ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με νίκη… γράφει ιστορία

με-νίκη-γράφει-ιστορία-444354

Νίκη για να γράψει ιστορία θέλει σήμερα ο Ολυμπιακός, που σε ένα ματς – γιορτή στις 7 μ.μ. στο κατακόκκινο Πανθεσσαλικό αισιοδοξεί για την επίτευξη του στόχου, αφού η επιτυχία θα του εξασφαλίσει οριστικά μια θέση στα πλέι οφ και στη συνέχεια στην Ευρώπη.
Αντίπαλος της βολιώτικης ομάδας σήμερα είναι ο Παναθηναϊκός και οι ερυθρόλευκοι με τη συμπαράσταση του κόσμου θέλουν να τελειώσουν θετικά την καλύτερη χρονιά τους, πετυχαίνοντας ό,τι και στον πρώτο γύρου του πρωταθλήματος.
Ο Ολυμπιακός θέλει σήμερα στο γεμάτο Πανθεσσαλικό ρεκόρ εισιτηρίων και νίκη θριάμβου, ξεπερνώντας και τις απουσίες, ενώ με τίποτα δεν θέλουν να έχουν το άγχος, παρά την κρισιμότητα του αγώνα και απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο.
Ερωτηματικό σήμερα είναι η θέση Νο1, αφού ο γκολκίπερ Εμμάνουελ Ρόκα χτύπησε στην προπόνηση της Τετάρτης, αλλά υπάρχει αισιοδοξία πως με σωστή αγωγή που ακολούθησε θα δώσει το «παρών» στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό με δεδομένη την απουσία του Έλντιν Γιακούποβιτς, ο οποίος είναι τιμωρημένος λόγω της κόκκινης κάρτας που αντίκρισε στο ματς της περασμένης αγωνιστικής με τον Άρη.
Σε διαφορετική περίπτωση ο Ολυμπιακός Βόλου θα είναι αναγκασμένος να επιστρατεύσει τον τρίτο του τερματοφύλακα, που είναι ο Ηλίας Μαρούλης, και θα είναι έτσι κι αλλιώς στη διάθεση του Κατσαβάκη.
Ο Ρόκα που η συμμετοχή του θα κριθεί λίγες ώρες πριν το ματς έχει αγωνισθεί σε 36 ματς της Σούπερ Λίγκα αλλά μόνο 3 με τον Ολυμπιακό (17/10/10 Ατρόμητος – Ολυμπιακός 2-2, 20/11/10 Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 1-1 και 28/11/10 Ολυμπιακός – Καβάλα 1-1), έχει παίξει και σε 4 ματς κυπέλλου, όλα νικηφόρα (26/10/10 ΟΦΗ – Ολυμπιακός 0-1, 21/12/10 Ολυμπιακός – Πανσερραϊκός 2-0 18/01/11, Κέρκυρα – Ολυμπιακός 0-2 και 3/2/11 Ολυμπιακός – Κέρκυρα 1-2).
Σήμερα πάντως σε σχέση με το προηγούμενο ματς ο Μάκης Κατσαβάκης έχει στη διάθεσή του τους Πίτερ Ντολεζάι και Ζόλταν Σέλεσι που επιστρέφουν και ενισχύουν την αμυντική γραμμή, αλλά και τον Λεάντρο Άλβαρεζ που ήταν τραυματίας.
Έτσι σήμερα η τετράδα της άμυνας θα αποτελείται από τους Ζόλταν Σέλεζι δεξιά, Στάθη Ρόκα αριστερά και στο κέντρο της θα είναι οι Πέτερ Ντολεζάι, Χαβιέ Τομάς (άμυνας).
Στη μεσαία γραμμή τα πράγματα φαίνονται να είναι ξεκάθαρα. Ο Λέαντρο Άλβαρεζ αποθεραπεύτηκε αλλά δεν αναμένεται να ξεκινήσει ως βασικός, με αποτέλεσμα ο Παύλος Μητρόπουλος να αγωνιστεί ως αμυντικός χαφ με την συμπαράσταση του Νόε Ακόστα, ενώ οι Μάριο Μπρέσκα και Χαβιέ Ουμπίντες θα παίξουν αριστερά και δεξιά στο κέντρο και το επιθετικό δίδυμο θα είναι οι Ηλίας Σολάκης και Χουάν Μαρτίν…
 
Ο Μάκης Κατσαβάκης σε δηλώσεις του χαρακτήρισε το ματς ως «την πιο ιστορική στιγμή, ίσως, για το σύλλογο» και γι’ αυτό έκανε έκκληση στον κόσμο να έρθει στο γήπεδο.
«Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει κάνει φέτος μια εξαιρετική πορεία, η οποία πρέπει να επισφραγιστεί με νίκη. Ξέρουμε ότι πρόκειται για μια δύσκολη διαδικασία, γι’ αυτό θέλουμε ο κόσμος να μας ενθαρρύνει από το πρώτο ως το τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα.
Ο αντίπαλός μας έχει διοικητικά προβλήματα όπως διαβάζουμε, αλλά διαθέτει μονάδες πολύ καλές. Κι επειδή θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον Ολυμπιακό Βόλου, θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Γι’ αυτό κι εμείς δεν πρέπει να πάμε όπως στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο και να γεμίσουμε με άγχος.
Πρέπει να υπερβάλουμε εαυτούς και οι προσωπικές μονομαχίες να είναι υπέρ μας, καθώς αποτελούν τον πυρήνα για κάθε νικηφόρο αποτέλεσμα. Στόχος μας είναι να παραμείνουμε στην πεντάδα και να διεκδικήσουμε την έξοδο στην Ευρώπη», τόνισε ο Σερραίος τεχνικός του Ολυμπιακού, που έκανε πολλές αναφορές στον κόσμο και στη βοήθειά του…
 
 
 
 
Με Ζιλμπέρτο ο ΠΑΟ
 
 
Με πέντε απουσίες αλλά με τον ΖιλμπέρτοΣίλβα θα παίξει ο Παναθηναϊκός στην τελευταία αγωνιστική κόντρα στο Ολυμπιακό Βόλου. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα συμπεριέλαβε τον Βραζιλιάνο στην αποστολή, ενώ στην Αθήνα έμειναν ο τιμωρημένος Σωτήρης Νίνης, όπως και οι τραυματίες Πετρόπουλος, Μαρίνος και Γκοβού που έκαναν ατομικό πρόγραμμα, αλλά και ο Νίκος Σπυρόπουλος, ο οποίος ακολουθεί πρόγραμμα θεραπείας.
 
 Το πιθανότερο σχήμα που θα χρησιμοποιήσει ο Φερέιρα συνθέτουν οι Τζόρβας, Βύντρα, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Χριστοδουλόπουλος, Λέτο και Σισέ.
Αναλυτικά η αποστολή: Τζόρβας, Κοτσόλης, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σαριέγκι, Ιωαννίδης, Σειταρίδης, Πλεσί, Μαρίνος, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Κλέιτον, Χριστοδουλόπουλος, Λέτο, Μαυρίας και Σισέ.
 
 
Νίκη και πλέι οφ
 
Φινάλε σήμερα και ο Ολυμπιακός Βόλου θέλει να τελειώσει με νίκη, όπως δικαιούται, τη «μάχη» που γίνεται για μία θέση στα πλέι οφ!
Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχασε άδικα την περασμένη Κυριακή στο «Κλεάνθης Βικελίδης», αλλά παραμένει στην πέμπτη και τελευταία προνομιούχο θέση για την είσοδο στα πλέι οφ.
Έτσι αν σήμερα νικήσει τον Παναθηναϊκό, ό,τι και να κάνουν οι «κίτρινοι» στα Πηγάδια, αυτός θα συμμετάσχει στο μίνι πρωτάθλημα για την έξοδο στη Ευρώπη.
Με τα μέχρι στιγμής βαθμολογικά δεδομένα ο Παναθηναϊκός θα μπει στα πλέι οφ με 3 βαθμούς, η ΑΕΚ με 1 και οι ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός Βόλου με 0.
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου