ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τουρνουά Street Handball στην Αγριά

τουρνουά-street-handball-στην-αγριά-431575

Το 3ο τουρνουά Street Handball Αγριάς είναι γεγονός και θα πραγματοποιηθεί και φέτος από τις 7-10 Ιουλίου 2011 στον προαύλειο χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού Αγριάς. Πρόκειται για ένα αθλητικό γεγονός για την περιοχή της Αγριάς, που χρόνο με το χρόνο γίνεται θεσμός και κερδίζει το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων παιδιών (αθλητών και αθλητριών) αλλά και θεατών που το παρακολουθούν.

Διοργανωτής του τουρνουά το σωματείο Α.Γ.Ε. Αγριάς – Κένταυρος 2008, με την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Βόλου και της Δημοτικής Ενότητας Αγριάς. Το τουρνουά φέτος αποκτάει μια ακόμη ιδιαίτερη σημασία, καθώς φέτος είναι η χρονιά που η χώρα μας θα φιλοξενήσει μια σημαντική διοργάνωση για το άθλημα της Χειροσφαίρισης, αυτό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Νέων, που θα διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη από 17 – 31 Ιουλίου 2011.

Φέτος το τουρνουά θα έχει τις παρακάτω ηλικιακές κατηγορίες: 1. Παιδιά γεννηθέντα το 2000 και μικρότερα, εδώ οι ομάδες μπορεί να είναι μικτές (αγόρια και κορίτσια). 2. Κορίτσια γεννηθέντα το 1998 – 1999. 3. Αγόρια γεννηθέντα το 1998 – 1999. 4. Κορίτσια γεννηθέντα το 1995 – 1997 5. Αγόρια γεννηθέντα το 1995 – 1997

Οι γενικοί κανόνες που ισχύουν είναι:

1. Οι ομάδες πρέπει να αποτελούνται τουλάχιστον από 4 παίκτες (1 τερματοφύλακα και 3 παίκτες γηπέδου), ενώ μπορεί να υπάρχει και ένας αναπληρωματικός. 2. Σε κάθε ομάδα μπορεί να συμμετέχουν και παιδιά από την μικρότερη ηλικιακή κατηγορία. 3. Τα θεαματικά γκολ (με περιστροφή, με follow) μετρούνται διπλά. 4. Όλες οι ομάδες θα αγωνισθούν σε προκριματικούς αγώνες, διάρκειας 15 λεπτών, τις τρεις πρώτες ημέρες του τουρνουά. Την Κυριακή 10 Ιουλίου θα γίνουν οι αγώνες κατάταξης. 5. Στους προκριματικούς αγώνες ισχύει σύστημα βαθμολογίας 2 – 1 – 0 (νίκη, ισοπαλία, ήττα). 6. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στους αγώνες κατάταξης, θα ακολουθεί πεντάλεπτη παράταση και σε περίπτωση εκ νέου ισόπαλου αποτελέσματος θα ακολουθεί η διαδικασία εκτέλεσης πέναλτι με αιφνιδιασμό.

Δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων μπορούν να γίνουν μέχρι και τις 7 Ιουλίου στις 18.00 (πριν την έναρξη του τουρνουά). Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν και ηλεκτρονικά με e-mail στην διευθυνση [email protected]. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείται να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 6947309808 (Πρωτοσύγγελος Κώστας) 6945856862 (Αθανασαράκης Γιάννης).

Στο μεταξύ οι διοργανωτές του τουρνουά διοργάνωσαν έναν ιδιότυπο αγώνα Street Handball το Σάββατο 2 Ιουλίου 2011 στο γήπεδο Χάντμπολ που βρίσκεται στον προαύλειο χώρο του Γυμνασίου Αγριάς. Ο αγώνας είχε συνολική διάρκεια δώδεκα ωρών και συμμετείχαν σε αυτόν αθλητές και αθλήτριες κάθε ηλικίας που χάρηκαν με το παραπάνω τη συμμετοχή τους σε αυτόν τον αγώνα.

Σκοπός και στόχος δεν ήταν το ποιος θα παίξει καλύτερα, το ποιος θα κερδίσει και το ποιος θα κάνει τις πιο περίτεχνες ενέργειες, στόχος ήταν η διασκέδαση όλων μέσα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι που κυριάρχησε το ομαδικό πνεύμα και η δύναμη της θέλησης – καθώς οι συνθήκες στον αγωνιστικό χώρο, ιδίως τις μεσημεριανές ώρες, έγιναν ανυποφορες για τους συμμετέχοντες. Το εγχείρημα βέβαια μπορεί να μην ολοκληρώθηκε στον πλήρη στόχο του, καθώς ο αγώνας έπρεπε να είναι 12 ώρες και συνεχόμενος (η κούραση και η ζέστη λύγισε τους συμμετέχοντες που αναγκαστήκαν να διακόψουν για 1 ώρα από τις 15.30 – 16.30), ήταν όμως συνολικής διάρκειας 12 ωρών (ξεκίνησε στις 8.00 το πρωί και τελείωσε στις 9.00 το βράδυ με διακοπή μίας ώρας). Για την ιστορία να αναφέρουμε πως σημειώθηκαν συνολικά 642 τέρματα σε όλη την διάρκεια του αγώνα και από τις δύο ομάδες!

Συμμετείχαν πάνω από 100 αθλητές και αθλήτριες κάθε ηλικίας από 5 – 55 χρονών (τρεις γενιές χαντμπολιστών) σε έναν αγώνα που κερδισμένοι ήταν όλοι. Συμμετείχαν αθλητές της ανδρικής ομάδας του Κένταυρου Αγριάς, της γυναικείας ομάδας του Ευρύτου Βόλου, νεαροί αθλητές και αθλήτριες από τον Κένταυρο Αγριάς και τον Εύρυτο Βόλου, παλαίμαχοι αθλητές του Χάντμπολ που προσέφεραν πολλές συγκινήσεις, πολλά μικρά παιδιά από την Αγριά, πολλά από τα οποία δοκιμάσαν την τύχη τους στο άθλημα για πρώτη φορά.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου