ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Για την πρόκριση στα τελικά

για-την-πρόκριση-στα-τελικά-442817

Στην Προσοτσάνη της Δράμας θα αγωνισθούν οι κορασίδες του Κενταύρου Αγριάς, από τις 29 Απριλίου – 1 Μαίου στα πλαίσια της ημιτελικής φάσης του πανελλήνιου πρωταθλήματος Χάντμπολ κορασίδων. Οι αθλήτριες του Κενταύρου Αγριάς θα συμμετέχουν για πρώτη φορά σε ημιτελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος, σαν πρωταθλήτριες της Ενωσης Κ. Ελλάδας.
Σύμφωνα με την φετινή προκύρηξη του πρωταθλήματος η πρωταθλήτρια της Κ. Ελλάδας μαζί με ομάδες από τις ενώσεις της Θεσσαλονίκης και της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, αποτελούν τον βόρειο όμιλο της ημιτελικής φάσης του πανελλήνιου πρωταθλήματος κορασίδων. Οι έξι ομάδες που συμμετέχουν σε αυτόν τον όμιλο έχουν χωρισθεί σε δύο υποομίλους. Τα κορίτσια του Κενταύρου Αγριάς κληρώθηκαν να αγωνισθούν με τις ομάδες του Παναθλητικού Θεσσαλονίκης (πρωταθλήτρια Θεσσαλονίκης) και των Ποντίων Ξάνθης (3αθλήτρια Ανατ. Μακεδονίας Θράκης). Στον άλλον υποόμιλο συμμετέχουν οι ομάδες της Προσοτσάνης (πρωταθλήτρια Αν. Μακεδ. Θράκης), Ακριτών Νευροκοπίου (2θλήτρια Ανατ. Μακεδ. Θράκης) και Πόντιων Κιλκίς (2αθλήτρια Θεσσαλονίκης). Οι κορασίδες του Κενταύρου Αγριάς θα αγωνισθούν το πρωί του Σαββάτου στις 9.30 με τον Παναθλητικό Θεσσαλονίκης, και το μεσήμέρι του Σαββάτου στις 14.30 με τις Πόντιες Ξάνθης. Ανάλογα αν θα καταλάβουν την 1η ή 2η θέση στον υποόμιλό τους θα αγωνισθούν σε αγώνα νοκ – άουτ το πρωί της Κυριακής με ομάδα από τον άλλον υποόμιλο για να διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στην εξάδα της τελικής φάσης του πανελλήνιου πρωταθλήματος.
Η αποστολή της ομάδας της Αγριάς κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολη με βάση το επίπεδο των ομάδων της Μακεδονίας, αλλά η συμμετοχή μόνο και μόνο της ομάδας του Κενταύρου, ανάμεσα στις 15 καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα, της κατηγορίας κορασίδων , αποτελεί μια σημαντική επιτυχία για το σωματείο της Αγριάς, που μετράει 3 μόνο χρόνια ζωής από την ίδρυσή του. Στο μεταξύ την «πόρτα» των τελικών φάσεων των πανελλήνιων πρωταθλημάτων κτυπούν ακόμα δύο τμήματα του Κενταύρου Αγριάς, αυτό της ομάδας των παμπαίδων και αυτό της ομάδας μίνι αγοριών.
Συγκεκριμένα κι ενώ βρισκόμαστε μια περίπου εβδομάδα πριν από την λήξη του ηλικιακών πρωταθλημάτων της ένωσης Κ. Ελλάδας, οι ομάδες της Αγριάς οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος και στα δύο αντίστοιχα πρωταθλήματα. Συγκεκριμένα στην κατηγορία των παμπαίδων βρίσκονται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 13 βαθμούς (σε 4 παιχνίδια) έναντι 12,5 βαθμών της ομάδας του Μαλλιακού Στυλίδας (σε 3 παιχνίδια). Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της ομάδας της Αγριάς είναι: Κένταυρος Αγριάς – Μαλλιακός Στυλίδας 28 – 29 ( 1,5 – 3,5 βαθμούς), Π.Α. Σοφάδων – Κένταυρος Αγριάς 20 – 41 ( 0 – 5 βαθμούς), Φθία Λαμίας – Κένταυρος Αγριάς 21 – 19 (3,5 – 1,5 βαθμούς), Κένταυρος Αγριάς – Π.Α.Σοφάδων 32 – 7 (5 – 0 βαθμούς). Η ομάδα της Αγριάς θέλει στα εναπομείναντα 2 παιχνίδια με Φθία Λαμίας και με Μαλλιακό Στύλιδας να πετύχει το απόλυτο, δηλαδή δύο νίκες με σκορ 5 – 0 βαθμοί, για να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλήτη Κ. Ελλάδας (για 2η συνεχόμενη χρονιά) και να διεκδικήσει στη συνέχεια σε αγώνα μπαράζ με τον 2θλητή της Κ. Μακεδονίας, την προκρισή της στην τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος.
Αντίστοιχα τα μίνι αγόρια του Κενταύρου βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 14,5 βαθμούς σε τρία παιχνίδια και προβάλλουν σαν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή της Κ. Ελλάδας. Οι μικροί του Κενταύρου έχουν πετύχει μέχρι τώρα τα εξής αποτελέσματα: Κένταυρος Αγριάς – Μαλλιακός Στυλίδας 26 – 3, Κένταυρος Αγριάς – Φθία Λαμίας 10 – 0 και Φθία Λαμίας – Κένταυρος Αγριάς 11 – 14.
Τα παραπάνω αποτελέσματα αναδεικνύουν την σε βάθος δουλειά που γίνεται στο σωματείο της Αγριάς. Το σωματείο εκτός από την «βιτρίνα» του που είναι η ανδρική ομάδα Χάντμπολ, η οποία φέτος εκπροσώπησε επάξια την Αγριά και την Μαγνησία στον βόρειο όμιλο της Β΄ Εθνικής κατηγορίας Χάντμπολ, δουλεύει σε βάθος και με τα τμήματα υποδομών του τα οποία «κτυπούν» την πόρτα των τελικών φάσεων των πανελλήνιων πρωταθλημάτων, κάνοντας γνωστό το όνομα της Αγριάς ανά το πανελλήνιο. Όλα αυτά αναδεικνύουν μια σημαντική δυναμική για μια κωμόπολη σαν την Αγριά, αναδεικνύοντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, και όλα αυτά χωρίς το σωματείο της Αγριάς να έχει τις απαραίτητες υποδομές (κλειστούς και ανοικτούς χώρους). Όλα αυτά αναδεικνύουν το πόσο σημαντική είναι η ολοκλήρωση του κλειστού Γυμναστηρίου της Αγριάς, που έχει μείνει ημιτελές, για την περιοχή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου