ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Προγραμματισμός και αναμονή…

προγραμματισμός-και-αναμονή-431923

Μετά τις 22 του μήνα και τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ θα γνωρίζουν επίσημα τα σωματεία του περιφερειακού πρωταθλήματος το τι θα ισχύσει τουλάχιστον για την νέα περίοδο και στο νέο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής, όπου τη Μαγνησία θα εκπροσωπήσει για τρίτη χρονιά ο Πύρασος και ο ΓΣ Αλμυρού που παίρνει την θέση του Ρήγα Φεραίου…
Το Δ.Σ της ΕΠΟ φαίνεται να έχει πάρει τις αποφάσεις του γύρω από το τι θα ισχύσει με την κυριότερη να είναι αυτή του να μην ενοποιηθούν όπως πολλοί πρότειναν τα πρωταθλήματα Γ’ και της Δ΄ Εθνικής την επόμενη περίοδο, ενώ επίσης αποφασίστηκε θα γίνει δραστική μείωση των ομάδων στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα από τη σαιζόν 2012-13… αλλά και να μειωθούν οι μικροί!
 
Ο Πύρασος  
Ο Πύρασος έχει ξεκινήσει αρκετά νωρίς τον προγραμματισμό του κατ’ αρχήν με τη συνέχιση της συνεργασίας με τον προπονητή Λευτέρη Καλογήρου, ενώ έχει προχωρήσει ήδη σε μια μεταγραφή παίρνοντας τον Δημήτρη Σατελιάν από τον Κένταυρο και έχει ανανεώσει τη συνεργασία με αρκετούς παίκτες του βασικού κορμού της περσινής σαιζόν, όπως τους Γκάγκα, Κίτσιο, Μπασδάνη, Αποστολίδη, Κόκκα, Κοντοβά, Τανάγια, Στεφανή, Αρσένο αλλά και τη συνέχιση του δανεισμού του Σπ. Αναστασίου.
Στην ομάδα επέστρεψε και ο Θαν. Σπύρου, θα μείνει ο νεαρός Χάρης Μπούτλας, ενώ  έφυγε για την Κύπρο ο Βλάσης Στούκας και σταμάτησε ο Γιάννης Φασουράκης.
 
Ο Γ.Σ. Αλμυρού 
Σε αναμονή είναι όλα στον ΓΣΑ που ακόμη δεν έχει διοίκηση, δεν φαίνεται να συνεχίζει ο προπονητής Βαγγέλης Σταμουλάκης, υπάρχει η σκέψη συνεργασίας με τον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ θα υπάρχουν αλλαγές και στην ομάδα με τον Κέρι Λόρι να είναι ήδη παρελθόν.     
Αυτό που προσέχει είναι να εκλεγεί διοίκηση, αφού οι εκλογές στον Γ.Σ. Αλμυρού   αναβλήθηκαν για την Τετάρτη 6 Ιουλίου. Οι αρχαιρεσίες του ΓΣ Αλμυρού προκειμένου να εκλεχθεί το νέο ΔΣ του συλλόγου θα γίνουν στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ του Δήμου Αλμυρού και θα ξεκινήσουν από τις 5.30 μ.μ. ως τις 9 μ.μ. της ερχομένης Τετάρτης. Η εφορευτική επιτροπή θα δέχεται αιτήσεις υποψηφιοτήτων στο κτήριο της οδού Όθρυος 18 (απέναντι από ΕΛΤΑ) καθημερινά από τις 6 μ.μ. – 9 μ.μ. και μέχρι την Τρίτη 5 Ιουλίου 2011.
 
Ο νέος όμιλος
Την περίοδο 2011-12 τα πρωταθλήματα θα διεξαχθούν με όσα ίσχυσαν τη φετινή περίοδο και στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα θα υπάρχουν δέκα όμιλοι, ενώ το 2012-13 η Δ’ Εθνική θα έχει έξι ομίλους.
Αυτό σημαίνει πως στη νέα περίοδο από κάθε όμιλο θα υποβιβαστούν οκτώ ή εννέα ομάδες, για να προκύψουν οι έξι όμιλοι.
Σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα για τον 4ο όμιλο κι ενώ   από τη Μαγνησία συνεχίζει για τρίτη χρονιά ο Πύρασος και ο ΓΣ Αλμυρού παίρνει την θέση του Ρήγα Φεραίου, θα υπάρξουν απουσίες όπως ο Απόλλων Λάρισας, η Λαμία και τα Μετέωρα,    ενώ θα υπάρχουν νέες παρουσίες από τον Αμπελωνιακό της Λάρισας, τα Καμένα Βούρλα, αλλά και επιστροφές όπως του Καστρακίου, του Βελουχίου, του Ταυρωπού και του Πολύδροσου που ήταν πρωταθλητές στις Ενώσεις τους.
Η πιθανή σύσταση του 4ου Ομίλου του Περιφερειακού θα αποτελείται από τις ομάδες :
Πύρασος Νέας Αγχιάλου, Γ.Σ. Αλμυρού (Ε.Π.Σ.Θ.)
Πυργετός, Ελασσόνα, Αμπελωνιακός (ΕΠΣ Λάρισας)
Α.Ο. Καρδίτσας, Μουζάκι, Ταυρωπός (ΕΠΣ Καρδίτσας)
Θύελλα Πετρωτού, Εθνικός Καστρακίου (ΕΠΣ Τρικάλων)
ΑΠΟΚ Βελούχι (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
Αγρότης Λιανοκλαδίου, Καμένα Βούρλα( ΕΠΣ Φθιώτιδας)
Διαγόρας Πολυδρόσου (ΕΠΣ Φωκίδας).
 
Οι αλλαγές  
Αλλαγή, όπως όλα δείχνουν, θα υπάρξει τη νέα σεζόν στον κανονισμό με τους παίκτες κάτω των είκοσι ετών που πρέπει να ξεκινούν στα ματς στο περιφερειακό πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής.
Η επιτροπή πρωταθλήματος της Δ’ της οποίας ηγείται ο Γιώργος Σαρρής μετά από προτάσεις έχει καταλήξει στην απόφαση να μειώσει τον αριθμό.
Ο Γιώργος Σαρρής σε δηλώσεις του μάλιστα αναφέρθηκε λεπτομερώς σε όλα τα θέμα, ώστε να μπορούν να σχηματίσουν άποψη τα σωματεία και οι παράγοντες, λέγοντας αναλυτικά:
«Το Δ.Σ της Ομοσπονδίας, έχει πάρει τις αποφάσεις του γύρω από το νέο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής, και το τι θα ισχύσει, τουλάχιστον για την νέα περίοδο. Το μόνο που απομένει είναι να ανακοινωθούν και να ψηφισθούν στην Γ.Σ. της Ομοσπονδίας, όπου δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν σοβαρές αντίθετες απόψεις.
Τα κεντρικά σημεία που θα πρέπει να γνωρίζουν οι παράγοντες είναι:
-Το νέο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 10 ομίλους των 14 ομάδων, οι οποίοι βέβαια θα διαφοροποιηθούν, ανάλογα από τις τυχόν παραιτήσεις ομάδων, αλλά και το ενδεχόμενο μεγαλύτερου αριθμού ομάδων από την Γ΄ Εθνική που θα υποβιβασθούν μετά τα γνωστά θέματα των πλαστών εγγράφων.
-Από τις 10 πρωταθλήτριες ομάδες του νέου πρωταθλήματος, στην Γ΄ Εθνική θα ανέβουν μόνο οι πέντε, ενώ από κάθε όμιλο θα υποβιβασθεί στα τοπικά πρωταθλήματα, ένας αριθμός 8 ομάδων.
-Θα υπάρξει διαφοροποίηση στον αριθμό των νεαρών ποδοσφαιριστών που υποχρεωτικά θα πρέπει να έχουν οι ομάδες στην βασική τους ενδεκάδα, κι έτσι η πρόταση της ΕΠΟ είναι η μείωση από 4 μικρούς σε 2.
-Το νέο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 25 Σεπτεμβρίου, ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής απαραιτήτως θα πρέπει να έχουν αποσταλεί στην ΕΠΟ (μαζί με το σχετικό παράβολο των 500 ευρώ) μέχρι την Παρασκευή 5 Αυγούστου.
- Από την επόμενη περίοδο μειώνεται ο αριθμός των ομάδων που θα ανεβαίνουν από τα τοπικά πρωταθλήματα κατά το ήμισυ. Έτσι από τις 56 ομάδες που ανεβαίνουν μέχρι και φέτος, του χρόνου θα ανέβουν στην Δ΄, μόνο οι 28 ομάδες, κάτι που σημαίνει ότι επαναφέρονται τα μπαράζ.
Στόχος είναι το νέο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής περιόδου 2012-13, να διεξαχθεί σε 6 ομίλους των 14 η των 16 ομάδων.
 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου