ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μένει μόνο το χαρτί…

μένει-μόνο-το-χαρτί-432782

Από σήμερα η ομάδα μπάσκετ του ΓΣ Βόλου αναμένεται να είναι και με σφραγίδα συγκρότημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, σύμφωνα με πληροφορίες θα ανάψει το πράσινο φως για την άνοδο των «μαυραετών», δικαιώνοντας το βολιώτικο σωματείο και παίρνοντας πίσω την απόφασή της για παραμονή των ομάδων στην τελευταία τη τάξει εθνική κατηγορία, που αγωνιστικά και βάσει προκήρυξης έχουν υποβιβαστεί στην Α1 ΕΣΚΑΘ.
 
Για την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας ενημερώθηκαν χθες τηλεφωνικά οι άνθρωποι του ΓΣ Βόλου, ενώ σήμερα αναμένεται να έχουν στα χέρια τους και το επίσημο έγγραφο που θα το αποδεικνύει. Έτσι ο Γυμναστικός ξεκινά και επίσημα προγραμματισμό για την Γ’ Εθνική μπάσκετ, αν και κάποιες κινήσεις ήδη έχουν γίνει, αλλά δεν μπορούσαν να επισημοποιηθούν από την στιγμή που υπήρχε αυτή η σημαντική εκκρεμότητα με την κατηγορία.
Να θυμίσουμε ότι ο ΓΣ Βόλου ως δευτεραθλητής της ΕΣΚΑΘ θα έπρεπε να αναπληρώσει στη Γ’ Εθνική την κενή θέση που υπάρχει σε έναν από τους Βορείους Ομίλους, αφού η Ολύμπια Λάρισας υποβιβάζεται δυο κατηγορίες και από την Β’ Εθνική θα βρεθεί στην πρώτη τοπική, καθώς δεν συμμετείχε στο πρωτάθλημα. Μια απόφαση της Ομοσπονδίας, τον άφησε εκτός από τους ομίλους και επέτρεψε σε ομάδες που αγωνίζονταν την περασμένη σεζόν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής μπάσκετ και οι οποίες είχαν υποβιβαστεί αγωνιστικά, να παραμείνουν. Ο Γυμναστικός ζήτησε ακρόαση από την Εκτελεστική Επιτροπή διεκδικώντας το δίκαιό του και τελικά χθες του γνωστοποιήθηκε ότι είναι ομάδα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Το μόνο που μένει όπως αναφέρθηκε παραπάνω είναι το χαρτί της ΕΟΚ που θα το επιβεβαιώνει και επίσημα.
Οι άνθρωποι της ομάδας μάλιστα δεν ξέχασαν να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους στον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο, που μόλις ενημερώθηκε για το θέμα, ασχολήθηκε προσωπικά προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα που είχε προκύψει. Η συμβολή του ήταν σημαντική και στον ΓΣ Βόλου του το αναγνωρίζουν.
Δικαιωμένοι από αυτή την εξέλιξη οι άνθρωποι του Γυμναστικού στρώνονται πλέον στην δουλειά απόλυτα συγκεντρωμένοι, ώστε να δημιουργήσουν το σύνολο το οποίο θα αγωνιστεί στο νέο πρωτάθλημα στις εθνικές κατηγορίες. Επιθυμία είναι να μείνουν οι παίκτες του περσινού έμψυχου δυναμικού, ενώ ήδη γίνονται συζητήσεις για την ενίσχυση της. Ο Νίκος Μαυροφώτης, ο Βολιώτης σέντερ, της Ανάληψης, είναι ένας από τους καλαθοσφαιριστές που θέλουν να εντάξουν στο δυναμικό τους. 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου