ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εξ αναβολής για τους αιώνιους

εξ-αναβολής-για-τους-αιώνιους-446574

Δύο εξ αναβολής αγώνες για την 22η αγωνιστική της Α1 Εθνικής Κατηγορίας μπάσκετ Ανδρών θα διεξαχθούν σήμερα και αύριο.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ρίχνονται σήμερα πρώτοι χρονικά στη «μάχη» και υποδέχονται στο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ, η οποία βρίσκεται στην προτελευταία θέση (ισοβαθμεί με τον Ηλυσιακό) και σίγουρα δεν αποτελεί φόβητρο για το σύνολο του Ομπράντοβιτς.

Ο Σέρβος τεχνικός λογικά θα έχει στη διάθεσή του τον Στράτο Περπέρογλου, ο οποίος έμεινε προληπτικά εκτός από την προπόνηση (ενοχλήσεις στο γόνατο), ενώ το ίδιο δεν αναμένεται να συμβεί στην περίπτωση του Ντρου Νίκολας, καθώς ο Αμερικανός ακολουθεί θεραπεία για το διάστρεμμα που υπέστη στην τέταρτη αναμέτρηση της Ευρωλίγκας με την Μπαρτσελόνα.

Στον αντίποδα, ο Άγγελος Κορωνιός, ο οποίος δεν τρέφει αυταπάτες σχετικά με πιθανό «διπλό» της Ενωσης στο ΟΑΚΑ, δεν μπορεί να υπολογίζει στον Φλίντερ Μπόιντ, που συνεχίζει να ταλαιπωρείται από πρόβλημα στην ποδοκνημική.

Αύριο Πέμπτη, ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου», όπου απέναντι στο Περιστέρι δεν σκοπεύει να απωλέσει το αήττητό του στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι «ερυθρόλευκοι» απέδειξαν στην πρόσφατη αναμέτρηση με τον Κολοσσό ότι έχουν αφήσει πίσω τις δυσάρεστες μνήμες από τον αποκλεισμό τους στην Ευρωλίγκα, από την Σιένα.

Αλλωστε δεν θα μπορούσαν να πράξουν διαφορετικά, καθώς η διεκδίκηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου Ελλάδας δεν επιτρέπει μεμψιμοιρίες… Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς αναμένεται να στερηθεί -για δεύτερο διαδοχικό αγώνα πρωταθλήματος- των υπηρεσιών του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος παραμένει στα «πιτς» με έντονες στομαχικές διαταραχές.

Το πρόγραμμα:
ΣΗΜΕΡΑ
ΟΑΚΑ 17:00 Παναθηναϊκός-ΑΕΚ ΕΤ1
ΑΥΡΙΟ
Κ.Γ. Περιστερίου 17:00 Περιστέρι-Ολυμπιακός ΕΤ1
 
 
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Δεν αλλάζουν οι ημερομηνίες του φάιναλ φορ
 
Τηλεγράφημα του ισπανικού πρακτορείου ειδήσεων Europa Press, επισημαίνει ότι η Ευρωλίγκα δεν πρόκειται να αλλάξει τις ημερομηνίες διεξαγωγής του φετινού φάιναλ φορ, το οποίο θα διεξαχθεί στη Βαρκελώνη 6-8 Μαϊου, αν και μερικά αιτήματα της Μακάμπι βρίσκονται ακόμα υπό εξέταση.

Η Μακάμπι είχε αποστείλει έγγραφο στην Ευρωλίγκα μέσω του οποίου ξεκαθάριζε -μεταξύ άλλων- την αδυναμία συμμετοχής της σε περίπτωση πρόκρισης της στον τελικό, καθώς η ημερομηνία συμπίπτει με το «Yom Hazikaron» (την ημέρα μνήμης για τους πεσόντες στρατιώτες και τα θύματα τρομοκρατικών ενεργειών), μία ημέρα που ο νόμος στο Ισραήλ δεν επιτρέπει τη συμμετοχή σε οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα μετά τις 8 το βράδυ.

Οπως αναφέρεται, στο τηλεγράφημα του ισπανικού πρακτορείου ειδήσεων, οι υπεύθυνοι της Ευρωλίγκας ενημέρωσαν τη Μακάμπι ότι δεν υπάρχει περίπτωση αλλαγής των ημερομηνιών, ενώ το μόνο αίτημα που εξετάζει η διοργανώτρια αρχή είναι αυτό της αλλαγής της ώρας.

Οι Ισραηλινοί, πάντως, έχουν ζητήσει η αναμέτρηση να διεξαχθεί το αργότερο 4-5 το απόγευμα, αλλά η Ευρωλίγκα έχει ξεκαθαρίσει ότι οριστική απόφαση θα ληφθεί μέχρι την Παρασκευή.

 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου