ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νίκη για άνοδο

νίκη-για-άνοδο-446943

Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Γ’ Εθνικής μπάσκετ βρίσκεται από χθες το απόγευμα η Νίκη και είναι αγκαλιά με την άνοδο στην παραπάνω κατηγορία. Οι κυανόλευκοι σε ένα παιχνίδι που κράτησε κάτι περισσότερο από δύο ώρες χωρίς παράταση, επικράτησαν με 68-61 του Αμπελώνα στο κατάμεστο κλειστό της Νέας Ιωνίας και παίρνοντας τη διαφορά των τριών πόντων που είχαν ηττηθεί στο πρώτο γύρο, μπήκαν επικεφαλής του ομίλου. Συγκλονιστική η παρουσία των φιλάθλων στις κερκίδες, που θα ζήλευαν ακόμα και ομάδες της Α1 κατηγορίας, που παίζουν μεταξύ συγγενών και γνωστών. Να τοι, να τοι, οι πρωταθλητές! φώναζε ο κόσμος μετά τη λήξη της αναμέτρησης!

Επεισόδια πριν το τζάμπολ

Το παιχνίδι άργησε να ξεκινήσει, αφού τα επεισόδια στις κερκίδες δεν άφησαν τον διαιτητή να κάνει το τζάμπολ στις 6. Είκοσι οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας μπήκαν στο γήπεδο στις 17.55 και άρχισαν να προκαλούν με χειρονομίες. Οι οπαδοί της Νίκης Βόλου αντέδρασαν και στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που άρχισαν να σπάνε τα πρώτα καθίσματα και να τα πετάνε στους φιλάθλους των γηπεδούχων, που απάντησαν με μπουκάλια και καθίσματα. Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ δημιούργησαν ζώνη ασφαλείας, αλλά οι οπαδοί της Νίκης συνέχισαν να ζητούν να βγουν οι Λαρισαίοι από το γήπεδο. Τελικά το… «αίτημά» τους έγινε αποδεκτό και στις 18.10 οι οπαδοί των φιλοξενούμενων βγήκαν συνοδεία των ΜΑΤ από το κλειστό.

Πόντο – πόντο στο πρώτο δεκάλεπτο

Στις 18.30 τελικά βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι διαιτητές και ξεκίνησε το παιχνίδι πέντε λεπτά αργότερα. Το πρώτο δεκάλεπτο πήγαινε πόντο -πόντο και η Νίκη, ενώ αμυντικά έδειχνε να στέκεται πολύ καλά, αναγκάζοντας τους φιλοξενούμενους σε πολλά λάθη, επιθετικά η μπάλα δεν της έκανε το χατίρι στην τελική προσπάθεια για να ξεφύγει στο σκορ. Η μπάλα ακουμπούσε σχεδόν σε όλες τις επιθέσεις στην ρακέτα και στον Ζαρογιάννη και έτσι έβγαιναν ευκολότερα και τα σουτ από την περιφέρεια. Ο Κουτίνας έδωσε το προβάδισμα 8-7 στην ομάδα του με τρίποντο μετά από μια τέτοια επίθεση που η μπάλα γύρισε σεμιναριακά, ωστόσο ο Αμπελώνας γρήγορα πήρε ξανά προβάδισμα. Η μεγαλύτερη διαφορά που υπήρξε στην πρώτη περίοδο ήταν οι τρεις πόντοι που προηγήθηκαν οι κυανόλευκοι μετά από δυο κλεψίματα των Κουτίνα και Θυμνιού και τέσσερις εύκολους πόντους από τον τελευταίο και τον Τσιώλη. Το 16-15 σκορ του πρώτου δεκαλέπτου έδειχνε ότι η αντίσταση του Αμπελώνα δύσκολα θα κάμπτονταν.

Ανέλαβαν δράση Θυμνιός και Τσώλης

Τελικά στο δεύτερο δεκάλεπτο η Νίκη άλλαξε τις ισορροπίες και επέβαλε τον ρυθμό της. Η γηπεδούχος ομάδα έπιασε τους έξι πόντους διαφορά με το ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου. Θυμνιός, Ζαρογιάννης και Τσώλης σκόραραν για λογαριασμό της Νίκης. Το τρίτο φάουλ του Ζαρογιάννη, πρώτου σκόρερ της ομάδας μέχρι εκείνη την στιγμή με επτά πόντους, άλλαξε τα σχέδια του Γιώργου Ζαφειρούδη που αναγκάστηκε να τον αποσύρει στον πάγκο για να τον προστατέψει. Ο νεαρός Αναγνωστόπουλος που μπήκε να τον αντικαταστήσει έδειξε ζεστός, αφού με τρίποντο ξεσήκωσε το γήπεδο. Τσώλης και Θυμνιός ανέλαβαν δράση ξανά στην συνέχεια και πετυχαίνοντας από έξι πόντους ο καθένας τους έδωσαν διαφορά 15 πόντων στη Νίκη δύο λεπτά πριν την λήξη του ημιχρόνου. Οι παίκτες της Νίκης πήγαν τελικά στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 39-27, με τον Αμπελώνα να στηρίζεται επιθετικά σε αυτό το πρώτο ημίχρονο κυρίως στον Βολιώτη και πρώην κυανόλευκο Γιώργο Παρασκευά.

Φορτώθηκε με φάουλ

Ο Ζαρογιάννης επέστρεψε στην πεντάδα της Νίκης με το ξεκίνημα της επανάληψης, αλλά πρόλαβε να παίξει μόλις ενάμιση λεπτό, αφού γρήγορα οι διαιτητές του χρέωσαν το τέταρτο… Με τον βασικό σέντερ να κάθεται ξανά στο πάγκο και να τον ακολουθεί μετά από δευτερόλεπτα και ο Μυστηλιάδης για τον ίδιο λόγο, άρχισε να υπάρχει προβληματισμός στο τεχνικό τιμ. Ο Θυμνιός με δυο κλεψίματα που απέφεραν τέσσερις πόντους από δικό του λέι απ στον αιφνιδιασμό και ένα δύσκολο καλάθι του Μανώλη Αναγνωστόπουλου έδωσε την λύση, την ώρα που ο Αμπελώνας έδειχνε να έχει ανέβει ψυχολογικά και να προσπαθεί να ρίξει την διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό. Ο Θυμνιός όμως ένιωσε ενοχλήσεις στη γάμπα και αποσύρθηκε επίσης στον πάγκο για λίγα λεπτά! Επέστρεψε στο παρκέ μαζί με τον Ζαρογιάννη με τον Ζαφειρούδη να ρισκάρει, βλέποντας ότι η ομάδα του δεν μπορούσε να βρει επιθετικές λύσεις και τον Παρασκευά με τρίποντο να μειώνει στους έντεκα. Με δυο βολές του Βλαχούλη οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στους εννιά στο 26’ και στους πέντε στο 29‘ με τον Γούλα. Ευτυχώς ο Τσώλης ξεκόλλησε την ομάδα του επιθετικά με τέσσερις προσωπικούς πόντους και ο Κουτίνας έφερε ξανά την διαφορά με την εκπνοή του τρίτου δεκαλέπτου στους 11!

Δραματικό φινάλε

Με τον Βλαχούλη να παίρνει προσωπικά την υπόθεση για την ομάδα του και να πετυχαίνει οκτώ προσωπικούς πόντους οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στους έξι πόντους και ευτυχώς που σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή ο Παρασκευάς αστόχησε σε ελεύθερο τρίποντο, ενώ έκανε ακόμα ένα… δώρο με airball αυτή την φορά στην επόμενη επίθεση. Ο Ζαρογιάννης τελικά κατάφερε νε πετάξει πιο νωρίς έξω από το παιχνίδι τον Παρασκευά. Πήρε το πέμπτο φάουλ του φιλοξενούμενου Βολιώτη και στην συνέχεια μάλιστα με εύστοχη βολή έφερε την διαφορά στους 10. Το τέλος όμως ήταν δραματικό. Οι διαιτητές έχασαν τον έλεγχο και με λάθος αποφάσεις έδωσαν την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να μειώσουν στους τρεις. Ευτυχώς ο Κουτίνας μάζεψε με μια παλικαρίσια προσπάθεια το ριμπάουντ και πήρε και το φάουλ που τον έστειλε στην γραμμή των ελευθέρων βολών 30 δευτερόλεπτα πριν την λήξη και μετά από δυο χαμένες βολές του Ζαρογιάννη, όμως έχασε την πρώτη και έβαλε την δεύτερη. Οι φιλοξενούμενοι αστόχησαν στην επόμενη επίθεση, ο Θυμνιός που έπαιζε κουτσαίνοντας και πονώντας κάνοντας υπερπροσπάθεια μάζεψε το πιο κρίσιμο ριμπάουντ του παιχνιδιού και πήρε φάουλ. Ευστόχησε στις δυο βολές και η διαφορά πήγε στους έξι. Το τελικό 68-61 διαμόρφωσε με βολή ο Μυστηλιάδης.

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 39-27 (ημίχρονο), 52-41, 68-61 (τελικό)

Διαιτητές: Ταρενίδης, Ευφραιμίδης.

ΝΙΚΗ (Ζαφειρούδης): Ζαρογιάννης 12, Μ. Αναγνωστόπουλος 4, Σαμαράς, Χρηστομάνος, Θυμνιός 17, Κουτίνας 10 (1), Τσώλης 15 (2), Χρ. Αναγνωστόπουλος 5(1), Καραμανλής, Στάμος, Μυστιλιάδης 4, Τσιακλάγκανος.

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ (Κουτσοκέρας): Βλαχούλης 17 (1), Κοτσώνας, Γκανέτσας 5 (1), Ακσεχέρογλου, Κατσίμπας 3 (1), Μηλιώνης, Αποστολάκης 13, Παρασκευάς 12 (1), Γράβας, Τσιαβές, Γλυκόπουλος 2, Γούλας 2.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου