ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μπρέσκα… με πρωτιές

μπρέσκα-με-πρωτιές-443117

Με 30 συμμετοχές σε 30 αγώνες, με 8 γκολ εκ των οποίων τα 2 best goal, ο Μάριο Μπρέσκα ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού Βόλου και του ελληνικού πρωταθλήματος και το όνομά του έγινε και σύνθημα για τους Βολιώτες φιλάθλους.

Οι καλές χρονιές του Super Mario έχουν άλλωστε μέσα τους και Ευρώπη και όπως στην πρώτη του χρονιά στην Ελλάδα είχε και ευρωπαϊκές συμμετοχές, έτσι και φέτος είναι από τους βασικούς συντελεστές που ο Ολυμπιακός μπήκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στα πλέι οφ του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα… που οδηγούν στην ευρωπαϊκή συμμετοχή.

Το γκολ στο τελευταίο ματς την περασμένη για τον Μάριο Μπρέσκα ήταν το 8ο φετινό και έτσι αναδείχθηκε 1ος σκόρερ του Ολυμπιακού, ενώ ήταν και πρώτος σε συμμετοχές αφού έμπαιξε σε όλα τα ματς…

Ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός Μάριο Μπρέσκα φέτος έφθασε τις 113 συμμετοχές στην Α’ Εθνική, καθώς στον Ολυμπιακό έκανε το 30 στα 30, παρ’ ότι στα πρώτα 17 δεν είχε παίξει σε κανένα ολόκληρο το 90λεπτο και σε λίγα είχε ξεκινήσει βασικός.

Στο β΄ γύρο άλλωστε όλα ήταν διαφορετικά για τον Μάριο Μπρέσκα που και βασικός ξεκινούσε και κάνοντας αρχή από τη Λάρισα, όπου σκόραρε δις, σκόραρε πρώτη φορά χωρίς να έχει μπει ως αλλαγή! Μετά έσπασε το ρεκόρ των 6 γκολ που είχε με Πανιώνιο…και έφθασε τα 8, ενώ το σύνολό του στην Α΄ είναι 19…

Ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού ήρθε στην Ελλάδα το 2004 και στην πρώτη του χρονιά στον Πανιώνιο έπαιξε 30 ματς (6 γκολ), την περίοδο 2005-06 είχε 27 συμμετοχές (4 γκολ) ενώ την περίοδο 2006-07 έπαιξε 26 παιγνίδια με τους κυανέρυθρους (1 γκολ) και με τις 30 φετινές συμμετοχές με τα ερυθρόλευκα ο Μπρέσκα έγινε 113άρης στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ έχει παίξει κι άλλα 27 ματς στην Κύπρο (Παραλίμνι και ΑΠΟΕΛ) και πέρα από τη χώρα του (Τοπολτσάνι, Νίτρα, Πουχόφ, Ζίλινα) έχει θητεία και στη Γερμανία όπου φόρεσε τη φανέλα της Νυρεμβέργης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τρία πρώτα γκολ που πέτυχε φέτος τα πέτυχε όταν πέρασε ως αλλαγή… Ο Μπρέσκα πέτυχε το πρώτο του ερυθρόλευκο γκολ στην πρεμιέρα στις 28 Αυγούστου στη Ν. Σμύρνη, όπου στην αρχή τιμήθηκε από τους Πανιώνιους, έμεινε στον πάγκο, μπήκε στο ματς στο 46΄ και σκόραρε στο 58’ (Πανιώνιος – Ολυμπιακός 0-1).

Στις 26/9/10 στο ματς Ολυμπιακός Βόλου – ΑΕΚ 3-1 μπήκε στο παιχνίδι στο 46΄και σκόραρε στο 83’, ενώ στις 17/10/10 στο Περιστέρι (Ατρόμητος – Ολυμπιακός 2-2) και πάλι μπήκε στο 46΄ και σκόραρε στο 57’.

Παλαιοτέρα πάντως ο Μπρέσκα σκόραρε και όταν ξεκινούσε βασικός, αφού την πρώτη χρονιά στον Πανιώνιο είχε σκοράρει από 2 φορές στα ματς με ΠΑΟΚ 2-0 και στην Κρήτη με Εργοτέλη 0-3, ενώ ένα γκολ είχε πετύχει και κατά των Ηρακλή και Άρη.

Την περίοδο 05-06 τα δυο από τα 4 γκολ τα είχε πετύχει πάλι ως χρυσή αλλαγή.

Στις 20/11/05 στο Πανιώνιος – ΟΦΗ 1-1 σκόραρε όταν είχε περάσει ως αλλαγή στο 46’ στη θέση του Σέπαρντ, ενώ στις 25/2/06 στο ματς Καλλιθέα – Πανιώνιος 1-2 είχε μπει αλλαγή στο 52’ στη θέση του Σπυρόπουλου και πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 81’, ενώ στο 75’ είχε ισοφαρίσει με κεφαλιά ο σημερινός team manager του Ολυμπιακού Τάκης Γιαννόπουλος (στο 48′ Μιγιάτοβιτς το 1-0) .

Στον Πανιώνιο το τελευταίο του γκολ ήταν στις 24/9/06 στην Καλαμαριά (1-1) παίζοντας όλο το ματς, ενώ στη Κύπρο είχε σκοράρει 12/4/09 στο ματς ΑΛΚΗ Λάρνακας – ΕΝΠ Παραλίμνι 1-2, όπου πέτυχε το 0-1 και στη συνέχεια αντικαταστάθηκε από τον Πορτογάλο Ούγκο Φαρία Μιγκέλ, ενώ στις 7/2/10 σκόραρε στο ματς ΑΠΟΕΛ – Άρης Λεμεσού 5-0, όταν μπήκε αλλαγή στο τελευταίο 14λεπτο στη θέση του Σέρβου Νέναντ Μιλοσάβλιεβιτς που είχε πετύχει το πρώτο γκολ.

Το 2011 ήταν καλύτερο για τον Μάριο Μπρέσκα, που αφού σκόραρε μετά από ένα ολόκληρο γύρο (13/2/11. Στη Λάρισα θα τον θυμούνται αφού με τα δυο του γκολ στο 60 και στο 63‘ συνέβαλε στην καταδικαστική ήττα 1-2 της ΑΕΛ).

Μετά σκόραρε στην Κέρκυρα στο 1-3 κι αμέσως μετά στο 3-0 επί του Πανσερραϊκού στο Βόλο, ενώ το 8ο ήταν αυτό της περασμένης Κυριακής στο 3-2 επί του ΠΑΟ.

Με τον Πανιώνιο στην Ευρώπη ο Μάριο Μπρέσκα έπαιξε κόντρα σε Σοσό, Ντιναμό Τιφλίδας, Σπόρτιγκ Λισσαβόνας, Νιούκαστλ και Ουντινέζε και το ίδιο ονειρεύεται και με τον Ολυμπιακό.

«Όλα είναι πιθανά. Μπορώ να σκεφτώ τα πάντα. Ότι μπορούμε να παίξουμε Τσάμπιονς Λιγκ ή Γιουρόπα Λιγκ. Το σίγουρο είναι ότι θα γίνουν καλά παιχνίδια» δήλωνε μετά την είσοδο στα πλέι οφ, όπου όλοι περιμένουν νέα γκολ και νέες διακρίσεις.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου