ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ετοιμοι για όλα

ετοιμοι-για-όλα-432612

Ο Στράτος Γιδόπουλος έδειξε ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του είναι έτοιμοι για όλα, ώστε να διεκδικήσουν μέχρι το τέλος την δικαίωση της Νίκης. Η ηθική ήρθε για τον ίδιο και την ομάδα, μετά τις αποδείξεις ότι υπήρχαν στημένα παιχνίδια εις βάρος της Νίκης, η νομική δικαίωση όμως είναι πλέον αυτή που τον ενδιαφέρει, τόσο για το σκάνδαλο Κοριόπολις, όσο και για αυτό των πλαστών ασφαλιστικών και φορολογικών ενημεροτήτων. Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, στην οποία ήταν καλεσμένος το βράδυ της Δευτέρας τόνισε ότι αν η Αθλητική Δικαιοσύνη δεν ικανοποιήσει τα αιτήματα της, η Νίκη είναι έτοιμη να προσφύγει στα δικαστήρια για να βρει το δίκιο της.
 
Συγκεκριμένα μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή αθηναϊκού σταθμού, ο Στράτος Γιδόπουλος είπε μεταξύ άλλων: «Αποδείχτηκε ότι η Νίκη ήταν το θύμα. Σε δύο παιχνίδια αυτά στα Γιαννιτσά που φάνηκε και από τον διάλογο του σκανδάλου Κοριόπολις και αυτό στην Επανωμή, που πιστεύω ότι κάποιο στοιχεία θα προκύψει στη συνέχεια, ήταν στημένα. Η Νίκη θα προσφύγει μέχρι και στα δικαστήρια για να δικαιωθεί. Πιστεύω ότι έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα και μετά τις τελευταίε προφυλακίσεις, το ελληνικό ποδόσφαιρο θα καθαρίσει για δύο τρία χρόνια τουλάχιστον. Όμως η δικαιοσύνη πρέπει να κάνει το καθήκον της και με τις υπόλοιπες αποφάσεις».
 
Τι ζητά ο Γιδόπουλος
Το πρώτο απ’ όλα που επιζητά ο Γιδόπουλος και το αναφέρει και στις δυο επιστολές που απέστειλε τις προηγούμενες ημέρες, τόσο στον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο, όσο και στον πρόεδρο της Ενωσης Ποδοσφαίρου Β’ και Γ’ Εθνικής Σπύρο Καλογιάννη, είναι να τηρηθεί ο νόμος κατά γράμμα και να μην υπάρξουν αποκλίσεις που θα έχουν ως σκοπό να αποφευχθεί μεγαλύτερη σύγχυση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Καταρχάς επιζητά την τιμωρία με υποβιβασμό ή αφαίρεση βαθμών όλων των ομάδων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τις πλαστές και φορολογικές ενημερότητες. Θεωρεί ότι ακόμα και αυτές οι ομάδες που ο φάκελός τους δεν συνοδεύεται από την κατηγορία «δόλια έκδοση», θα πρέπει να τιμωρηθούν τουλάχιστον με αφαίρεση βαθμών, καθώς αγωνίστηκαν παίκτες των οποίων τα δελτία παράνομα εκδόθηκαν, αφού είχαν καθυστερήσει να καταθέσουν τις ενημερότητες τους. Στα παιχνίδια που αγωνίστηκαν οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές, ο Γιδόπουλος επιζητά να υπάρξει αφαίρεση βαθμών. Να θυμίσουμε ότι από τον Βόρειο Ομιλο της Football League 2, στον οποίο αγωνίστηκε η Νίκη είναι τρεις ομάδες που προπορεύονται στον βαθμολογικό πίνακα μπλεγμένες και συγκεκριμένα οι Επανωμή, Καλλονή και Πόντιοι Κατερίνης.
Επιπλέον περιμένει από την Ενωση Ποδοσφαίρου Β’ και Γ’ Εθνικής να κάνει δεκτό το αίτημα της κυανόλευκης ΠΑΕ για τον ορισμό του αγώνα με τους Πόντιους Κατερίνης. Το χαρτί της Γενικής Γραμματείας που έχει που στα χέρια του και χρονικά προηγείται της απόφασης της Ένωσης θεωρεί ότι είναι ένα ακλόνητο στοιχείο και ότι για το ματς θα πρέπει να υπάρξει σύντομα ορισμός. Τη Νίκη δεν την ενδιέφερε μέχρι τώρα, αλλά πλέον με τους βαθμούς που της αφαιρέθηκαν λόγω της απόφασης της Ενωσης για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, αλλά και αυτούς από το παιχνίδι που κατακυρώθηκε υπέρ του αντιπάλου, ίσως βρεθεί σε θέση ισχύος, αν υπάρξουν αρκετοί υποβιβασμοί από την παραπάνω κατηγορία και συγκεκριμένα την Football League, όπως λέγεται πλέον η Β’ Εθνική.
Επίσης θεωρεί ότι υπάρχει αλλοίωση πρωταθλήματος με όλα αυτά που συνέβησαν και τα στημένα ματς κατά της Νίκης και πιο συγκεκριμένα για να χάσει στα Γιαννιτσά όπως και έγινε και θα διεκδικήσει δικαίωση, ακόμα κι αν χρειαστεί να προσφύγει στα δικαστήρια. Περιμένει οι ομάδες που εμπλέκονται στο σκάνδαλο Κοριόπολις επίσης να υποβιβαστούν. Βέβαια τα Γιαννιτσά δεν εμπλέκονται, αφού έστησε άλλος παράγοντας το παιχνίδι που ουσιαστικά ήθελε να κάνει κακό στη Νίκη και όχι να ευνοήσει τα Γιαννιτσά. Όπως και να έχει όμως η Νίκη αδικήθηκε.
 
Στην αναμονή για εξελίξεις
Ο Στράτος Γιδόπουλος περιμένει εξελίξεις μέσα στις επόμενες ημέρες. Θεωρεί ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας ίσως υπάρξουν σημαντικά γεγονότα που θα επηρεάσουν την επόμενη ημέρα της κυανόλευκης ομάδας. Αυτό το στηρίζει στο γεγονός ότι θα συνεδριάσει και το ΔΣ της Ενωσης Ποδοσφαίρου Β’ και Γ’ Εθνικής την Παρασκευή και ίσως συζητηθεί και το αίτημα της Νίκης για τον ορισμό της αναμέτρησης με τους Πόντιους Κατερίνης. Επίσης περιμένει να βγουν επιτέλους οι αποφάσεις και οι τιμωρίες για τις ομάδες με τις πλαστές και φορολογικές ενημερότητες.
 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου