ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ξανά στην αναμονή

ξανά-στην-αναμονή-432435

Οι εξελίξεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα της Νίκης και στην ΠΑΕ εξαρτώνται πλέον από τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης και των αρμόδιων δικαιοδοτικών οργάνων για όλα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι άνθρωποι της ΠΑΕ παρακολουθούν από κοντά τα γεγονότα και ήδη έχουν επέμβει με συγκεκριμένα αιτήματα. Έτσι βρίσκονται στην αναμονή για την τύχη τους και μέχρι να υπάρξει ενημέρωση για την έκβασή τους, δεν φαίνεται ότι θα προκύψει κάτι νεότερο για την κυανόλευκη ομάδα και το μέλλον της.

Το μόνο που έχει προκύψει μετά τα όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, είναι ότι ο Στράτος Γιδόπουλος έχει ενεργοποιηθεί και δίνει τις δικές του «μάχες» μαζί με το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ για να μπορέσει η ομάδα να δικαιωθεί.

Με δεδομένο λοιπόν ότι όλες οι υποθέσεις, των οποίων τις αποφάσεις περιμένει η ομάδα για να προγραμματίσει τις επόμενες κινήσεις της, βρίσκονται σε εκκρεμότητα, «φρενάρει» και τις όποιες σκέψεις υπάρχουν για την επόμενη ημέρα. Από την πλευρά τους πάντως οι άνθρωποι της ομάδας εκφράζουν την αισιοδοξία τους, ότι τα πράγματα θα κυλήσουν ευνοϊκά για τη Νίκη.

Σήμερα ο Στράτος Γιδόπουλος προγραμματίζει να επισκεφτεί την ΕΠΟ για να ενημερωθεί για τις εξελίξεις όσον αφορά στα δυο σκάνδαλα που ταλαιπωρούν το ελληνικό ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα το Κοριόπολις και αυτό με τις πλαστές ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες. Παράλληλα περιμένει ότι αύριο θα συζητηθεί εκτός απροόπτου στην Ένωση Ποδοσφαίρου Β’ και Γ’ Εθνικής το αίτημα της Νίκης για τον ορισμό του αγώνα με τους Πόντιους Κατερίνης, χρησιμοποιώντας ως αποδεικτικό στοιχείο για την δικαίωση της το χαρτί της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την αναβολή του.

Η Νίκη ουσιαστικά θέλει να πάρει πίσω βαθμούς και να εκμεταλλευτεί σε περίπτωση που υπάρχουν μαζικοί υποβιβασμοί λόγω των τιμωριών για τα δυο σκάνδαλα ομάδων της Football League, κενές θέσεις που θα προκύψουν στην παραπάνω κατηγορία. Το σενάριο αυτό φαίνεται να είναι αρκετά τραβηγμένο, αλλά έχοντας την δική τους «στρατηγική» και πιστεύοντας ότι έχουν δίκαιο τόσο στο αίτημά τους για τον ορισμό της αναμέτρησης με τους Πόντιους Κατερίνης, όσο και στο αίτημά τους γύρω από τις τιμωρίες των ομάδων, οι άνθρωποι της Νίκης περιμένουν ότι οι εξελίξεις θα είναι θετικές.

Πάντως το γεγονός ότι χθες κλήθηκαν σε απολογία μόνο οι υπόλοιπες ομάδες, που η έκδοση των δελτίων των μεταγραφών του Ιανουαρίου συνοδεύεται από «δόλια έκδοση», δείχνει αν μη τι άλλο τις προθέσεις των αρμόδιων οργάνων να τιμωρήσουν με υποβιβασμό και με πιο βαριές τιμωρίες μόνο τις ομάδες που είχαν πλαστές ενημερότητες. Οι ομάδες του Βορείου Ομίλου, Επανωμή, Καλλονή και Πόντιοι Κατερίνης δεν κλήθηκαν για απολογία, οπότε το πιθανότερο είναι να τιμωρηθούν μόνο με πρόστιμο… Η Νίκη για τις περιπτώσεις των τριών αυτών ομάδων, επιζητά, αν όχι υποβιβασμό, αφαίρεση βαθμών τουλάχιστον για τα παιχνίδια που αγωνίστηκαν παράνομα οι νεοαποκτηθέντες παίκτες τους.

Άπαντες λοιπόν στη Νίκη είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν τις όποιες εξελίξεις και τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Αν αυτές είναι θετικές τότε το μέλλον προβλέπεται ευοίωνο. Σε άλλη περίπτωση, άπαντες θέλουν να πιστεύουν ότι πλέον πιο ενωμένη η Νικιώτικη οικογένεια, δεν θα επιστρέψει ξανά σε σημείο «μηδέν» αλλά θα προσπαθήσουν όλοι μαζί να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να βρουν την λύση. Αλλωστε οι οργανωμένοι έχουν ήδη, πριν προκύψουν όλα αυτά τα σκάνδαλα, κάνουν τις δικές τους τοποθετήσεις. Τώρα αν συνεχίσουν να εμμένουν στις θέσεις τους, ή έχουν υποχωρήσει, λόγω των όσων αποδείχτηκαν είναι ένα θέμα το οποίο επίσης αναμένεται να ξεκαθαρίσουν μετά τις αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης. Από κει και πέρα όμως όλα όσα αποδείχτηκαν για το στημένο παιχνίδι στα Γιαννιτσά, έδειξαν ναι μεν ότι η Νίκη Βόλου δέχτηκε πόλεμο και εσκεμμένα αδικήθηκε φέτος, αλλά από την άλλη αυτό δεν σβήνει και όποια λάθη μπορεί να έχουν γίνει στην ομάδα.

Ο χρόνος πάντως έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα για εξελίξεις και αποφάσεις και δεν αναμένεται να υπάρξει άλλη μεγάλη καθυστέρηση. Το ερώτημα είναι αν ο Γιδόπουλος δεν πετύχει τελικά όλα όσα μάχεται για την ομάδα, θα συνεχίσει ή θα εμμείνει στην αποχώρηση του; Η απόφαση του μεγαλομετόχου είναι για άλλη μια φορά αυτή που φαίνεται ότι θα κρίνει την επόμενη μέρα.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου