ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρόωρη μεταγραφολογία

πρόωρη-μεταγραφολογία-429052

Μπορεί ακόμη να είναι νωρίς, αλλά υπάρχουν παίκτες του Ολυμπιακού που είναι περιζήτητοι από καιρό και με τις εμφανίσεις τους και τη διάρκειά τους έχουν κάνει «κλικ» έστω ανεπίσημα σε «μεγαλύτερους».
Ο Σενεγαλέζος Πάπα Χαλιφά Σανκαρέ είναι το «Ηammer» που εδώ και χρόνια αναζητείται στην Ελλάδα ως «κρυµµένος θησαυρός», κι ενώ έχει τραβήξει και τα βλέμματα ομάδων της Γαλλίας, Ισπανίας και του Βελγίου χθες το όνομά του ήταν σε αρκετά πρωτοσέλιδα, που μάλιστα τον έφερναν μια ανάσα από τον Ολυμπιακό του Πειραιά.
Μπορεί η μεταγραφολογία να είναι πρόωρη αφού η βολιώτικη ομάδα έχει άλλους 6 αγώνες   τον Μάιο, αλλά είναι και δικαιολογημένη λόγω της καλής πορείας ομαδικά και ατομικά
 και έτσι πολλοί φαίνεται πως έχουν στο μυαλό τους τον 26χρονο αμυντικό του Ολυμπιακού Βόλου Χαλιφά Πάπα Σανκαρέ…
Ο 27χρονος Σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός που από πολλούς χαρακτηρίζεται ως αποκάλυψη του πρωταθλήματος είναι γνωστό από καιρό ότι προκάλεσε το ενδιαφέρον από ομάδες όπως η Μπριζ και η Σταντάρ Λιέγης, αλλά και τους Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό Π. από την Ελλάδα.
Στο Βέλγιο που βρέθηκε τα Χριστούγεννα γράφτηκαν αρκετά, αλλά η αιτία του ταξιδιού του Σανκαρέ εκεί δεν είχε σχέση με το ενδιαφέρον κάποιων ομάδων αλλά με το ενδιαφέρον του ιδίου να πάρει το βελγικό διαβατήριο και να μπορεί να λογίζεται ως κοινοτικός. 
Ο Σανκαρέ είχε συνεχή θητεία στο Βέλγιο με Ζούλντε Βάρεγκεμ, Οστάνδη και Μονς, αλλά φαίνεται πως η Μπριζ και η Σταντάρ Λιέγης δεν έβλεπαν στις πιο κάτω κατηγορίες.
Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα βελγικής ιστοσελίδας «voetbalkrant.com», ο 26χρονος κεντρικός αμυντικός ενδιαφέρει εκτός των δύο βελγικών συλλόγων που πρωταγωνιστούν στις εγχώριες υποχρεώσεις τους και ο ένας τους συμμετέχει στο θεσμό του Europa League, και τους μεγάλους της Ελλάδας…
Χθες μάλιστα   εφημερίδες που πρόσκεινται στον ΟΣΦΠ έκαναν λόγο για κλείσιμο του Σανκαρέ από τους πρωταθλητές, χωρίς κάτι τέτοιο να επιβεβαιώνεται.
Ακόμη πέρα από το Σανκαρέ και για τον τερματοφύλακα Έλντιν Γιακούποβιτς η φημολογία τον θέλει στη μεταγραφική λίστα του Βαλβέρδε, ενώ πριν λίγο καιρό υπήρξε ενδιαφέρον της Γαλλικής Σεντ Ετιέν, ισπανικών ομάδων, αλλά και της σκωτσέζικης Ρέιντζερς.
 
Η Σεντ Ετιέν εδώ και αρκετό καιρό παρακολουθεί τον Ελβετό τερματοφύλακα των «ερυθρόλευκων» και φαίνεται ότι πλέον ήρθε η ώρα για να κάνει η γαλλική ομάδα κίνηση για την απόκτησή του.
Στο συμβόλαιο του Γιακούποβιτς υπάρχει ρήτρα 500.000 ευρώ, την οποία οι Γάλλοι δείχνουν διατεθειμένοι να καλύψουν.
Χθες ακόμη ακούστηκε και ένα όνομα για τον Ολυμπιακό, αυτό του Θανάση Κωστούλα, ο οποίος ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα του από το Βόλο, ενώ τώρα έμεινε ελεύθερος από την Ξάνθη.
Το οικονομικό κομμάτι ήταν η αιτία να χωρίσουν οι δρόμοι της Ξάνθης και του Θανάση Κωστούλα. Γι’ αυτό ο 35χρονος στόπερ βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας, αφού δεν σκέφτεται να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Συγκεκριμένα, πρώτη επιλογή του είναι να πάει στον Ολυμπιακό Βόλου, καθώς θα βρίσκεται και κοντά στον τόπο καταγωγής του, τη Σούρπη. Βέβαια ο μάνατζέρ του είπε ότι ίσως τον προτείνει στον Παναιτωλικό.
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου