ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στο Βόλο ο Σλοβάκος Πλέβα

στο-βόλο-ο-σλοβάκος-πλέβα-432446

Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι σε ρυθμούς προετοιμασίας για την Ευρώπη αλλά παράλληλα    κοιτάζει και την ενίσχυσή του εν όψει ευρωπαϊκών υποχρεώσεων και όχι μόνο.
Μπορεί ο Ολυμπιακός μέχρι τώρα να έχει ανακοινώσει επίσημα μόνο την απόκτηση του Γάλλου Στέφαν Νταρμπιόν από τη Ναντ και με την ομάδα να προετοιμάζεται κανονικά στο Πήλιο ο Αργεντινός Αλεχάντρο Κάσχιο και στα υπέρ να είναι πως έμεινε η περσινή καλή ομάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει όμως πως στην ΠΑΕ κάθονται με σταυρωμένα χέρια.
Έτσι εκτός του ότι ίσως και σήμερα αναμένεται ένας ακόμη Αργεντινός, ο Πατσέκο, οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται πολύ κοντά σε μια ακόμη ευρωπαϊκή μεταγραφή, αφού σήμερα αναμένεται στην Αθήνα ο Πλέβα.
Ο λόγος για τον 27χρονο Σλοβάκο δεξιό αμυντικό Ντάλιμπορ Πλέβα ο οποίος τα δύο τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στην Μπάνσκα Μπίστριτσα, ενώ την προηγούμενη εξαετία φορούσε τη φανέλα της Ντούμπνιτσα όπου υπήρξε και συμπαίκτης με τον Πέτερ Ντολεζάι…
Ο Πλέβα (που πριν χρόνια χρίστηκε και επτά φορές διεθνής με την Ελπίδων της χώρας του) θα περάσει ίσως εντός της ημέρας από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα ταξιδέψει στον Βόλο για να ενσωματωθεί στη νέα του ομάδα.
Ο Σλοβάκος δεξιός μπακ την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στην Ντούκλα Μπάνσκα Μπίστριτσα της πατρίδας του σε 19 ματς αλλά και σε 2 αγώνες στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.
Στο μεταξύ σήμερα «πατάει» για Ελλάδα ο Χερμάν Πατσέκο για λογαριασμό του Ολυμπιακού Βόλου, που διευθέτησε κάποια διαδικαστικά θέματα που είχε με την ισπανική Ατλέτικο και  αναμένεται στο Βόλο για να βάλει υπογραφές, αφού έχει υπάρξει συμφωνία και έχει τον ίδιο μάνατζερ με τον Κάσχιο.
Ο Αργεντινός επιθετικό Χερμάν Εζέκιελ Πατσέκο ανήκε στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ωστόσο δεν μετράει καμία συμμετοχή με την πρώτη ομάδα. Το 2009, όταν και προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα, δόθηκε δανεικός στην Ράγιο Βαγιεκάνο. Την επόμενη χρονιά αγωνίστηκε με τη δεύτερη ομάδα των «ροχιμπλάνκος», ενώ πέρυσι έπαιξε με τη μορφή δανεισμού στην Ιντεπεντιέντε και στη συνέχεια στην Χιμνάσια Λα Πλάτα.
Επίσης στα μεταγραφικά έχει γίνει σίριαλ στο διαδίκτυο η περίπτωση του Βραζιλιάνου επιθετικού της Βιτόρια Γκιμαράες, Πίτμπουλ και μπορεί στο Ολυμπιακό Βόλου να διαψεύδουν πως ασχολούνται με την υπόθεση ωστόσο ο πορτογαλικός Τύπος επιμένει.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Record, ο Ολυμπιακός Βόλου προσφέρει 500 χιλιάδες ευρώ στην Γκιμαράες για τον πρώην επιθετικό της Πόρτο, ενώ από την πλευρά του ο πορτογαλικός σύλλογος ζητάει τα διπλάσια χρήματα για να παραχωρήσει τον 29χρονο στράικερ.
Στο δημοσίευμα ωστόσο γίνεται λόγος για επιθυμία του παίκτη να μετακομίσει στον Βόλο, καθώς ο Ολυμπιακός προσφέρει στον Πίτμπουλ τα διπλάσια χρήματα από εκείνα που παίρνει στην Γκιμαράες και θα συναντηθεί με την διοίκηση της ομάδας του για να συζητήσουν για το ενδεχόμενο παραχώρησης του.
 Όσον αφορά τώρα στην προετοιμασία του Ολυμπιακού, ο προπονητής Χάβι Γκραθία με παλιούς και νέους παίκτες θα συνεχίσουν με έδρα την Πορταριά το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας μέχρι τις 9 Ιουλίου.
Στο διάστημα αυτό ο Ολυμπιακός Βόλου θα δώσει δύο φιλικά, ένα στα Χάνια την Κυριακή με τον Εθνικό και ένα στις  6 του Ιουλίου με τη βουλγαρική Λοκομοτίβ Πλόβντιβ, που θα είναι η δυνατή αντίπαλος του Ολυμπιακού Βόλου στην πρόβα τζενεράλε πριν από το πρώτο ματς για το Γιουρόπα Λιγκ.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου