ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ραντεβού τον Ιούνιο

ραντεβού-τον-ιούνιο-426462

Ραντεβού τον Ιούνιο έδωσαν πλέον οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου που από χθες, μετά την ολοκλήρωση των πλέι οφ, κάνουν χρήση της καλοκαιρινής τους αδείας που φέτος είναι μικρότερη λόγω Ευρώπης.

Μετά από μία δύσκολη αλλά πετυχημένη σεζόν οι «ερυθρόλευκοι» θα ξεκουραστούν και θα επιστρέψουν για την έναρξη της προετοιμασίας στις 20 Ιουνίου, την ημέρα δηλαδή που θα γίνει γνωστός και ο αντίπαλος της θεσσαλικής ομάδας για τα προκριματικά του Europa League.

Η νέα περίοδος για τον Ολυμπιακό είναι πιο επιβαρυμένη λόγω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων αφού η προετοιμασία ξεκινά νωρίς και μάλιστα οι αγώνες την κόβουν στη μέση.

Πάντως ο προγραμματισμός έχει ήδη ξεκινήσει και γνωρίζοντας πλέον ευρω-ημερομηνίες κλείνονται αθλητικό κέντρο, φιλικά και φυσικά προπονητής και παίκτες.

Ο Ολυμπιακός Βόλου θα ξεκινήσει στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League, από το γκρουπ των ισχυρών ισχυρός θα είναι και ο ΠΑΟΚ στον γ’ προκριματικό, ισχυρή θα είναι και η ΑΕΚ στα πλέι οφ! Με το Νο 18 μπαίνει η ΑΕΚ στη διοργάνωση, με το Νο 28 ο ΠΑΟΚ και με το Νο 62 ο Ολυμπιακός Βόλου, ο οποίος μετέχει με το… κομμάτι του ελληνικού συντελεστή.

Ο Ολυμπιακός Βόλου θα μάθει τον αντίπαλό του στον β’ προκριματικό ή το ζευγάρι του πρώτου προκριματικού από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλός του στις 20 Ιουνίου και σε αυτή την κλήρωση θα μετάσχει με τον 13ο καλύτερο συντελεστή στο σύνολο των 80 ομάδων.

Θα παίξει το πρώτο του παιχνίδι στις 14 Ιουλίου και τη ρεβάνς στις 21. Αν προκριθεί, θα συνεχίσει στον τρίτο προκριματικό μαζί με τον ΠΑΟΚ. Εκεί θα βρίσκεται οριακά ανάμεσα σε ισχυρούς και ανίσχυρους με πιθανότητες να βρίσκεται και πάλι στο γκρουπ των ισχυρών. Θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη των δύο πρώτων προκριματικών αλλά και από τις εκκρεμότητες που απομένουν σε κάποια ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Σαράντα πιθανούς αντιπάλους («μονούς» ή ζευγάρια) τους περισσότερους από την Ανατολική Ευρώπη θα έχει στον δεύτερο προκριματικό ο Ολυμπιακός Βόλου. Ανάμεσα σε αυτούς αναφέρουμε: Ραντ Βελιγραδίου, Ζελέζνιτσαρ, Σιρόλι Μπρίγιεγκ (Βοσνία), Μέταλουργκς Λιεπάγια (Λετονία), Μινσκ (Λευκορωσία), Ρέικιαβικ (Ισλανδία), Έρεμπρο, Χάκεν (Σουηδία), Ρουστάβι (Γεωργία), Φερεντσβάρος (Ουγγαρία), Κόπερ (Σλοβενία), Κουόπιο (Φινλανδία), Τίρανα (Αλβανία).

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου