ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Από τη Σκιάθο στην κορυφή του κόσμου

από-τη-σκιάθο-στην-κορυφή-του-κόσμου-432146

Την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε χθες η 19χρονη Σκιαθίτισσα Χριστίνα Γκούσο συμμετέχοντας στον τελικό των 100 μ. των Special Olympics 2011 που λαμβάνουν χώρα στην Αθήνα.
Η υπόσχεση που έδωσε η Χριστίνα λίγο πριν την αναχώρηση της από το νησί της Σκιάθου, όπου ζει μαζί με τους γονείς της, τελικά έγινε πραγματικότητα και το χρυσό μετάλλιο είναι γεγονός.
Η ίδια μπορεί να έχει ξεκινήσει την ενασχόλησή της με τον Στίβο μόλις τους τελευταίους τρεις μήνες, ωστόσο η θέληση και η δύναμη της ψυχής ήταν αυτά που υπερκέρασαν κάθε εμπόδιο, φέρνοντάς την στην πρώτη θέση του βάθρου.
Μάλιστα η προσπάθεια για εκείνη δεν σταματάει εδώ μιας και αύριο Κυριακή θα αγωνιστεί και στον τελικό των 200 μ. ξανά στο κουλουάρ του ΟΑΚΑ.
Πλέον η όρεξη μπορεί να έχει ανοίξει στην νεαρή Χριστίνα και η κατάκτηση ενός ακόμη μεταλλίου να ανεβάσει για ακόμη μία φορά στα ύψη τόσο την ίδια όσο και την οικογένειά της η οποία βρίσκεται στο πλευρό της από την πρώτη στιγμή.
Από την μεριά του ο προπονητής της Νίκος Τασσιόπουλος μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τόνισε πως αυτό που έχει σημασία είναι ότι η Χριστίνα περνάει καλά: «Σημασία έχει τα παιδιά που συμμετέχουν στα Special Οlympics να περνούν όμορφα και καλά την ώρα τους μέσα από τον αθλητισμό αλλά και με όλες τις εκδηλώσεις που διεξάγονται γύρω από τους αγώνες. Η Χριστίνα περνάει καλά και αυτό είναι το πρώτο που απασχολεί εμένα σαν προπονητή της. Το γεγονός ότι κατέκτησε βέβαια ένα μετάλλιο και δη το χρυσό είναι επιβράβευση των κόπων της και της αγάπης που έχει από την οικογένειά της. Προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά της και να περάσουμε το μήνυμα πως το μετάλλιο σε αυτούς τους αγώνες δεν είναι το παν. Οι αγώνες και η προπόνηση μπορεί να δημιουργήσουν υπεύθυνα άτομα. Θα πρέπει και οι γονείς να ωριμάσουν και να εμπιστεύονται τα παιδιά στους προπονητές. Όπως έγινε και με την Χριστίνα».
Δίπλα στη Χριστίνα από την πρώτη στιγμή βρίσκονται επίσης η μητέρα της αλλά και η αδερφή της οι οποίες και στηρίζουν την κάθε προσπάθεια με την σειρά τους όπως και όλο το νησί της Σκιάθου, το οποίο θα την περιμένει την ερχόμενη Τρίτη στήνοντας πραγματικό γλέντι για την Χριστίνα που τους έκανε υπερήφανους.
Ιδιαίτερο ρόλο στην πορεία της αθλήτριας έπαιξε και παίζει και ο Σύλλογος Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «Αλκή» στον οποίο η Χριστίνα είναι μέλος και φοιτά στο Ειδικό σχολείο.  
Ο πρόεδρος του συλλόγου Μιχάλης Συναΐτης τόνισε σχετικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Αλκή σημαίνει αγάπη, λειτούργημα, καλοσύνη και ήθος. Επίσης σημαίνει σωματική και ψυχική δύναμη, ευρωστία και ρώμη. Άξια εκπρόσωπος τους είναι και η Χριστίνα μας. Κάθε φορά που τερματίζει πρώτη στις καρδιές μας της αξίζει ένα μεγάλο μπράβο και συγχαρητήρια σε όλους μας. Νικητές κάθε μέρα, κάθε στιγμή, να είστε όλοι πάντα καλά με περίσσια αλκή και εκτίμηση». 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου