ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με ψηλά το κεφάλι

με-ψηλά-το-κεφάλι-446335

Την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών πήρε χθες η ομάδα της Ελασσόνας φιλοξενούμενη από τον Πρωτεσίλαο/Αχιλλέα στον Πτελεό, αφού επικράτησε με 1-0 για την πρώτη φάση του θεσμού. Οι φιλοξενούμενοι έφυγαν με το διπλό και το εισιτήριο στο χέρι με το παιχνίδι να κρίνεται σε χτύπημα πέναλτι στο 81’ στο οποίο οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δίχτυα σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που αστόχησαν από την άσπρη βούλα μετά από εκτέλεση του Γιάννη Παναγιώτου στο 47’.
Ο αγώνας διεξήχθη υπό το βλέμμα αρκετών φίλων της ομάδας των γηπεδούχων ως επιβράβευση για την καλή της φετινή πορεία και την κατάκτηση του Κυπέλλου της Ε.Π.Σ.Θ. στον τελικό με τον Εθνικό από όπου και προήλθε η πρόκριση στο Κύπελλο Ερασιτεχνών. Αντίπαλος ήταν η Ελασσόνα, μια ομάδα που αγωνίζεται στην Δ’ Εθνική και σήμερα αναμένεται να παρουσιάσει ως νέο προπονητή τον Αλέκο Αλεξανδρή.
Ο τεχνικός των γηπεδούχων Γιάννης Ζαγκαβιέρος χρησιμοποίησε κάτω από τα δοκάρια τον Νιφορόπουλο αντί του τραυματία Αράπη, ενώ σε σχήμα 4-4-2 στην άμυνα ως δεξί μπακ αγωνίστηκε ο Χασιώτης με τον Διαμαντή να καλύπτει στα αριστερά. Το δίδυμο των στόπερ αποτέλεσαν οι Αλέκος Παναγιώτου και Βασίλης Σιαμανίκος, ενώ ρόλο αμυντικού χαφ είχε ο Δημήτρης Σιαμανίκος. Την δεξιά πλευρά κάλυπτε ο Ράπτης και την αριστερή ο Μαλλιαρός. Την ίδια στιγμή ελεύθερο ρόλο μπροστά τους είχε ο Κόρδας και στην επίθεση πίσω από τον Κατσαβριά χρησιμοποιήθηκε ο Γιάννης Παναγιώτου. Στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας δεν βρέθηκε ο επιθετικός της ομάδας Θανάσης Παπαδόπουλος, μιας και έπρεπε να παραβρεθεί στην κηδεία συγγενικού του προσώπου, με σύσσωμη την ομάδα να εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια.
Το πρώτο μέρος δεν διεκδικεί ιδιαίτερες δάφνες ποιότητας για την ομάδα του Πρωτεσιλάου που περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, με τους φιλοξενούμενους να φθάνουν κοντά στο γκολ έχοντας δοκάρι με κεφαλιά στο 31’ με τον Φλώρο. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και κατάφεραν να κερδίσουν πέναλτι στο δεύτερο μόλις λεπτό της επανάληψης, όταν ο Κατσαβριάς ανατράπηκε κερδίζοντας παράλληλα την κίτρινη κάρτα του αντίπαλου του και όχι την κόκκινη όπως θα έπρεπε. Την εκτέλεσή του ανέλαβε ο Γιάννης Παναγιώτου για να στείλει την μπάλα στην κάτω δεξιά γωνία του τερματοφύλακα Νούσια, ο οποίος απέκρουσε αρχικά και στη συνέχεια με τη βοήθεια του δοκαριού μπλόκαρε. Επίσης καλή στιγμή χάθηκε για τους γηπεδούχους στο 58ο λεπτό με τον Κατσαβριά να εκτελεί φάουλ και να αναγκάζει τον αντίπαλο πορτιέρο να μπλοκάρει εντυπωσιακά. Η φάση που έκρινε το παιχνίδι ήρθε να γίνει στο 81ο λεπτό, όταν ο Χασιώτης ανέτρεψε τον Παλάσκα, για να εκτελεστεί το πέναλτι από τον Φλώρο ο οποίος βρήκε δίχτυα απέναντι από τον Νιφορόπουλο. Από τη μεριά του ο τεχνικός της ομάδας του Πρωτεσίλαου/Αχιλλέα δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Για εμάς ήταν ένα παιχνίδι που θέλαμε πάνω από όλα να το χαρούμε, αλλά στο πρώτο μέρος είναι η αλήθεια πως μπήκαμε αρκετά φοβισμένα. Στη συνέχεια όμως ανεβήκαμε και διεκδικήσαμε τη νίκη απέναντι σε μία καλή ομάδα της Δ’ Εθνικής. Παρά τα αρκετά λάθη στο πρώτο μέρος, ισορροπήσαμε στο β’ μέρος και θα μπορούσαμε να φθάσουμε στην επίτευξη ενός τέρματος, αλλά σταθήκαμε άτυχοι στην εκτέλεση πέναλτι. Παρ’ όλα αυτά είμαστε χαρούμενοι, γιατί ο κόσμος ευχαριστήθηκε ένα καλό παιχνίδι το οποίο έρχεται σαν επιστέγασμα της φετινής μας προσπάθειας». Διαιτητής της χθεσινής αναμέτρησης ήταν ο κ. κ. Σωσώνης Ιωάννης, με βοηθούς τους κ.κ. Γεώργιο Λιτοσελίτη και Γεωργία Αποστόλου, επίσης από τον ΣΔΠ Φθιώτιδας.
ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ: Νιφορόπουλος, Ράπτης, Χασιώτης (Χρ. Παναγιώτου), Β. Σιαμανίκος, Αλ. Παναγιώτου, Δ. Σιαμανίκος, Μαλλιαρός(80’ Κόρκος), Κόρδας, ι. Παναγιώτου. Κατσαβριάς, Διαμαντής.
ΕΛΑΣΣΟΝΑ: Νούσιας, Λιόλιος, Θανάσης, Φλώρος, Φώλλας, Μόλλας, Χάμος, Τζιόλας, Κατσαβός, Ξευτέρης, Παλάσκας.
Τα αποτελέσματα σε όλους τους χθεσινούς αγώνες της α΄ φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών είναι τα εξής:
Έβρος Σουφλίου – Ελπίδα Σαππών 0-1
Άρης Ακροποτάμου – Προσοτσάνη 4-3 παρ.(2-2 κ.α.)
Απόλλων Αρναίας – Οδυσσέας Κορδελιού 0-2
Εδεσσαϊκός – Ελλάς Καλλινίκης 1-0
Σειρήνα – Α.Ε.Κοζάνης 2-3 παρ.(2-2 κ.α.)
Ολυμπος Κερκ.- Α.Ε.Μικρασιατών 2-1
Πρωτεσίλαος – Ελασσόνα 0-1
Ερμής Εξοχής – Αγρότης Λιαν. 0-3
Ομόνοια Πέτρας – Απεραντιακός 0-1
Τηλυκράτης – Παναιτωλικός 5-6 πεν.(2-2 κ.α.και παρ.)
Χαλκίδα – Αστέρα Μαγούλας 2-3 πεν.(0-0 κ.α., 1-1 παρ.)
Ένωση Μιδέα – Κορωπί 4-0
Παναρκαδικός – Σπάρτη 2-0
Ολυμπιακός Κεφ.-ΠΦΟ Πανοπούλου 0-2
Πάμισος – Τριταϊκός 1-0
Ελλάς Βέλου – Τσιλιβή 1-0
*Το παιχνίδι του 8ου ομίλου Δάφνη Δαφνώνα – Αναγ.Ρόδου θα διεξαχθεί την
ερχόμενη Δευτέρα 11 Απριλίου.
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου