ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στο πλευρό της ομάδας οι οργανωμένοι

στο-πλευρό-της-ομάδας-οι-οργανωμένοι-432640

Ανακοίνωση με την οποία στηρίζουν την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου προτρέποντας παράλληλα την Αθλητική Δικαιοσύνη αλλά και τις ελληνικές ποδοσφαιρικές αρχές να επιτελέσουν το έργο και καθήκον τους, χωρίς παρεμβάσεις, σκοπιμότητες και βιασύνη, ώστε στο τέλος να λάμψει η αλήθεια που είναι η αθώωσή της εξέδωσαν χθες οι οργανωμένοι φίλοι του συλλόγου.

Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι περιουσία όλων των Βολιωτών και Μαγνησιωτών αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση η οποία εστάλη επίσης προς την ΓΓΑ, την ΕΠΟ, την Super League, την Ε.Π.Σ.Θ., τους βουλευτές Μαγνησίας, το Δήμαρχο Βόλου αλλά και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που υπογράφεται από τους συνδέσμους φιλάθλων Austrian Boys, ΣΦΟΒ, Vatos Locos και Athens Fans αναφέρει:

«Εδώ και μερικές ημέρες η ελληνική κοινή γνώμη καλείται να ξεφύγει από μία δραματική και συνεχώς επιδεινούμενη καθημερινότητα, ώστε να παρακολουθήσει ένα νέο σίριαλ με τα χαρακτηριστικά της υπερπαραγωγής και την ποιότητα της «σαπουνόπερας». Εμείς, ως φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου αποτελούμε μάρτυρες μίας αδυσώπητης προσπάθειας και παραφιλολογίας με σκοπό να πληγεί ανεπανόρθωτα το κύρος της ομάδας μας, έχοντας ως απώτερο στόχο την τιμωρία μέσω του υποβιβασμού της.

Σύσσωμοι, αρχές και ΜΜΕ, έχουν αναλάβει εργολαβικά το ρόλο του εισαγγελέα, δικαστή και τιμωρού. Πολιτικοί και αθλητικοί παράγοντες, «αμέμπτου ηθικής», αδέκαστοι διαμορφωτές της κοινής γνώμης, σπεύδουν να καταδικάσουν ή να αθωώσουν, να υποβιβάσουν ή να προάγουν, να στηλιτεύσουν ή να επαινέσουν ανθρώπους, ομάδες και εταιρίες, ανάλογα βεβαίως με τις προσδοκίες, τις επιθυμίες και τις φιλοδοξίες τους. Τα χτυπήματα πολλά και δυστυχώς κάτω από τη μέση. Διάλογοι πολλαπλών και αμφιλεγόμενων ερμηνειών, καφενειακές συζητήσεις, απίθανες κωμικές ατάκες που προκαλούν άφθονο γέλιο, ξεκατινιάσματα μεταξύ μελών ενός δήθεν συνεταιρισμού, θα μπορούσαν να αποτελέσουν υλικό για μία πρώτης τάξεως φαρσοκωμωδία, αν δεν επρόκειτο για την ομάδα μας: τον Ολυμπιακό Βόλου.

Μια ομάδα που δικαιωματικά κατέκτησε στον αγωνιστικό χώρο τη συμμετοχή της στα play offs και την έξοδό της στα προκριματικά του Europa League. Είναι η πρώτη φορά που στα χρονικά του ελληνικού πρωταθλήματος, επαρχιακή ομάδα από την πρώτη της χρονιά στην μεγάλη κατηγορία κατορθώνει να πετύχει τέτοια διάκριση, ΕΝΤΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ χώρου. Η αδιαμφισβήτητη αναγνώριση, σεβασμός και εκτίμηση προήλθε από όλη τη φίλαθλη Ελλάδα, ανεξαρτήτως οπαδικών αποχρώσεων και προκαταλήψεων.

Επειδή το παρελθόν πρέπει να αποτελεί οδηγό για το μέλλον, δεν μπορούμε ως φίλαθλοι να επιτρέψουμε εκ νέου παρασκηνιακές σκοπιμότητες εις βάρος της ομάδας μας. Το πάθημα του 2003 και τα νωπά σημάδια της άδικης και καταδικαστικής απόφασης για το σύλλογό μας δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθεί! Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν θα αποτελέσει εκ νέου το εξιλαστήριο θύμα στο βωμό οποιασδήποτε μεθοδευμένης σκοπιμότητας από οπουδήποτε και αν προέρχεται αυτή, όποιοι και αν βρίσκονται από πίσω! Οι φύλακες πλέον έχουν γνώση. Διότι είμαστε πλέον περισσότερο από ποτέ ευαισθητοποιημένοι, υποψιασμένοι, συνειδητοποιημένοι και ενωμένοι. Επειδή οι ιδέες πρέπει να προστατεύονται με οποιοδήποτε κόστος, επιτρέψτε μας να εξακολουθήσουμε να αποτελούμε τον θεματοφύλακα της ιδέας που λέγεται Ολυμπιακός Βόλου.

Τόσο εντός όσο και εκτός έδρας οι φίλαθλοί μας δίδαξαν ήθος και η ομάδα μας εντυπωσιακό και ποιοτικό ποδόσφαιρο. ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ! Με σχετικά λίγα χρήματα για τα Ελληνικά ποδοσφαιρικά δεδομένα, αλλά με πολύ μεράκι, διάθεση, θέληση και ψυχή, διοίκηση, παίκτες και φίλαθλοι γίναμε ασυνείδητα μία γροθιά. Αντιληφθήκαμε στην πορεία της διαδρομής ότι η ποιότητα μπορεί να επικρατήσει της ποσότητας. Και είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι μπορούμε, όχι μόνο για να διατηρηθεί ψηλά η ομάδα μας, αλλά για να πάει ακόμη ψηλότερα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους θεωρούμε ότι η Αθλητική Δικαιοσύνη και ελληνικές ποδοσφαιρικές αρχές οφείλουν να επιτελέσουν το έργο και καθήκον τους, χωρίς παρεμβάσεις, σκοπιμότητες και βιασύνη, ώστε στο τέλος να λάμψει η αλήθεια. Δηλαδή, η πλήρης αθώωση της ομάδας μας.

Εμείς μέχρι τότε, θα στηρίξουμε τους παίκτες και τη νέα Διοίκηση της ομάδας μας με ακόμη περισσότερη διάθεση. Έμπρακτα, και ουσιαστικά. Γιατί ο Ολυμπιακός Βόλου είναι περιουσία όλων των Βολιωτών και Μαγνησιωτών, έχοντας πλέον αποκτήσει ανυπολόγιστη ηθική και όχι μόνο αξία».

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου