ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παίρνει τα μέτρα της…

παίρνει-τα-μέτρα-της-431390

Οι επιστολές προς ΕΠΟ και Ενωση Ποδοσφαίρου Β’ και Γ’ Εθνικής που προηγήθηκαν, έδειξαν απλά τις προθέσεις της ΠΑΕ Νίκη Βόλου και ήταν μόνο η αρχή. Οι ενέργειες που αναμένεται να ξεκινήσουν από σήμερα αναμένεται να αποδείξουν ότι είναι έτοιμη για να υπερασπιστεί επί του πρακτέου τα συμφέροντά της. Ο Στράτος Γιδόπουλος από τα λόγια περνάει στις πράξεις και κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να ξεκαθαρίσει αν τελικά η Νίκη θα φτάσει στα άκρα, μέχρι και να μπλοκάρει δηλαδή την επικύρωση της βαθμολογίας της Football League 2.
 
Να θυμίσουμε ότι ο Στράτος Γιδόπουλος είχε πει σε τηλεοπτική εκπομπή που ήταν καλεσμένος ότι η Νίκη δεν έχει ουσιαστικά τίποτα να χάσει και πώς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ακολουθήσει τον δρόμο που χάραξε ο ΟΦΗ και να προσφύγει μέχρι και στα πολιτικά δικαστήρια για την δικαίωση της ΠΑΕ.
Όλες αυτές τις μέρες ο μεγαλομέτοχος της Νίκης Βόλου δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια. Εξέταζε με το νομικό επιτελείο της ομάδας, κάθε νομικό πλαίσιο στο οποίο μπορεί να κινηθεί η ΠΑΕ για να διεκδικήσει τα συμφέροντά της. Ό,τι όμως και να πράξει η κυανόλευκη ομάδα από την πλευρά της, το «μαχαίρι και το καρπούζι» τα έχει στα χέρια της η ΕΠΟ και η αθλητική δικαιοσύνη… Μάλιστα το γεγονός ότι αργούν οι εξελίξεις, δείχνει ότι μάλλον δεν είναι έτοιμη η Πολιτεία να προκαλέσει την «αλλαγή» των «χαρτών» του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Έτσι στη Νίκη η ιδέα να δικαιωθεί σε όλα τα επίπεδα των «δικαστικών μαχών» φαίνεται αρχικά πως είναι ένα όνειρο που δεν συγκεντρώνει παραμόνο λιγοστές ελπίδες, οι οποίες προκύπτουν μόνο και μόνο από την αισιοδοξία και την επιμονή του Στράτου Γιδόπουλου να το κυνηγήσει μέχρι τέλους και από τη «δύναμη» της νομικής της υπηρεσίας. Το αποτέλεσμα όμως είναι εξαιρετικά αβέβαιο και τα μέχρι σήμερα δεδομένα όχι τόσο ισχυρά για να πείσουν.
Να θυμίσουμε ότι η Νίκη επιζητά από την αθλητική δικαιοσύνη και την ΕΠΟ τιμωρία των ομάδων βάσει του νόμου τόσο για το σκάνδαλο Κοριόπολις, όσο και για αυτό των πλαστών ενημεροτήτων. Θεωρεί ότι αν οι ομάδες υποβιβαστούν ή τιμωρηθούν με αφαίρεση βαθμών για τα δύο σκάνδαλα και παράλληλα γίνει δεκτό το αίτημα της Νίκης για επανορισμό της αναμέτρησης με τους Πόντιους Κατερίνης, τότε η κυανόλευκη ΠΑΕ έχει πιθανότητες να διεκδικήσει το χαμένο έδαφος και ίσως να είναι σε αυτές που θα κληθούν να καλύψουν μια θέση στην παραπάνω κατηγορία. Το σχέδιο αυτό μοιάζει να αγγίζει τα όρια της υπερβολής, αλλά ο Γιδόπουλος φέρεται να το πιστεύει και με τις ενέργειές του να το υποστηρίζει και να το επιδιώκει.   
Από κει και πέρα όμως ο προβληματισμός για την επόμενη μέρα συνεχίζει να υφίσταται. Αν η Νίκη δεν καταφέρει να πετύχει μέσω δικαστικών μαχών – που αυτή την στιγμή μοιάζει το πιθανότερο- αποζητώντας κατανομή δικαιοσύνης και τιμωρίες για τα σκάνδαλα «Κοριόπολις» και «Πλαστά», τότε θα έρθει ξανά αυτόματα αντιμέτωπη με τους προβληματισμούς του πρόσφατου παρελθόντος, για το μέλλον της, τη διοίκηση και την κατηγορία που θα αγωνιστεί.
 
Αναβλήθηκε το δικαστήριο
Εν τω μεταξύ αναβλήθηκε τελικά όπως αναμενόταν η εκδίκαση του αιτήματος του Σλάντιαν Σπάσιτς για κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ Νίκη Βόλου. Ο παίκτης επιζητά όλο το ποσό που του οφείλεται από την σεζόν 2005-2006, όπου αγωνίστηκε για ένα εξάμηνο. Ο Σπάσιτς ήταν από τους παίκτες που έφερε ο Αχιλλέας Μπέος με τον ερχομό του και ακόμα η Νίκη δεν έχει καταφέρει να τους ξεχρεώσει.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου