ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δείγματα ετοιμότητας στο ΕΑΚ

δείγματα-ετοιμότητας-στο-εακ-431398

Τον πρώτο του επίσημο φιλικό αγώνα και πρόβα τζενεράλε πριν από το παιχνίδι στο Βελιγράδι με τη Ραντ έδωσε χθες ο Ολυμπιακός Βόλου με τους ερυθρόλευκους να φιλοξενούν την βουλγαρική Λοκομοτίβ Πλόβντιβ και να κερδίζουν με 2-1, δείχνοντας σημάδια ετοιμότητας και έχοντας τον Ακόστα σκόρερ και των δύο γκολ.

Η ομάδα του Βόλου μία εβδομάδα περίπου πριν από το πρώτο της ευρωπαϊκό ραντεβού και μετά από δύο εβδομάδες προετοιμασίας αγωνίστηκε μπροστά σε περίπου 3.500 φίλους της, οι οποίοι για ακόμη μία φορά ήταν στο πλευρό της.

Ο Ισπανός τεχνικός Χάβι Γκράθια παρέταξε μία ενδεκάδα στην οποία δεν χρησιμοποίησε κανένα από τα τρία φετινά μεταγραφικά αποκτήματα, καθώς χρησιμοποίησε τον Ρόκα κάτω από τα δοκάρια, ενώ σε σύστημα 4-5-1 ο Σέλεζι ήταν το δεξί μπακ και ο Ρόκας το αριστερό. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Τομάς και Σανκαρέ, ενώ στην μεσαία γραμμή Μητρόπουλος και Άλβαρεζ ήταν τα δύο αμυντικά χαφ. Στην δεξιά πλευρά κινούνταν ο Μπρέσκα και στα αριστερά ο Μόνχε, ενώ πίσω από τον Μαρτίν σε ρόλο επιτελικού μέσου ξεκίνησε ο Ακόστα.

Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι και κατάφεραν να προηγηθούν μόλις στο 7’ μετά από ενέργεια του Μάρτιν η οποία ξεκίνησε από οφσάιντ και γκολ του Ακόστα το οποίο και προκάλεσε την έντονη αντίδραση των Βουλγάρων στο βοηθό Πετρόπουλο.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν στη συνέχεια την υπεροχή μέχρι και το 30ο λεπτό αλλά τους έλειψε η μεγάλη φάση με τον Μαρτίν να μοιάζει μόνος του στην επίθεση. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και δημιούργησαν κάποιες καλές ευκαιρίες προ του Ρόκα, αλλά δεν κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια μέχρι και την συμπλήρωση των 45 λεπτών.

Οι ερυθρόλευκοι παρουσιάστηκαν το ίδιο δυνατοί και στην επανάληψη και μπήκαν δυνατά φθάνοντας στην επίτευξη ακόμη ενός τέρματος και πάλι δια ποδός Ακόστα, με τον Ισπανό να παρουσιάζεται σε εξαιρετική κατάσταση και να σκοράρει στο 50’ με δυνατό σουτ εκτός περιοχής.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού είδαν τους φιλοξενούμενους να μειώνουν με τον Τοντόροφ στο 57’ αλλά έδειξαν αρκετά καλά στοιχεία στο υπόλοιπο χρονικό διάστημα με συνεχόμενο πρέσινγκ, ενώ οι συνεχόμενες εναλλαγές της μπάλας κούρασαν τους αντιπάλους που έμειναν να παρακολουθούν. Ωστόσο μεγάλες και επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από τα αντίπαλα δίχτυα δεν δημιουργήθηκαν και έτσι οι δύο ομάδες αποχώρησαν με το τελικό 2-1. Λίγο χρόνο συμμετοχής πήρε και ο Σλοβάκος Ομπέρτ αλλά δεν μπορεί να κριθεί.

Γκράθια: «Βαριά τα πόδια»

Δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα έκανε ο τεχνικός του Ολυμπιακού τονίζοντας:

«Τα πόδια των παικτών ήταν βαριά από την προετοιμασία. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε, ωστόσο πιστεύω ότι σε γενικές γραμμές παίξαμε κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο. Κόντρα στη Ραντ η ομάδα θα είναι πιο φρέσκια και καλύτερη και πιστεύω έτοιμη να μπει στη μάχη. Είχαμε πει ότι στις 14 Ιουλίου θα είναι δύσκολο να βρισκόμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, αλλά το προσπαθούμε». Δηλώσεις έκανε και ο αρχηγός της ομάδας Λεάντρο Άλβαρεζ τονίζοντας: «Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο. Θέλουμε να είναι κοντά μας όπως πέρσι. Έχουμε κάνει καλή δουλειά, υπάρχουν όμως περιθώρια βελτίωσης. Ο κ. Γκραθία μας έχει δώσει να καταλάβουμε τι θέλει και πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι στο πρώτο ματς με τη Ραντ».

Τέλος εκ μέρους της Λοκομοτίβ ο προπονητής Ντράγκαν Ταραγκαρόφσκι σχολίασε: «Ο αντίπαλός μας έδειξε ότι είναι καλή ομάδα. Έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο και αν συνεχίσει έτσι, έχοντας και συγκέντρωση στο παιχνίδι του, πιστεύω ότι θα γνωρίσει επιτυχίες. Εύχομαι στον Ολυμπιακό καλή πορεία στο Europa League»

*Δύο φορές άναψαν τα αίματα στο ΕΑΚ όταν στις αρχές του Β’ μέρους ο Ζάχορα έριξε αγκωνιά στον Σανκαρέ σωριάζοντας τον στο έδαφος και για τον λόγο αυτό αντικαταστάθηκε λίγο αργότερα αντί να δεχθεί την κόκκινη κάρτα, ενώ λίγο πριν από το τέλος Ζαραδούκας και Βιτάνοφ διαπληκτίστηκαν αλλά έδωσαν τα χέρια αργότερα.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου