ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ετοιμος να ανοίξει την πόρτα της Ευρώπης

ετοιμος-να-ανοίξει-την-πόρτα-της-ευρώπ-429052

Ενας από τους βασικότερους ποδοσφαιριστές της σεζόν που πέρασε για την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου είναι ο Γιάννης Ζαραδούκας. Ο αμυντικός των ερυθρόλευκων ξεκίνησε στην βασική ενδεκάδα σε 27 από τα 29 παιχνίδια πρωταθλήματος ενώ έγραψε 2.346 λεπτά, καλύπτοντας κατά βάση την αριστερή πτέρυγα. Στόχος του είναι να ανοίξει την πόρτα της Ευρώπης με την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου με την οποία ακόμη ζει το όνειρο. Με τις φετινές του εμφανίσεις μάλιστα στο πρώτο μισό της σεζόν κατάφερε να ανανεώσει την συνεργασία του με την ομάδα του Βόλου την οποία και θα υπηρετεί μέχρι το καλοκαίρι του 2013.
Ο Ζαραδούκας ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, ενώ στο παρελθόν έχει φορέσει επίσης τις φανέλες της Μαρκό, του Κορωπίου, του Πανσερραϊκού αλλά και του Εθνικού Πειραιώς, πριν καταλήξει τελικά να φορά τα ερυθρόλευκα του Βόλου.
Ποια είναι η γεύση που σου αφήνει η φετινή χρονιά;
Από τη στιγμή που ξεκινήσαμε την χρονιά ως στόχο είχαμε την παραμονή. Στη συνέχεια όμως αποδείξαμε σε όλους αλλά και στους εαυτούς μας ότι μπορούσαμε ακόμη περισσότερα αφού η παραμονή επιτεύχθηκε σχετικά νωρίς. Στη συνέχεια κοιτάξαμε για κάτι παραπάνω και με το ποδόσφαιρο που παίξαμε καταφέραμε να πάει η ομάδα στα play-off όπου κατέκτησε την έξοδο στην Ευρώπη. Έτσι η χρονιά κύλησε υπέροχα και δεν μπορεί παρά η τελική γεύση να είναι γλυκιά.
Υπήρχε πικρία από τον αποκλεισμό στο τελικό του κυπέλλου Ελλάδος;  
Το μόνο βέβαιο είναι ότι εάν είχαμε προκριθεί και στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος τότε σίγουρα η φετινή μας επιτυχία θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη, αλλά για εμάς είναι ήδη μεγάλο κατόρθωμα μέχρι εκεί που φθάσαμε, αφού ας μην ξεχνάμε πως στο φετινό πρωτάθλημα ήμασταν νεοφώτιστοι.
Η πορεία στην συνέχεια με το διπλό στην Καβάλα που άνοιξε το δρόμο για τα play-off λειτούργησε ως φάρμακο;
Αναμφίβολα αυτό μας έκανε καλό γιατί δείξαμε πως έχουμε εγωισμό και πλέον είχαμε ως μοναδικό μας στόχο την είσοδο στα play-off που πιθανότατα θα σήμαινε και την έξοδο στην Ευρώπη, κάτι που αποδείχθηκε στη συνέχεια καταφέρνοντας να κάνουμε μία πολύ καλή πορεία.
Τι περιμένεις για τη νέα χρονιά;
Σίγουρα η χρονιά που έρχεται αναμένεται να είναι αρκετά πιο δύσκολη. Βέβαια είμαστε σε αναμονή και των παικτών που θα ενισχύσουν την ομάδα και να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες όπως όλοι οι ποδοσφαιριστές. Φέτος θα χρειαστούμε περισσότερους παίκτες από ότι είχαμε πέρυσι μιας και οι υποχρεώσεις είναι και περισσότερες. Πιστεύω και με τα νέα παιδιά που θα έρθουν η ομάδα να δέσει γρήγορα και να κάνουμε μια ανάλογη καλή πορεία.
Νομίζεις ότι πλέον όλοι γνωρίζουν τον Ολυμπιακό Βόλου;
Αυτό είναι το μόνο σίγουρο γιατί βλέπουμε πως παιδιά της ομάδας μας είναι υποψήφιοι μεταγραφικοί στόχοι για άλλους συλλόγους και πλέον, όπου και αν πηγαίνουμε, οι ομάδες θέλουν να μας κερδίσουνε γιατί έχουμε κάνει πολύ καλά αποτελέσματα και καλές εμφανίσεις με τις θεωρητικά μεγάλες ομάδες.
Πιστεύεις πως ο Ολυμπιακός Βόλου μπορεί να γίνει μια μεγάλη ομάδα;
Νομίζω το αν είμαστε ή όχι μια μεγάλη ομάδα μπορεί να το κρίνει καλύτερα ο κόσμος. Την σεζόν που μας πέρασε κάναμε παιχνίδια, τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας, που πολλοί θα ζήλευαν. Αποδείξαμε πως μπορούμε ακόμη περισσότερα και πιστεύω πως τα καλύτερα έρχονται.
Οταν ερχόσουν στον Βόλο περίμενες ότι με την ομάδα αυτή θα φθάσεις ως εδώ;
Για μένα είναι ένα όνειρο το οποίο και συνεχίζεται αυτό που ζω με τον Ολυμπιακό από την πρώτη στιγμή που ήρθα στο Βόλο. Από την Football League και τη Β’ Εθνική πλέον μπροστά μου βρίσκεται η πόρτα της Ευρώπης και η αλήθεια είναι ότι ανυπομονώ να την ανοίξω.
Υπάρχει κάτι που θα ήθελες ή ζηλεύεις από άλλη ομάδα;
Το μόνο που θα ήθελα είναι οι εγκαταστάσεις που προπονούμαστε να βελτιωθούν σε ένα γήπεδο όπως το Πανθεσσαλικό. Θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερες ανέσεις τις οποίες όμως δεν τις έχουμε.
Με ποιους από τους παίκτες που συνεργάστηκες φέτος θα έλεγες πως είναι οι αγαπημένοι σου;
Δίχως δεύτερη σκέψη θα έλεγα πως είναι η παρέα μου. Δηλαδή ο Σολάκης, ο Ρόκας και ο Μητρόπουλος. Από εκεί και πέρα όμως πιστεύω πως όλοι οι ποδοσφαιριστές είχαμε μία πάρα πολύ καλή συνεργασία και αυτό είναι ένα από εκείνα τα συστατικά που μας έκανε να ξεχωρίσουμε σαν ομάδα. Δύσκολα θα βρει κανείς κλίμα σαν το δικό μας σε άλλη ομάδα. Εμείς έχουμε θέσει ως πρώτο στόχο το καλό της ομάδας και για αυτό όλοι μας δίνουμε το 110%.
Με την χρονιά να έχει ολοκληρωθεί ποιον θεωρείς πλέον ως τον δυσκολότερο αντίπαλο που αντιμετώπισες;
Νομίζω αυτός ήταν ο Νάτσο Σκόκο της ΑΕΚ. Υπάρχουν βέβαια πολλοί εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές, αλλά αυτό που τον ξεχωρίζει δεν είναι άλλο από την τεχνική του κατάρτιση και την ίδια ώρα είναι και πολύ γρήγορος με την μπάλα στα πόδια. Είναι σίγουρα ένας από τους παίκτες που θα ήθελε ο καθένας να έχει για συμπαίκτη.
Η χρονιά ξεκίνησε με τον Σάκη Τσιώλη στον πάγκο και συνεχίστηκε με τον Μάκη Κατσαβάκη. Τι σου έχει μείνει από τους δύο;
Το μόνο βέβαιο είναι ότι και οι δύο προπονητές έδωσαν ό,τι είχανε παραπάνω για την ομάδα και έκαναν τη δουλειά τους όσο καλύτερα μπορούσανε. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι χρειαζόμαστε ένα πιο έμπειρο προπονητή που θα μας βοηθήσει και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ για τα play-off με δηλώσεις σου είχες σταθεί στην παρουσία του κόσμου. Τι σου έχει μείνει;
Νομίζω πως φάνηκε η δυναμική της ομάδας μας και πιστεύω ότι εάν η παρουσία του είναι ανάλογη σε κάθε παιχνίδι που θα δίνουμε εντός έδρας, τότε η ομάδα θα είναι διαφορετική. Θα μιλάμε για έναν άλλο Ολυμπιακό.
Την παρούσα στιγμή είσαι σε διακοπές, ωστόσο η προετοιμασία ξεκινάει σε 20 μέρες. Τι βρίσκεται στο μυαλό σου πρώτα;
Σίγουρα για τις επόμενες ημέρες χρειάζεται ξεκούραση. Καλούμαστε όμως σε 20 μέρες να μπούμε και πάλι σε μία διαδικασία, ώστε να είμαστε έτοιμοι και ψυχολογικά αλλά και σωματικά για τη νέα σεζόν. Με τη σωστή προετοιμασία θα μπουν οι βάσεις για νέα και ίσως μεγαλύτερη πορεία στο πρωτάθλημα.
Παρακολούθησες τον τελικό ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ για το ChampionsLeague;
Όπως όλος ο κόσμος είναι φυσικό και εγώ να είδα το παιχνίδι. Για ακόμη μία φορά η Μπαρτσελόνα απέδειξε ότι είναι η ομάδα όνειρο του ποδοσφαίρου. Χαίρεσαι να την παρακολουθείς, αλλά δεν θα ήθελες ποτέ να την έχεις αντίπαλο.
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου