ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με πλάνα νίκης

με-πλάνα-νίκης-426462

Με πλάνα νίκης, με τον κόσμο στο πλευρό του και με την αισιοδοξία ότι από την Κυριακή θα έχει γίνει το όνειρο της Ευρωπαϊκής εξόδου πραγματικότητα, ο Ολυμπιακός θα αγωνισθεί την Κυριακή στις 7μμ στο Πανθεσσαλικό με την Ξάνθη και ο Μάκης Κατσαβάκης ετοιμάζει τις αναγκαστικές αλλαγές στην ενδεκάδα αφού έχει τρεις δεδομένες απουσίες.

Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» δεν έχει στη διάθεσή του τους δυο βασικούς Αργεντίνους Βιθέντε Μόνχε, Λέαντρο Αλβάρεζ που είναι τραυματίες καθώς και τον τιμωρημένο Πέτερ Ντολεζάι.

Ετσι αναμένεται ο Γάλλος Χαβιέ Τομάς να πάρει μια θέση στο κέντρο της άμυνας και ο νεαρός Παύλος Μητρόπουλος θα καλύψει το κενό του Άλβαρεζ σαν αμυντικό χαφ, ενώ μια θέση φαίνεται διεκδικούν ο Στάθης Ρόκας και ο Νοε Ακόστα.

Το Κυριακάτικο ματς για τον Ολυμπιακό είναι καθοριστικό αλλά ο Μάκης Κατσαβάκης δεν θέλει να υπάρχει άγχος και τόνισε στους ποδοσφαιριστές, ότι πρέπει να πιέσουν ψηλά και να πετύχουν γρήγορα ένα γκολ, ώστε να μεταφέρουν την πίεση στον αντίπαλο

Η κυριακάτικη 28η αγωνιστική, ενδέχεται να κρίνει πολλά, ίσως και τα πάντα για τις ομάδες που θα αγωνιστούν στα πλέι οφ και για τους ερυθρόλευκους ο στόχος είναι η ευρωπαϊκή έξοδος να εξασφαλισθεί με νίκη την Κυριακή…

Το πιο ευνοϊκό σενάριο για τον Ολυμπιακό Βόλου είναι η νίκη επί της Ξάνθης και η ήττα για Καβάλα και Άρη. Στην περίπτωση αυτή οι «ερυθρόλευκοι» εξασφαλίζουν και μαθηματικά τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ, ακόμη και αν ηττηθούν στα δύο τελευταία παιχνίδια (με Άρη και Παναθηναϊκό).

Την Κυριακή η Καβάλα θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό Π. στο «Καραϊσκάκη», ενώ ο Άρης πηγαίνει στην Τρίπολη, με τον Αστέρα να «καίγεται» για τους βαθμούς, στην προσπάθεια που καταβάλλει για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Η Καβάλα τον Απρίλιο στις άλλες 2 τελευταίες στροφές θα παίξει με την Ξάνθη εντός έδρας και με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, ενώ ο Άρης μετά την Τρίπολη έχει Ολυμπιακό Βόλου (εντός) και τη Σκόντα στην Ξάνθη.

Στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος για τον Ολυμπιακό μπορεί να υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα, όμως υπάρχει αισιοδοξία και πίστη για το στόχο που φαίνεται να είναι πιο εφικτός από ποτέ.

 

 

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου