ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παρόντες κόσμος και Σανκαρέ

παρόντες-κόσμος-και-σανκαρέ-432630

Στην προετοιμασία του Ολυμπιακού Βόλου ενσωματώθηκε από χθες ο Πάπα Χαλίφα Σανκαρέ, με τον Σενεγαλέζο αμυντικό να περνάει αρχικά από εξετάσεις και στη συνέχεια να ανηφορίζει προς την Πορταριά. Ο αμυντικός των ερυθρόλευκων βρέθηκε στη συνέχεια στα Χάνια, όπου κάτι παραπάνω από αισθητή έκαναν την παρουσία τους οι φίλοι των ερυθρόλευκων.

Ο Σενεγαλέζος αμυντικός απουσίασε από τις υποχρεώσεις των ερυθρόλευκων την περασμένη εβδομάδα καθώς μια ίωση τον κράτησε μακριά από το Βόλο και την Ελλάδα. Ο Σανκαρέ έφθασε τελικά αργά το βράδυ της Δευτέρας στην Ελλάδα και χθες το πρωί βρέθηκε στο Βόλο από όπου και πέρασε από ιατρικές εξετάσεις. Στη συνέχεια ανηφόρισε προς την Πορταριά όπου βρίσκονται οι ερυθρόλευκοι, ενώ είχε συνομιλία και με τον νέο του προπονητή Χάβι Γκράθια. Το απόγευμα ο Σανκαρέ ακολούθησε την προπόνηση της ομάδας που έγινε στα Χάνια και έδειξε να μπαίνει με την σειρά του σιγά – σιγά και πάλι στο κλίμα. Όπως ήταν λογικό ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και τρέξιμο.

Παρουσία κόσμου η προπόνηση

Η χθεσινή απογεματινή προπόνηση διεξήχθη με την παρουσία αρκετών φίλων της ομάδας οι οποίοι και είχαν δώσει το ραντεβού τους στο Club των Austrian Βοys ενώ κόσμος βρέθηκε στην προπόνηση και από την ευρύτερη περιοχή του Πηλίου. Οι φίλαθλοι έδωσαν το παρών με κόρνες, φωνές αλλά και τύμπανα και ενίσχυσαν έτσι για ακόμη μία φορά την ομάδα στο δύσκολο έργο που έχει μπροστά της. Οι φίλοι των ερυθρόλευκων που βρέθηκαν στο γήπεδο του Πηλέα άγγιζαν τους 100, ενώ δεν σταμάτησαν λεπτό να φωνάζουν υπέρ της ομάδας και των ποδοσφαιριστών της παρά μόνο όταν τους ζητήθηκε ευγενικά από το τεχνικό τιμ για τις ανάγκες της προπόνησης. Παρόντες στην προπόνηση ήταν και οι προπονητές των ομάδων Κ-20 και Κ-17, Αντώνης Μάνδαλος και Κώστας Σταματίου, μιας και ο Ισπανός τεχνικός Χάβι Γκράθια έχει ζητήσει οι μικρότερες ομάδες να δουλεύουν στα πρότυπα της πρώτης.

Αναμονή για Πατσέκο

Μοναδική μεταγραφή που έχει ανακοινωθεί αλλά και παρουσιαστεί μέχρι σήμερα επίσημα από τους ερυθρόλευκους είναι αυτή του Στεφάν Νταρμπιόν. Από την περασμένη εβδομάδα στο Βόλο όμως βρίσκεται και ο Αργεντίνος Κάσιο, ο οποίος και προπονείται μαζί με την υπόλοιπη ομάδα αλλά δεν έχει ανακοινωθεί. Η ανακοίνωση του Αργεντίνου μέσου αναμένεται σήμερα ή αύριο, όπως σήμερα ή αύριο αναμένεται και η έλευση ενός ακόμη Αργεντίνου ποδοσφαιριστή. Ο λόγος γίνεται για τον Πατσέκο ο οποίος έμεινε ελεύθερος τελικά από την Ατλέτικο Μαδρίτης και εκτός απροόπτου θα συνεχίσει την καριέρα του με τα ερυθρόλευκα του Βόλου. Ο Πατσέκο είναι επιθετικός και έχει αγωνιστεί την τελευταία χρονιά στο πρωτάθλημα της Αργεντινής το οποίο και ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες. Συγκεκριμένα ο 21χρονος Αργεντινός επιθετικός Χερμάν Εζέκιελ Πατσέκο ανήκε στην Ατλέτικο Μαδρίτης με την οποία δεν είχε επίσημη συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Ισπανίας και έτσι παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στην Ράγιο Βαγιεκάνο αρχικά. Στην συνέχεια έπαιξε με τη Β’ ομάδα της Ατλέτικο για να δοθεί ξανά δανεικός αρχικά στην Ιντεπεντιέντε και στη συνέχεια στη Χιμνάσια Λα Πλάτα. Το θετικό με τον Πατσέκο είναι ότι κατέχει ισπανικό διαβατήριο και έτσι δεν πιάνει θέση ξένου.

Ενδιαφέρον για Γιακούμπο;

Για την απόκτηση του Ισπανού τερματοφύλακα της Ρεάλ Βαγιαδολίδ, Γιακόμπο φέρεται ότι ενδιαφέρθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας tribalfootball.com. Συγκεκριμένα ο 28χρονος τερματοφύλακας, Γιακόμπο με ύψος 1.93 και βάρος 82 κιλά έμεινε ελεύθερος από την Ισπανική Ρεάλ Βαγιαδολίδ και σύμφωνα με το δημοσίευμα απέρριψε πρόταση της Ρεάλ Μπέτις, ωστόσο βρίσκεται στο στόχαστρο αρκετών ομάδων, μεταξύ των οποίων ο Ολυμπιακός Βόλου, αλλά και η Ξάνθη από την Ελλάδα. Σύμφωνα όμως με τον μάνατζερ του τερματοφύλακα προτεραιότητα του ποδοσφαιριστή αποτελεί η μεταγραφή του στη Σκωτία και την ομάδα της Σέλτικ. Ο Ισπανός πορτιέρο μάλιστα έκανε και δηλώσεις με τις οποίες αναφέρει πως ήρθε η ώρα να μεταπηδήσει σε ομάδα εκτός Ισπανίας. Αναλυτικά τόνισε: «Είμαι αποφασισμένος να παίξω στο εξωτερικό. Προτεραιότητά μου είναι η Σέλτικ. Ρεάλ Μπέτις, Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, Λεβάντε, Ολυμπιακός Βόλου και Ξάνθη με θέλουν, αλλά είπα στον ατζέντη μου να σταματήσει όλες τις συζητήσεις μέχρι να μάθω περισσότερα για το ενδιαφέρον της Σέλτικ. Ελπίζω να γίνει κάτι με τη Σέλτικ. Ήμουν πληγωμένος που δεν μπόρεσα να πάω πέρυσι. Νόμιζα ότι θα ήμουν παίκτης της και οι διαπραγματεύσεις χάλασαν». Ο Γιακόμπο έχει αγωνιστεί επίσης στις Νουμάνθια, Βαγιαδολίδ Β΄, Χετάφε, Παλέντσια και Χαέν.

Φιλικό με Εθνικό

Το πρώτο φιλικό παιχνίδι που θα δώσουν οι ερυθρόλευκοι είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Κυριακή 3 Ιουλίου και θα δοθεί στο γήπεδο του Πηλέα στα Χάνια. Αντίπαλος θα είναι ο σύλλογος του Εθνικού Βόλου με προπονητή τον Νίκο Χατζηκυρακίδη. Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. και αναμένεται να αποτελέσει μία καλή προπόνηση για τους παίκτες του Χάβι Γκράθια οι οποίοι θα συμπληρώσουν την Κυριακή μία εβδομάδα παραμονής στο Βουνό των Κενταύρων και δεύτερη συνολικά από την έναρξη της προετοιμασίας.

Επίσκεψη της διοίκησης

Πιθανότατα κοντά στην ομάδα και την προετοιμασία της να βρεθεί σήμερα η διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου. Ο πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Τόρης χθες και προχθές βρέθηκε στην Αθήνα τρέχοντας ζητήματα του συλλόγου και πιθανότατα σήμερα να βρεθεί σύσσωμο το νέο ΔΣ κοντά στους ποδοσφαιριστές ενημερώνοντάς τους για όλα τα τρέχοντα ζητήματα.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου