ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εντυπωσίασαν οι ακαδημίες του Πυράσου

εντυπωσίασαν-οι-ακαδημίες-του-πυράσο-432620

Οχι μόνο θετικός, αλλά εντυπωσιακός μπορεί να χαρακτηριστεί ο απολογισμός της περιόδου 2010-2011 για τα τμήματα υποδομής του Πυράσου, όπου υπήρξε θεαματική προσέλκυση παιδιών και έτσι από τα 45 άτομα της προηγούμενης περιόδου, φέτος ο Πύρασος είχε 80 που χωρίστηκαν σε τέσσερα τμήματα: παιδιά γεννηθέντα τα έτη 1997-97, τα έτη 1999-2000, 2001-02 και 2003-06. Τα δύο πρώτα τμήματα ήταν οι αγωνιστικές ομάδες που έλαβαν μέρος στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ.Θ. με πολύ καλή παρουσία.

Τα παιδιά από 5 έως 14 ετών μαθαίνουν τα μυστικά του ποδοσφαίρου στην Ακαδημία του Πυράσου. Η σεζόν ξεκίνησε με δύο προπονητές, τους Δημήτρη Χατζάκο και Λευτέρη Καλογήρου, ενώ ολοκληρώθηκε με τον Νίκο Καραθόδωρο στη θέση του τελευταίου ύστερα από την ανάληψη της πρώτης ομάδας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Δημήτρης Χατζάκος βρίσκεται στον Πύρασο την τελευταία πενταετία και τα αποτελέσματα της δουλειάς του είναι πλέον ορατά. Σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας επεσήμανε: «Η χρονιά για την Ακαδημία του Πυράσου έκλεισε με την πρόσφατη συμμετοχή της παιδικής ομάδας σε τουρνουά στο Καρπενήσι. Είμαι απολύτως ικανοποιημένος από τη συνολική παρουσία όλων των παιδιών όλων των τμημάτων. Τα μικρότερα παιδιά αρχίζουν να αγαπούν το ποδόσφαιρο μέσα από το παιχνίδι, ενώ τα μεγαλύτερα βάζουν τις σωστές βάσεις για να γίνουν καλοί ποδοσφαιριστές. Η πρόοδος είναι σημαντική. Έχουμε φθάσει να έχουμε πλέον 80 παιδιά στην Ακαδημία καθώς φέτος οι εγγραφές παρουσίασαν κατακόρυφη άνοδο και σχεδόν διπλασιάστηκαν τα παιδιά. Η πληθώρα μάς οδήγησε στο να δημιουργήσουμε δύο επιπλέον τμήματα. Η αγωνιστική ομάδα των παίδων συμμετείχε στο πρωτάθλημα και κατέλαβε την τρίτη θέση με πολύ καλή παρουσία, ενώ αντίστοιχη ήταν κι αυτή της άλλης ομάδας που για πρώτη φορά έδωσε επίσημους αγώνες, η ομάδα των προ-τζούνιορ. Υπάρχουν ταλέντα στον Πύρασο κι αργά ή γρήγορα, θα είναι σε θέση να παρακολουθούν τις προπονήσεις της πρώτης ομάδας, έτσι ώστε ο Πύρασος να στελεχωθεί από περισσότερους Αγχιαλίτες. Δουλεύουμε με υπομονή κι επιμονή γιατί γνωρίζουμε ότι τα αποτελέσματα δεν έρχονται από την μία ημέρα στην άλλη, αλλά χρειάζεται μεθοδικότητα και συνεχής προσπάθεια».

Όσον αφορά στους αγωνιστικούς χώρους, οι προπονήσεις γίνονται στο 5×5 της Ν. Αγχιάλου, αλλά το γηπεδικό πρόβλημα αγγίζει και την Ακαδημία, καθώς ορισμένες προπονήσεις της αγωνιστικής ομάδας την άνοιξη έγιναν στις Μικροθήβες. Ο Δημήτρης Χατζάκος αναφέρθηκε και στην πρόσφατη συμμετοχή σε τουρνουά στο Καρπενήσι: «Μας βοηθάει πολύ να αποκομίσουμε εμπειρίες και να δούμε την οργάνωση, αλλά και τη μη οργάνωση των άλλων ομάδων ώστε να έχουμε μέτρο σύγκρισης με τη δική μας. Πιστεύω ότι τα παιδιά είχαν μια πολύ καλή παρουσία, χάρηκαν το ποδόσφαιρο, είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και θεωρώ ότι όσον αφορά στην οργάνωση και προπονητικά, είμαστε σε υψηλό επίπεδο. Οι παρουσίες μας σε τουρνουά θα συνεχιστούν και την επόμενη χρονιά».

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι για πρώτη φορά ύστερα από πάρα πολλά χρόνια, ο Πύρασος είχε 4 Αγχιαλίτες στις μικτές ομάδες της Ε.Π.Σ.Θ. Οι Γιαννούχος, Τοκαλής, Κυριέρης, Σαματάς αγωνίστηκαν με επιτυχία στις μικρότερες μικτές της τοπικής Ένωσης, ενώ από τον προπονητή τους δοκιμάστηκαν κι άλλοι ποδοσφαιριστές του Πυράσου.

Αναφερόμαστε βέβαια σε παίκτες των Ακαδημιών, διότι κι από την πρώτη ομάδα παίκτες στελέχωσαν τις αντίστοιχες μικτές.

Εν κατακλείδι η σεζόν για την Ακαδημία του Πυράσου κρίνεται απολύτως πετυχημένη υπό την επίβλεψη του προέδρου Θοδωρή Στάμου και την βοήθεια των μελών του διοικητικού συμβουλίου, την αδιάλειπτη παρουσία και άρτια οργάνωση του εφόρου Νίκου Καραθόδωρου, του επικεφαλής προπονητή Δημήτρη Χατζάκου και του Λευτέρη Καλογήρου που εργάστηκε για το μισό της σεζόν πριν αναλάβει την πρώτη ομάδα, αλλά και με την αρωγή των γονιών. Ο χαρακτηρισμός απολύτως πετυχημένη δεν είναι μόνο στα λόγια, αλλά αποδεικνύεται στην πράξη με μεγάλη αύξηση των παιδιών, πιο οργανωμένες προπονήσεις, μέλη στις μικτές του νομού, εξαιρετική παρουσία σε επίσημους αγώνες, βελτίωση των νεαρών ποδοσφαιριστών. Η δουλειά που ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια με την ριζική αναδιοργάνωση της Ακαδημίας και ουσιαστικά το ξεκίνημά της από την αρχή, αποδίδει καρπούς και αυτό αφήνει άπαντες ευχαριστημένους καθώς προετοιμάζεται το έδαφος για τη νέα γενιά παικτών που είναι από τη Νέα Αγχίαλο και αποτελούν το μέλλον του Πυράσου μας.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου