ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αποδεκατισμένος αλλά με ψυχολογία

αποδεκατισμένος-αλλά-με-ψυχολογία-426462

Στις προπονήσεις επιστρέφουν και πάλι από σήμερα οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου προκειμένου την Κυριακή να αντιμετωπίσουν την ομάδα του Άρη στην 29η και προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Το έργο των ερυθρόλευκων είναι δύσκολο, ωστόσο στο Κλεάνθης Βικελίδης θα πάνε για δύο αποτελέσματα, μιας και ακόμη και ένας βαθμός είναι αρκετός ώστε να πανηγυρίζουν μία αγωνιστική πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας την είσοδο στα play-off που σημαίνει σε μεγάλο βαθμό και έξοδο στην Ευρώπη.

Οι ερυθρόλευκοι κόντρα στην Ξάνθη έπαιξαν εξαιρετικά και έδειξαν πως έχουν πάθος και δυνάμεις ώστε να κυνηγήσουν τον στόχο, που δεν είναι άλλος από την παραμονή στην πρώτη 5άδα της βαθμολογίας. Οι ερυθρόλευκοι θα στερηθούν των υπηρεσιών αρκετών βασικών ποδοσφαιριστών είναι η αλήθεια, ωστόσο η ψυχολογία τους είναι τέτοια που ο Ολυμπιακός μπορεί να αποσπάσει ένα βαθμό ώστε να κλειδώσουν το στόχο. Για την αναμέτρηση της Κυριακής οι ερυθρόλευκοι θα ξεκινήσουν από σήμερα την προετοιμασία τους, μιας και χθες είχαν ρεπό. Ο τεχνικός Μάκης Κατσαβάκης δεν θα έχει στις υπηρεσίες του τους βασικούς αμυντικούς Πάπα Σανκαρέ, Πίτερ Ντολεζάι, Ζόλταν Σέλεζι, Γιάννης Ζαραδούκας λόγω τιμωρίας καθώς έχουν συμπληρώσει κάρτες. Παράλληλα λόγω τραυματισμού εκτός θα είναι ο Βιθέντε Μόνχε με τον Αργεντινό μάλιστα να φεύγει με άδεια την περασμένη Δευτέρα, ώστε να μεταβεί στην πατρίδα του λόγω σοβαρού οικογενειακού προβλήματος. Παράλληλα εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο είναι να προλάβει το ματς της Κυριακής ο Λεάντρο Αλβάρεζ, με τον Αργεντίνο μέσο να τραυματίζεται στο παιχνίδι της Καβάλας και να υποβάλλεται σε επέμβαση. Πλέον ο Σερραίος τεχνικός έχει περιορισμένες λύσεις για να χρησιμοποιήσει στο ματς του Βικελίδης και έτσι ως εναλλακτική λύση από τον πάγκο θα έρθει ο νεαρός Βαγγέλης Γκότοβος ο οποίος μέχρι σήμερα δεν έχει αγωνιστεί σε καμία επίσημη διοργάνωση ούτε για ένα λεπτό. Μαζί με τον Γκότοβο στην άμυνα ο Τομάς θα είναι ο παρτενέρ του και στην δεξιά πλευρά θα αγωνιστεί ο Ψυχογιός. Στην αριστερή στο παρελθόν έχει αγωνιστεί ο Ρόκας, ενώ στην Καβάλα όταν και είχε τραυματιστεί ο Ζαραδούκας στο ζέσταμα χρέη αριστερού μπακ εκτέλεσε ο Σέλεζι αλλά ο Ούγγρος θα απουσιάσει. Παράλληλα εκτός είναι και ο Καπετάνος με την διοίκηση να έχει υποχρεώσει τον Έλληνα μέσο σε ατομικό πρόγραμμα προπόνησης. Μέχρι σήμερα πάντως οι ερυθρόλευκοι έχουν αποδείξει πως αντέχουν καλύτερα εκτός έδρας αφού έχουν περάσει νικηφόρα από τις έδρες του Πανιωνίου, της ΑΕΚ, του ΠΑΟ, της Κέρκυρας, της Λάρισας και της Καβάλας, ενώ δίχως να χάσουν έφυγαν από τις έδρες του ΠΑΟΚ, του Ηρακλή Θεσσαλονίκης και του Ατρομήτου. Συγκεκριμένα μακριά από το σπίτι τους μετρούν έξι νίκες, πέντε ισοπαλίες και τρεις ήττες με συνολικό συντελεστή τερμάτων 19 υπέρ και 13 κατά. Μάλιστα οι ερυθρόλευκοι είναι η τρίτη ομάδα με τις περισσότερες νίκες εκτός έδρας, αφού εννέα έχει ο πρωταθλητής Ολυμπιακός Πειραιώς και επτά ο δεύτερος στη βαθμολογία ΠΑΟ τον οποίο και οι Βολιώτες θα φιλοξενήσουν στην τελευταία αγωνιστική της φετινής Super League θέλοντας να έχουν εξασφαλίσει ήδη την είσοδο στα play-οff με ένα θετικό αποτέλεσμα στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Αναμονή για εξελίξεις

Την ίδια ώρα εξελίξεις αναμένονται στα διοικητικά της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου μετά την αποκάλυψη του Αχιλλέα Μπέου πως μέχρι στιγμής υπάρχουν δύο περιπτώσεις υποψήφιων αγοραστών της ερυθρόλευκης ΠΑΕ. Ο ισχυρός άνδρας της βολιώτικης ομάδας θα περιμένει για κάποια επίσημη πρόταση μέχρι και τις 15 Απριλίου και από εκεί και πέρα, αν δεν προχωρήσει κάποια εκ των περιπτώσεων, ο σχεδιασμός θα συνεχιστεί πάντα με τον ίδιο στο τιμόνι και τους συνεργάτες του να αναλαμβάνουν τους ρόλους τους.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου