ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα είπε με Πιλάβιο

τα-είπε-με-πιλάβιο-432088

Στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία βρέθηκε χθες το πρωί ο Στράτος Γιδόπουλος, όπου είχε ραντεβού με τον Σοφοκλή Πιλάβιο. Ο έμπειρος παράγοντας ζήτησε να ενημερωθεί από τον πρόεδρο της ΕΠΟ για όλα τα θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν και στην Football League 2 και τον χάρτη των πρωταθλημάτων από τη νέα σεζόν.

Ο Στράτος Γιδόπουλος είχε αποστείλει από την προηγούμενη εβδομάδα επιστολή στην ΕΠΟ με την οποία ζητούσε την εφαρμογή του νόμου και την τιμωρία των ομάδων βάσει αυτού, που εμπλέκονται τόσο στα στημένα παιχνίδια όσο και στο σκάνδαλο με τις πλαστές ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες. Το ίδιο αίτημα έθεσε και στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον κ. Πιλάβιο.

«Από τη στιγμή που ανακαλέσατε τα δελτία, σημαίνει ότι αυτοί οι ποδοσφαιριστές παράνομα αγωνίστηκαν στο πρωτάθλημα. Υπάρχει ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος. Θα πρέπει να υπάρξουν τιμωρίες βάσει του νόμου και όχι μόνο πρόστιμο», είπε μεταξύ άλλων ο Γιδόπουλος στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, ενώ στη συνέχεια έλαβε τις διαβεβαιώσεις του Πιλάβιου ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του θα πράξουν ότι είναι δυνατό για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Φυσικά και ο Στράτος Γιδόπουλος δεν βρέθηκε τυχαία στην ΕΠΟ. Ολα αυτά που διαδραματίζονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αγγίζουν και ενδιαφέρουν και την ομάδα της Νίκης. Από το Κοριόπολις έχουν προκύψει διάλογοι που αποδεικνύουν ότι στήθηκαν παιχνίδια εις βάρος της κυανόλευκης ομάδας για να μην μπορέσει να πετύχει τον στόχο της ανόδου, ενώ παράλληλα τα συγκροτήματα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τα πλαστά δικαιολογητικά, είναι όλα στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και διεκδικούν άνοδο. Η Νίκη θέλει να εκμεταλλευτεί πιθανές κενές θέσεις που θα προκύψουν από την Β’ Εθνική μετά τις τιμωρίες των ομάδων που εμπλέκονται στα δυο σκάνδαλα, όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται αυτό τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Πρώτα η ΕΠΟ…

Χθες πάντως ο Στράτος Γιδόπουλος ενημερώθηκε ότι θα πρέπει πρώτα να παρθούν αποφάσεις για τις τιμωρίες των ομάδων και έπειτα θα εξεταστεί το αίτημα της ΠΑΕ Νίκη Βόλου για τον επανορισμό της αναμέτρησης με τους Πόντιους Κατερίνης. Και αυτό γιατί η Ενωση Ποδοσφαίρου Β’ και Γ’ Εθνικής θα πάρει απόφαση για να γίνει η αναμέτρηση, μόνο κι εφόσον προκύψει ότι όντως υπάρχει περίπτωση να ανέβουν περισσότερες ομάδες στη δεύτερη κατηγορία. Πρώτα βέβαια θα πρέπει να δεχτεί ότι η Νίκη όντως αδικείται από το συγκεκριμένο ματς που κατακυρώθηκε υπέρ του αντιπάλου με 0-3, για το οποίο ο Στράτος Γιδόπουλος με χαρτί της Γενικής Γραμματείας δηλώνει ότι κάτι τέτοιο είναι παράνομο, αφού η απόφαση για την αναβολή του χρονικά προηγείται αυτής της διοργανώτριας αρχής. Έτσι θεωρεί ότι το παιχνίδι εκκρεμεί.

Μόλις προκύψουν οι αποφάσεις της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για τις τιμωρίες των ομάδων για τα δυο σκάνδαλα οι έρευνες των οποίων και οι απολογίες βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη – παρά ταύτα δεν θα αργήσουν οι αποφάσεις – τότε θα αποφανθεί η διοργανώτρια αρχή τι θα γίνει τελικά με την αναμέτρηση με τους Πόντιους Κατερίνης.

Εκλογοαπολογιστική

Χθες πάντως η Γενική Συνέλευση της Ενωσης Ποδοσφαίρου Β’ και Γ’ Εθνικής, ήταν περισσότερο εκλογοαπολογιστική και δεν συζητήθηκαν περαιτέρω θέματα. Ανακοινώθηκε δε ότι η Ενωση θα αποδεχθεί όλες τις αποφάσεις της ΕΠΟ και δέχεται την σε ισχύ προκήρυξη για τις αδειοδοτήσεις. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο Δ.Σ. της Football League, επικράτησε μεγάλη ένταση από την πλευρά της ΠΑΕ ΟΦΗ μετά τις αποφάσεις που πάρθηκαν από την Ένωση για τις αδειοδοτήσεις και οι Γιάννης Κουράκης και Βασίλης Ξημέρης αποχώρησαν για τα γραφεία της ΕΠΟ, με μοναδικό σκοπό να διεκδικήσουν τα συμφέροντα της κρητικής ομάδας. Στο μεταξύ η μοναδική ΠΑΕ που δεν ψήφισε υπέρ του οικονομικού απολογισμού για την περίοδο 2010-2011 ήταν η ΠΑΕ Καλλιθέα!

Η ανακοίνωση της διοργανώτριας Αρχής μετά την Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες: «Το Δ.Σ. της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ – FOOTBALL LEAGUE 2 ΟΠΑΠ πήρε τις παρακάτω αποφάσεις: 1. Ενέκρινε ομόφωνα τον Οικονομικό και Διοικητικό Απολογισμό περιόδου 2010 –2011, 2. Η FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ – FOOTBALL LEAGUE 2 ΟΠΑΠ διατηρεί σε ισχύ την Προκήρυξη του πρωταθλήματος και τον Κανονισμό αδειοδότησης της ΕΠΟ για την αγωνιστική περίοδο 2010-2011, και θα αποδεχθεί τις αποφάσεις της ΕΠΟ. Οι ΠΑΕ ΟΦΗ και ΤΡΙΚΑΛΑ συμφωνούν μόνο ως προς το δεύτερο σκέλος της απόφασης. Οι ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ και ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ μόνο ως προς το πρώτο σκέλος της απόφασης».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου