ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εγραψε ιστορία

εγραψε-ιστορία-426462

Τελικά την Κυριακή ο Ολυμπιακός Βόλου έγραψε ιστορία στο Πανθεσσαλικό, όπου επικράτησε με 3-2 του Παναθηναϊκού και ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, που είναι η καλύτερή του και στέλνει την ερυθρόλευκη ομάδα στα πλέι οφ του Μαΐου… τα οποία και οδηγούν στην Ευρώπη…
Η ευκαιρία ήταν μεγάλη και δεν έπρεπε να χαθεί. Ο Ολυμπιακός Βόλου ήθελε τη νίκη για να εξασφαλίσει την είσοδο στα πλέι οφ και παρά τα αγωνιστικά προβλήματα που είχαν προκύψει την περασμένη εβδομάδα τα κατάφερε.
 Ο Ολυμπιακός στην τελευταία αγωνιστική «σφράγισε» την παρουσία του στα πλέι οφ και ονειρεύεται Ευρώπη (που είναι σίγουρη αν ο Ατρόμητος δεν πάρει το Κύπελλο) και ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο με πολλά ρεκόρ και μεγάλα επιτεύγματα.
Επτά αγωνιστικές σερί αήττητος, περισσότερες νίκες, 6 νίκες εκτός έδρας, 4η καλύτερη επίθεση, 4η καλύτερη άμυνα, δυο φορές νίκησε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ και παίζοντας καλό ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός έγινε πρώτη επαρχιακή ομάδα στη βαθμολογία και στα εισιτήρια… και πανηγύρισε αυτό που δικαιούταν στο προχθεσινό ματς της 30ης αγωνιστικής!
Σε ένα ματς συναρπαστικό ματς με 2 αποβολές για τον Παναθηναϊκό (42′ Καντέ, 78′ Μπουμσόνγκ), που με 9 παίκτες «λύγισε» στο τέλος (το 3-2 στο 85′ από τον Μαρτίν) έχοντας «επιστρέψει» από το εις βάρος του 2-0.
Αποβολή υπήρχε και για τον Ολυμπιακό αλλά για τον προπονητή του, τον Μάκη Κατσαβάκη, που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο (όπως είπε για να χωρίσει τους παίκτες σε μια ένταση που υπήρξε ανάμεσα σε Βύντρα και Ακόστα).
Πλέον ο Παναθηναϊκός μπαίνει με 3 βαθμούς στα πλέι οφ αλλά με πολλές απώλειες, καθώς «χάνει» Μπουμσόνγκ και Καντέ τουλάχιστον για ένα παιχνίδι, ενώ κάρτες συμπλήρωσε ο Λέτο!
Σύστημα 4-4-2 με τους Μαρτίν και Σολάκη στην επίθεση επέλεξε ο Μάκης Κατσαβάκης. Ο Ολυμπιακός Βόλου χωρίς τους Σανκαρέ, Ζαραδούκα, Γιακούποβιτς, Μόνχε και τον Ρόκα να μην μπορεί να ξεκινήσει, με αποτέλεσμα την εστία να υπερασπιστεί ο 22χρονος Ηλίας Μαρούλης στο ντεμπούτο του μπήκε παθιασμένα στον αγωνιστικό χώρο.
Παρά το σοκ του τραυματισμού και της αναγκαστικής αποχώρησης του Ούμπιντες στο 13′ (στη θέση του ο Αλβαρες), η κυριαρχία καρποφόρησε στο 24′ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μαρτίν και είδαν τον Σολάκη να έχει δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ στο 43′.
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε ιδανικά για τον Ολυμπιακό Βόλου, που πέτυχε το 2-0 με τον Μπρέσκα στο 54′. Ωστόσο η μείωση του σκορ ήρθε αμέσως (56′) με τον Κατσουράνη (γκολ-«δώρο» από τον άπειρο Μαρούλη) και ο Παναθηναϊκός πίεσε για να φτάσει στην ισοφάριση, κάτι που κατάφερε στο 66′ με τον Σισέ. Η ψυχολογία είχε αλλάξει και ο Παναθηναϊκός άγγιξε την ολική ανατροπή στο 69′,  αλλά ο Μαρούλης είπε «όχι» στον Χριστοδουλόπουλο. Οι Βολιώτες ήταν «παγωμένοι», η φάση του Ντολεζάι (74′) σαν να τους ξύπνησε και η αποβολή του Μπουμσόνγκ στο 78′ για χέρι-πέναλτι έφερε την αλλαγή. Μπορεί ο Τζόρβας να απέκρουσε την εκτέλεση του Σολάκη, αλλά οι «ερυθρόλευκοι», με δύο παίκτες επιπλέον (11 εναντίον 9), πίεσαν ασφυκτικά για το γκολ, το πίστεψαν, το πλησίασαν στο 83′ με τον Αλβάρες και το πέτυχαν στο 85′ με τον Μαρτίν, παίρνοντας το προβάδισμα με 3-2 και πανηγύρισαν τη νίκη με τον Αχιλλέα Μπέο στον αγωνιστικό χώρο.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Μαρούλης, Σέλεζι, Ρόκας Ντολεζάι, Τομάς, Μητρόπουλος (84′ Νέμεθ), Ακόστα, Ούμπιντες (13′ Αλβαρες), Μπρέσκα, Σολάκης (90′ Ψυχογιός), Μαρτίν.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Βύντρα, Καντέ, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Κατσουράνης (57′ Σιμάο), Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης (73′ Κλέιτον), Χριστοδουλόπουλος, Λέτο (57′ Γκαρσία), Σισέ.
 
«Δικαίωση των κόπων μας»
Ο Μάκης Κατσαβάκης είχε κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένος μετά το τέλος της αναμέτρησης.
«Πετύχαμε μια σπουδαία νίκη που την αξίζαμε 100%. Ήταν η δικαίωση των κόπων μας. Μέχρι που μπήκε το τρίτο γκολ ήταν σαν να συνωμοτούσε το σύμπαν εναντίον μας, ενώ η αποβολή μου ήταν άδικη», επεσήμανε ο Έλληνας τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου.
Από την πλευρά του ο Ηλίας Σολάκης επεσήμανε: «Μια πολύ σημαντική στιγμή για ομάδα και για μένα. Μπορεί να βρίσκομαι στη δύση αλλά νομίζω ότι αγωνίζομαι όπως όλα τα παιδιά. Μας αξίζει και με το παραπάνω».
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου