ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Εχουν δίκιο οι φίλαθλοι»

εχουν-δίκιο-οι-φίλαθλοι-443085

Ολοι περιμένουν τον Στράτο Γιδόπουλο να πάρει θέση σε όλα αυτά που συμβαίνουν στην ιστορική ομάδα της Νίκης Βόλου, ωστόσο η ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγες ημέρες, παρότι αναφέρεται σε συγκεκριμένα ποσά και σε δαπάνες που αγγίζουν σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το 1.800.000 ευρώ στα τρία χρόνια παρουσίας του στην κυανόλευκη ΠΑΕ, δεν έπεισε… Παράλληλα διαφορετική ήταν η θέση και το ξεκαθάρισμα που περίμεναν άπαντες να κάνει απέναντι στην ομάδα, θέλοντας να μάθουν τι σκοπεύει να πράξει στη συνέχεια και τι θα κάνει με τις μετοχές.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα μετοχοποιήσει τα χρήματά του και μόνον αν βρεθεί κάποιος υποψήφιος επενδυτής θα τις παραχωρήσει ή θα τις δώσει για διαχείριση. Από κει και πέρα ο ίδιος διαρρέει ότι δεν θέλει να συνεχίσει, ότι δεν έχει άλλο το κουράγιο να ασχοληθεί με τη Νίκη και την Γ’ Εθνική, κάτι που άφησε να διαφανεί και μέσω της ανακοίνωσής του, χωρίς όμως να είναι απολύτως ξεκάθαρος.

Χθες ο Στράτος Γιδόπουλος μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ επιβεβαίωσε όλα τα παραπάνω: «Εγώ έχω τελειώσει από τη Νίκη. Μακάρι να βρεθεί ένας άνθρωπος να του πουλήσω τις μετοχές, αλλά δεν το βλέπω. Αν δεν βρεθεί τότε δίνω τις μετοχές να τις διαχειριστεί όποιος θεωρεί ότι μπορεί να το κάνει. Κουράστηκα και δεν αντέχω άλλο. Η ομάδα φέτος δεν πέφτει. Μένει να δούμε μήπως και γίνει κανένα θαύμα την Τετάρτη και με ήττες του Φωκικού και των Γιαννιτσών μπορέσουμε και παλέψουμε για την τέταρτη θέση, που ίσως αποδειχθεί προνομιούχος με όλα αυτά που συμβαίνουν στην μεγαλύτερη κατηγορία. Αλλά όμως ό,τι και να συμβεί εγώ δεν αντέχω άλλο».

Ο Γιδόπουλος παράλληλα τόνισε πως θεωρεί ότι και οι παίκτες είχαν υποχρεώσεις απέναντι στην ομάδα τις οποίες δεν εκπλήρωσαν: «Οι ποδοσφαιριστές παραπονιούνται για τα χρήματά τους. Έχω και εγώ όμως παράπονα από αυτούς. Ποιοι αξίζουν να πάρουν αυτά τα χρήματα; Τι έκαναν οι παίκτες για την ομάδα; Δεν είχαν υποχρεώσεις απέναντί της; Δεν έπρεπε σε κρίσιμα ματς να τα δώσουν όλα για να εκπληρώσουν τους στόχους της; Εγώ δεν το είδα αυτό από τους ποδοσφαιριστές και το έχω πει και στους ίδιους. Σε κρίσιμα ματς δεν ήταν αυτοί που έπρεπε».

Τέλος, ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει κανένα παράπονο από τους φιλάθλους και ότι έχουν δίκιο να δηλώνουν την αγανάκτησή τους: «Οι φίλαθλοι έχουν δίκιο να βγάζουν αγανάκτηση και να αντιδρούν. Η ομάδα δεν κατάφερε να πετύχει τους στόχους της. Το θέμα είναι να βρεθεί κάποιος να πληρώσει τα χρέη. Εγώ όμως μίκρυνα τα χρέη της ΠΑΕ, δεν τα μεγάλωσα. Δεν έκανα χρέη. Ξεχρέωσα συμβόλαια 35.000 ευρώ, όπως του Ρουμελιώτη και άλλων. Αυτή τη στιγμή κανένας παίκτης που έφερα εγώ δεν δικαιούται πάνω από 6 έως 7.000 ευρώ. Οι φίλαθλοι όμως, το ξαναλέω, έχουν δίκιο να αγανακτούν. Υπάρχει πάντως εδώ και καιρό τώρα μια κίνηση ανθρώπων της Νίκης που θέλουν να απαξιώσουν την ΠΑΕ. Δεν βοήθησε κανένας, παρά μόνο έλεγαν ας πέσει η ομάδα στην Δ’ και εμείς είμαστε εδώ»…

Αυτό που περιμένουν άπαντες πλέον είναι να ξεκαθαρίσει τη θέση ο Στράτος Γιδόπουλος επίσημα απέναντι στην υπόλοιπη διοίκηση, απέναντι στο τεχνικό τιμ, στους ποδοσφαιριστές, αλλά και στους φιλάθλους που δεν δίνουν άλλη διορία και περιθώρια. Θεωρούν ότι ο έμπειρος παράγοντας απέτυχε στην αποστολή του και στο στόχο του και αυτό που επιζητούν είναι να αποχωρήσει και να παραχωρήσει τις μετοχές, κάτι που ο ίδιος δεν το κάνει χωρίς αντίτιμο, παρά μόνο -όπως τονίζει- παραπάνω με συμφωνία «διαχείρισης».

Περισσότερες εξελίξεις πάντως αναμένονται από την Τρίτη του Πάσχα και μετά. Να θυμίσουμε ότι την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί η 32η αγωνιστική του Βορείου Ομίλου της Football League 2, αλλά τη συγκεκριμένη ημέρα η Νίκη θα κάνει το προγραμματισμένο της ρεπό.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου