες μεταγραφές θα κάνει ακόμα η ομάδα του τόνισε ότι «σημασία δεν έχει η ποσότητα, αλλά η ποιότητα», περιμένοντας πλέον ενίσχυση μόνο για το πρωτάθλημα…

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου