ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Mε ελπίδες διάκρισης οι Αργοναύτες

mε-ελπίδες-διάκρισης-οι-αργοναύτες-435604

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπότσια ξεκινά σήμερα Πέμπτη 2 Ιουνίου στο Εθνικό Στάδιο της Κηφισιάς «Ιωάννης Ζηρίνης». Τον Βόλο θα εκπροσωπήσει η ομάδα Αγροναύτες με τον προπονητή Ηλία Αγδινιώτη και τους αθλητές Χρήστο Κανάβα, Ελένη Τσιρογιάννη και Κερασία Ζορμπά στην κατηγορία BC4.

Οι τρεις αθλητές πέρυσι είχαν καταλάβει την πρώτη θέση στο ομαδικό, ενώ ο Χρήστος Κανάβας ο οποίος και είναι μέλος της Εθνικής ομάδας είχε κατακτήσει την τρίτη θέση. Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 80 αθλητών και αθλητριών από εννέα συλλόγους, με τους αγώνες να ξεκινούν σήμερα Πέμπτη 2 Ιουνίου και να ολοκληρώνονται την Κυριακή 5 του μήνα στο Εθνικό Στάδιο της Κηφισιάς «Ιωάννης Ζηρίνης».

Εκτός όμως από τους Αργοναύτες του Βόλου στο πρωτάθλημα θα συμμετέχουν επίσης οι σύλλογοι: Αρίων, Α.Σ.Α.Χ., Δρομέας, Θερμαϊκός, Ιαπετός, Πύρρος, Τριπτόλεμος και Τυρταίος.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τις 18 έως τις 27 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας το Παγκόσμιο Κύπελλο ενώ ακολουθούν οι Παραολυμπιακοί αγώνες του Λονδίνου.

Για τον σύλλογο των Αργοναυτών ο προπονητής Ηλίας Αγδινιώτης τόνισε στο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ:

«Είναι μία προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει στο σύλλογο τα τελευταία τρία χρόνια και έχουμε κάνει αρκετά καλή δουλειά. Πιστεύω τα αποτελέσματα να φανούνε αν και προτιμάμε να κρατάμε χαμηλά τον πήχη. Υπάρχει η συμμετοχή του Κανάβα ο οποίος ευελπιστούμε πως θα καταφέρει να βρεθεί και πάλι στην Εθνική με τις επιδόσεις του».

Από την μεριά του ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής μας ομάδας Γιώργος Τζίμας τόνισε ότι: «Περιμένουμε να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται οι αθλητές μας εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που θα πραγματοποιηθεί στο Μπέλφαστ από 18 έως 27 Αυγούστου. Εκτός των άλλων, θεωρώ ότι κατά πολύ μεγάλο ποσοστό είναι σίγουρη η συμμετοχή τους και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, κάτι που θα εξαρτηθεί και από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Μπέλφαστ». Μάλιστα ο αθλητής των Αργοναυτών Χρήστος Κανάβας έχει ελπίδες για πρόκριση στους αγώνες του Λονδίνου για τον οποίο ο ομοσπονδιακός τεχνικός συμπλήρωσε: «Σχετικά με τις υπόλοιπες συμμετοχές στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ξεχωρίζουν οι παρουσίες στα ατομικά των Αλέξανδρου Παπαδάκη στην κατηγορία BC2 και Χρήστου Κανάβα στην κατηγορία BC4, οι οποίοι επίσης διατηρούν ελπίδες για πρόκριση στο Λονδίνο. Στη διοργάνωση του Ζηρίνειου θα δω και δύο αθλητές από τον Αρίωνα και τους Αργοναύτες Βόλου, που έως τώρα δεν είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω από κοντά. Θέλω να ελπίζω ότι οι επιδόσεις κάποιων παιδιών στο συγκεκριμένο πανελλήνιο πρωτάθλημα θα με ξαφνιάσουν ευχάριστα».

Το ωριαίο πρόγραμμα των αγώνων είναι:

Σήμερα 2 Ιουνίου: 08:45- 22.15

Αύριο 3 Ιουνίου: 11.00- 21.45

Σάββατο 4 Ιουνίου: 09.00-21.00

Κυριακή 5 Ιουνίου: 10.00-15.45

Εκδρομή των «Μάγνητων Τυφλών»

Το σωματείο «Μάγνητες Τυφλοί» σε συνεργασία με το σωματείο «Μάγνητες Πειρατές» οργανώνει ημερήσια εκδρομή στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην Περαία, την Κυριακή 19 Ιουνίου έτσι ώστε να ενθαρύνουμε και να επιβραβεύσουμε την προσπάθεια της αθλητικής ομάδας GoalBall των Πειρατών στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Για περισσότερες πληροφορίες καθημερινά στη γραμματεία του συλλόγου 10-1π.μ. και στη λέσχη στο τηλέφωνο 2421080281 6-9μ.μ. Υπεύθυνος ο οργανωτικός γραμματέας κος Γεώργιος Ντότς τηλ. 6973367813.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου