ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Έτοιμος για ευρωπαϊκή νίκη

έτοιμος-για-ευρωπαϊκή-νίκη-426462

Έτοιμος να πετύχει μια νίκη που μπορεί στη συνέχεια να χαρακτηρισθεί Ευρωπαϊκή, είναι αύριο ο Ολυμπιακός, παίζοντας στις 7 μ.μ. στο Πανθεσσαλικό με τη Σκόντα Ξάνθη καθώς μπορεί με την επιτυχία του αυτή να κάνει το όνειρο πραγματικότητα για ευρωπαϊκή έξοδο…

Ο Ολυμπιακός με τον κόσμο στο πλευρό του και με επιθετικούς προσανατολισμούς θα κυνηγήσει το γρήγορο γκολ, ώστε να φύγει το άγχος και η ομάδα να πετύχει μια άνετη νίκη….

Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» Μάκης Κατσαβάκης θα παρατάξει τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-4-2 και με δίδυμο στην επίθεση τους Μαρτίν και Σολάκη, ο Γάλλος Χαβιέ Τομάς θα πάρει μια θέση στο κέντρο της άμυνας με παρτενέρ τον Σανκαρέ δεξιά και αριστερά τους Σέλεσι και Ζαραδούκα και ο νεαρός Παύλος Μητρόπουλος θα καλύψει το κενό του Άλβαρεζ σαν αμυντικό χαφ. Μια άλλη θέση στα χαφ όπου θα παίξουν Ουμπίντες και Μπρέσκα, θα πάρει και ο Στάθης Ρόκας.

Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» δεν έχει στη διάθεσή του τους δυο βασικούς Αργεντίνους Βιθέντε Μόνχε, Λέαντρο Αλβάρεζ που είναι τραυματίες καθώς και τον τιμωρημένο Πέτερ Ντολεζάι και έτσι θα χει τις αναγκαστικές αλλαγές στην 11άδα. Στην αποστολή ο Σερραίος τεχνικός έχει 19 παίκτες: Γιακούποβιτς, Σέλεσι, Ζαραδούκας,Τομάς, Σανκαρέ, Μητρόπουλος, Ροκκας,Ούμπιντες, Μπρέσκα, Μαρτίν, Σολάκης , Νέμεθ, Ακόστα, Μπερτόλντι, Ροντρίγκες, Αναστασίου, Ψυχογιός Γκότοβος και Μ. Ρόκα, είναι αυτοί που θα είναι στην διάθεσή του.

Οι ερυθρόλευκοι θα ολοκληρώσουν σήμερα την προετοιμασία τους για τον αγώνα με την Ξάνθη, με πιο χαλαρή προπόνηση στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Ο Ολυμπιακός Βόλου από αύριο να καθαρίσει την υπόθεση Ευρώπη, ενώ εκτός από την Ξάνθη στη συνέχεια θα κληθεί να παίξει στις 10 Απριλίου με τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης και το τελευταίο παιχνίδι του θα είναι με τον Παναθηναϊκό στο Πανθεσσαλικό στις 17 Απριλίου, αλλά ο στόχος είναι η πεντάδα να εξασφαλισθεί με νίκη την Κυριακή…

Ο Ολυμπιακός με τη συμπαράσταση του κόσμου θα παίξει αύριο μόνο για νίκη με τη Σκόντα Ξάνθη κόντρα στην οποία θέλει το τρίποντο και τη ρεβάνς του 1-0 του πρώτου γύρου τον περασμένο Δεκέμβρη (5/12) που είχε σπάσει το σερί των αήττητων 7 αγωνιστικών για τους ερυθρόλευκους (17/10/10 Ατρόμητος – Ολυμπιακός 2-2, 23/10/10 Ολυμπιακός – Λάρισα 1-1, 31/10/10 Ηρακλής – Ολυμπιακός 0-0, 6/11/10 Ολυμπιακός – Κέρκυρα 1-0, 15/11/10 Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός 2-2, 20/11/10 Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 1-1 και 28/11/10 Ολυμπιακός – Καβάλα 1-1).

Τώρα με 41 βαθμούς μετά από 27 παιχνίδια ο Ολυμπιακός είναι στην πεντάδα της βαθμολογίας προηγείται με +3 της Καβάλας και +5 του Άρη.

Το πιο ευνοϊκό σενάριο για τον Ολυμπιακό Βόλου είναι η κυριακάτικη ερυθρόλευκη νίκη και η ήττα για Καβάλα και Άρη. Στην περίπτωση αυτή οι «ερυθρόλευκοι» εξασφαλίζουν και μαθηματικά τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ, ακόμη και αν ηττηθούν στα δύο τελευταία παιχνίδια (με Άρη και Παναθηναϊκό).

Αύριο η Καβάλα θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό Π. στο «Καραϊσκάκη», ενώ ο Άρης πηγαίνει στην Τρίπολη, με τον Αστέρα να «καίγεται» για τους βαθμούς, στην προσπάθεια που καταβάλλει για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Η Καβάλα τον Απρίλιο στις άλλες 2 τελευταίες στροφές θα παίξει με την Ξάνθη εντός έδρας και με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, ενώ ο Άρης μετά την Τρίπολη έχει Ολυμπιακό Βόλου (εντός) και τη Σκόντα στην Ξάνθη.

Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός περάσει στα play-off είναι εδώ και καιρό γνωστό ότι μπορεί να αγωνιστεί στην Ευρώπη ακόμη και αν δεν κατακτήσει κάποια από τις τρεις πρώτες θέσεις του μίνι πρωταθλήματος. Η μοναδική περίπτωση να μην βγει Ευρώπη κάποια ομάδα από εκείνες που θα παίξουν στα play off είναι αν ο Ατρόμητος πάρει το κύπελλο κόντρα στην ΑΕΚ και την ίδια ώρα να τερματίζει στην 4η και τελευταία θέση.

 

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου