ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κινούν τις διαδικασίες

κινούν-τις-διαδικασίες-432970

Το στημένο παιχνίδι εις βάρος της Νίκης στα Γιαννιτσά που προέκυψε έπειτα από διαλόγους του σκανδάλου «Κοριόπολις», έχει κάνει τους ανθρώπους της ΠΑΕ να εξετάζουν με κάθε λεπτομέρεια τα νομικά πλαίσια στα οποία μπορούν να κινηθούν. Ο Στράτος Γιδόπουλος τη Δευτέρα αναμένεται να αναθέσει επίσημα σε δικηγόρο την υπόθεση αδικίας της Νίκης λόγω στημένου αποτελέσματος στο παιχνίδι με τα Γιαννιτσά, ώστε να υπάρξει υπεράσπιση των συμφερόντων της ομάδας, ενώ άπαντες παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις και περιμένουν την κατά γράμμα εφαρμογή του νόμου.

Το σίγουρο είναι ότι στη Νίκη δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια. Θα κινήσουν κάθε νόμιμη διαδικασία για να δικαιωθούν και επίσημα, καθώς ήδη αισθάνονται δικαιωμένοι για τα όσα φώναζαν τόσο καιρό και για «πόλεμο» της ομάδας τους από παράγοντες για να μην ανέβει η ομάδα στη Β’ Εθνική.

Μέσα στην εβδομάδα η κυανόλευκη ΠΑΕ θα καταθέσει και το έγγραφο που οι άνθρωποί της υποστηρίζουν ότι έχουν στα χέρια τους από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για τον αγώνα με τους Πόντιους Κατερίνης, υποστηρίζοντας ότι αδίκως το παιχνίδι κατοχυρώθηκε υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας και ότι η βαθμολογία του Βορείου Ομίλου της Γ’ Εθνικής δεν είναι σωστή. Όλα αυτά βέβαια θα πρέπει να αποδειχθούν στη συνέχεια και να δικαιωθεί, πιστεύοντας ότι αν τηρηθούν κατά γράμμα οι νόμοι και τιμωρηθούν με υποβιβασμό όλες οι ομάδες που εμπλέκονται στα στημένα ή σε άλλα σκάνδαλα θα έχει κάποιο όφελος…

Προς το παρών όμως όλα είναι στη θεωρία. Σε μια περίοδο που πραγματικά δεν υπήρχε τίποτα για τη Νίκη, οι φίλαθλοί της έχουν αρχίσει να συζητούν έντονα την εις βάρος της αδικία και να ενδιαφέρονται για το πώς και το κατά πόσο θα μπορέσει η ομάδα να δικαιωθεί.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι φίλαθλοι ετοιμάζονται να κάνουν μαζικές μηνύσεις από την πλευρά τους κατά παντός υπευθύνου για εξαπάτηση και αλλοίωση πρωταθλήματος, αφού ακόμα και οι ίδιοι είχαν ζημία, προσπαθώντας να βρεθούν και να ενισχύσουν την ομάδα τους σε ένα πρωτάθλημα που οι αγώνες της φέρονται να μην ήταν «καθαροί».

Σκέψεις υπάρχουν πολλές και από τους διοικούντες αλλά και από τους φιλάθλους, όμως για να περάσουν στην πράξη χρειάζονται αρκετές διαδικασίες. Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για τις κινήσεις της ΠΑΕ μέσω της οποίας θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της ομάδας. Όμως όλα θα ξεκαθαρίσουν μέσα στις επόμενες ημέρες. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι επιπτώσεις θα έχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η τήρηση κατά γράμμα του νόμου και πιθανός υποβιβασμός των ομάδων. Ίσως να αλλάξει εντελώς και ο χάρτης των πρωταθλημάτων. Αλλά αυτό εξαρτάται και από το κατά πόσο θα αποφασίσει η Πολιτεία να «βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο».

Στη Νίκη δεν ξεχνάνε πάντως ότι γενικότερα υπάρχει πρόβλημα με την ομάδα τους και βρίσκεται σε διοικητικό αδιέξοδο. Έτσι ναι μεν παρακολουθούν από κοντά τα όσα διαδραματίζονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά από την άλλη δεν ξεχνούν ότι ο χρόνος περνάει και δεν υπάρχει κάτι επίσημο για τη δική τους ομάδα και για τον προγραμματισμό της. Το κλίμα αμφιβολίας για την επόμενη ημέρα συνεχίζει να υφίσταται και όλα αυτά τα σενάρια που βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας και αφορούν και στην κυανόλευκη ομάδα, δεν αποπροσανατολίζουν τους φιλάθλους από το στόχο μιας ΠΑΕ που θα την χαρακτηρίζει η διαφάνεια και θα μπορέσει να κοιτάξει το μέλλον χωρίς προβλήματα και αβεβαιότητα.

Σε καμία περίπτωση δεν τους αφήνουν αδιάφορους οι εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που επηρεάζουν άμεσα και τη δική τους ομάδα, αλλά από την άλλη θεωρούν ότι δεν πρέπει να χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος για να ξεκαθαριστούν οι προθέσεις από τους διοικούντες.

Ο Στράτος Γιδόπουλος έχει δηλώσει ότι δεν θέλει να συνεχίσει, αλλά με όλα αυτά που συμβαίνουν, έχει επαναδραστηριοποιηθεί και αναζητά τρόπους για να υπερασπιστεί η Νίκη τα συμφέροντά της. Όλα αυτά θολώνουν ακόμα περισσότερο το τοπίο στα διοικητικά της ομάδας και δεν δίνουν καμία ξεκάθαρη εικόνα για το μέλλον και για τη συνέχεια.

Επίσης εκκρεμεί ο ορισμός της ΓΣ της Ερασιτεχνικής αποκλειστικά για την ΠΑΕ, που περιμένουν οι οργανωμένοι για να δουν τι στάση θα κρατήσει το μητρικό σωματείο απέναντι στην Ποδοσφαιρική Εταιρεία.

Όλα αυτή την στιγμή είναι ανοιχτά και όλα κρέμονται από μια κλωστή. Οι εξελίξεις εξαρτώνται από πολλά και άπαντες βρίσκονται στην αναμονή χωρίς να εφησυχάζουν… Μέσα στην εβδομάδα ίσως υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις από τις οποίες ίσως θα εξαρτηθούν και οι προοπτικές που υπάρχουν και αν αυτές υπάρχουν τελικά.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου