ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ζητά ορισμό με Πόντιους

ζητά-ορισμό-με-πόντιους-432792

Με όλα τα «όπλα» που έχει στα χέρια της η ΠΑΕ Νίκη Βόλου προσπαθεί να αλλάξει τα δεδομένα και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της, καθώς θεωρείται θύμα τόσο στο σκάνδαλο «Κοριόπολις» με τον στημένο αγώνα εις βάρος της στα Γιαννιτσά, αλλά και στο σκάνδαλο με τις φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες στο οποίο εμπλέκονται ομάδες που της «έκοψαν» βαθμούς κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος της Football League 2.

Την προηγούμενη εβδομάδα προηγήθηκε η επιστολή στην ΕΠΟ και στον Σοφοκλή Πιλάβιο, μέσω της οποίας επιζητά ουσιαστικά από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να πράξει το αυτονόητο και να πιέσει τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα για δικαιοσύνη και εφαρμογή της νομοθεσίας, ώστε να τιμωρηθούν οι ομάδες που παράνομα κινήθηκαν εις βάρος των υπολοίπων.

Χθες υπήρξε νέα επιστολή η οποία εστάλη στην διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος της τρίτης κατηγορίας και δη στην Ένωση Ποδοσφαίρου Β’ και Γ’ Εθνικής και στον πρόεδρο της, κ. Καλογιάννη. Μέσω αυτής η Νίκη επιζητά τον ορισμό της αναμέτρησης του αγώνα με τους Πόντιους Κατερίνης, καθώς οι άνθρωποι της κυανόλευκης ΠΑΕ θεωρούν πως είναι σε εκκρεμότητα.

Βέβαια αν δεν υπήρχαν όλες αυτές οι εξελίξεις που η Νίκη χρειάζεται τους βαθμούς μήπως και βρεθεί σε θέση ισχύος βάσει των εξελίξεων, τότε οι άνθρωποι της ομάδας δεν θα χρησιμοποιούσαν το χαρτί της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που έχουν στα χέρια τους. Το πιθανότερο είναι να μην επαναδραστηριοποιούνταν και ο Στράτος Γιδόπουλος και να μην υπήρχαν καθόλου εξελίξεις στην κυανόλευκη ΠΑΕ.

Τώρα όμως τα πράγματα έχουν ως εξής: Στη Νίκη θεωρούν ότι εκκρεμεί ο ορισμός της αναμέτρησης με τους Πόντιους Κατερίνης, καθώς έχουν χαρτί στα χέρια τους, που υποστηρίζουν ότι αποδεικνύει αν μη τι άλλο, πώς ο αγώνας αναβλήθηκε με έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, το οποίο προηγείται χρονικά της απόφασης της Ένωσης Ποδοσφαίρου να κατακυρωθεί ο αγώνας υπέρ των Ποντίων Κατερίνης. Η Ένωση Ποδοσφαίρου κατακύρωσε τον αγώνα υπέρ της ομάδας της Πιερίας λόγω οφειλών που δεν δόθηκαν σε παίκτες που είχαν ενεργοποιήσει το αίτημα κατακύρωσης αγώνων υπέρ αντιπάλου και αφαίρεσης βαθμών, ωστόσο στη Νίκη θα υποστηρίξουν ότι είχαν το χαρτί της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στα χέρια τους και γι’ αυτό δεν προχώρησαν σε καταβολή των χρωστούμενων. Βέβαια το γεγονός ότι θυμήθηκαν στη Νίκη μετά από ενάμιση μήνα να πραγματοποιηθεί ο αγώνας, ίσως τελικά αποτελέσει εμπόδιο, ωστόσο οι κυανόλευκοι θα προσπαθήσουν με αυτό να μπλοκάρουν και την επικύρωση της βαθμολογίας του Βορείου Ομίλου της Football League 2, αφού αν όντως ισχύει το χαρτί της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού είναι λάθος, καθώς έχουν αφαιρεθεί τέσσερις βαθμοί από τους κυανόλευκους, ενώ παράλληλα έχουν αποδοθεί τρεις βαθμοί στους Πόντιους από το 0-3 στα χαρτιά εις βάρος της Νίκης.

Όλα αυτά τα σενάρια είναι πράγματι τραβηγμένα. Όμως οι άνθρωποί της Νίκης θεωρούν ότι είναι υποχρέωσή τους να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα για να κερδίσουν το χαμένο έδαφος. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι αν όντως ενδιαφέρονταν να γίνει κανονικά ο αγώνας με τους Πόντιους Κατερίνης και δεν υπήρχε όλη αυτή η αδιαφορία και η εσωτερική κόντρα στην ΠΑΕ, τώρα η Νίκη θα είχε ίσως +7 βαθμούς και με βάσει όλα συμβαίνουν στην ομάδα θα ήταν το πρώτο φαβορί για άνοδο.

Από κει και πέρα ο Στράτος Γιδόπουλος θα έχει ραντεβού με δικηγόρο για να του αναθέσει την υπόθεση αγωγών και μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου και κατά όλων αυτών που παράνομα λειτούργησαν εις βάρος των συμφερόντων της ομάδας. Το ίδιο σκέφτονται να κάνουν και οι οργανωμένοι οπαδοί των κυανολεύκων.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου