ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το όνειρο πραγματικότητα

το-όνειρο-πραγματικότητα-426462

Να κάνει το όνειρο πραγματικότητα θέλει ο Ολυμπιακός, που μπαίνοντας στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος έχει αισιοδοξία και πίστη για ευρωπαϊκή έξοδο και αυτό θέλει να το κάνει από αυτή την Κυριακή, με τη βοήθεια και του κόσμου, παίζοντας στις 7 μ.μ. στο Πανθεσσαλικό με τη Σκόντα Ξάνθη.

Ο Ολυμπιακός Βόλου εκτός από την Ξάνθη στη συνέχεια θα κληθεί να παίξει στις 10 Απριλίου με τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης και το τελευταίο παιχνίδι του θα είναι με τον Παναθηναϊκό στο Πανθεσσαλικό στις 17 Απριλίου, αλλά ο στόχος είναι η ευρωπαϊκή έξοδος να εξασφαλισθεί με νίκη την Κυριακή…

Το πιο ευνοϊκό σενάριο για τον Ολυμπιακό Βόλου είναι η κυριακάτικη ερυθρόλευκη νίκη και η ήττα για Καβάλα και Άρη. Στην περίπτωση αυτή οι «ερυθρόλευκοι» εξασφαλίζουν και μαθηματικά τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ, ακόμη και αν ηττηθούν στα δύο τελευταία παιχνίδια (με Άρη και Παναθηναϊκό).

Την Κυριακή η Καβάλα θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό Π. στο «Καραϊσκάκη», ενώ ο Άρης πηγαίνει στην Τρίπολη, με τον Αστέρα να «καίγεται» για τους βαθμούς, στην προσπάθεια που καταβάλλει για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Η Καβάλα τον Απρίλιο στις άλλες 2 τελευταίες στροφές θα παίξει με την Ξάνθη εντός έδρας και με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, ενώ ο Άρης μετά την Τρίπολη έχει Ολυμπιακό Βόλου (εντός) και τη Σκόντα στην Ξάνθη.

Η 28η αγωνιστική, που είναι η αμέσως επόμενη, ενδέχεται πάντως να κρίνει πολλά, ίσως και τα πάντα για τις ομάδες που θα αγωνιστούν στα πλέι οφ.

Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός περάσει στα play-off μπορεί να αγωνιστεί στην Ευρώπη ακόμη και αν δεν κατακτήσει κάποια από τις τρεις πρώτες θέσεις του μίνι πρωταθλήματος. Η μοναδική περίπτωση να μην βγει Ευρώπη κάποια ομάδα από εκείνες που θα παίξουν στα play off είναι αν ο Ατρόμητος πάρει το κύπελλο κόντρα στην ΑΕΚ και την ίδια ώρα να τερματίζει στην 4η και τελευταία θέση.

Στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος μπορεί να υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα, όμως υπάρχει αισιοδοξία και πίστη για το στόχο που φαίνεται να είναι πιο εφικτός από ποτέ.

Για την Κυριακή ο προπονητής του Ολυμπιακού Μάκης Κατσαβάκης ετοιμάζει πλάνα νίκης με τρεις σημαντικότατες απουσίες.

Κέντρα στην Ξάνθη εκτός θα βρίσκονται οι Μόνχε και Άλβαρεζ λόγω τραυματισμού, αλλά και ο Ντολεζάι λόγω τιμωρίας. Στις απουσίες είναι και αυτή του Καπετάνου που συνεχίζει το ατομικό πρόγραμμα προπόνησης. Στα θετικά για την τεχνική ηγεσία συμπεριλαμβάνεται επιστροφή των Ρόκα και Ζαραδούκα, που από τις αρχές της εβδομάδας προπονούνται και πάλι κανονικά δίχως να έχουν κάποιο πρόβλημα. Στις προπονήσεις επέστρεψε ξανά και ο Χοσέ Μανουέλ Ρόκα, μιας και ο Ισπανός πήρε άδεια προκειμένου να βρεθεί στην πατρίδα του.

Ο Ολυμπιακός με τη συμπαράσταση του κόσμου θα παίξει την Κυριακή μόνο για νίκη στο Πανθεσσαλικό με τη Σκόντα Ξάνθη κόντρα στην οποία θέλει το τρίποντο και τη ρεβάνς του 1-0 του πρώτου γύρου τον περασμένο Δεκέμβρη (5/12) που είχε σπάσει το σερί των αήττητων 7 αγωνιστικών για τους ερυθρολεύκους (17/10/10 Ατρόμητος – Ολυμπιακός 2-2, 23/10/10 Ολυμπιακός – Λάρισα 1-1, 31/10/10 Ηρακλής – Ολυμπιακός 0-0, 6/11/10 Ολυμπιακός – Κέρκυρα 1-0, 15/11/10 Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός 2-2, 20/11/10 Ολυμπιακός -Αστέρας Τρίπολης 1-1 και 28/11/10 Ολυμπιακός-Καβάλα 1-1).

Τώρα με 41 βαθμούς μετά από 27 παιχνίδια ο Ολυμπιακός είναι στην πεντάδα της βαθμολογίας προηγείται με +3 της Καβάλας και +5 του Άρη.

Στον Ολυμπιακό αισιοδοξούν πως τελικά και στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος θα τερματίσουν και δεν θα έχουν άγχος στα πλέι οφ, αφού πιστεύουν πως στις 30 Απρίλη στον τελικό του κυπέλλου που δεν βρέθηκε η ερυθρόλευκη ομάδα, η ΑΕΚ θα κατακτήσει το τρόπαιο και οι Βολιώτες θα πανηγυρίσουν την ευρωπαϊκή έξοδο κάνοντας το όνειρο πραγματικότητα…

Κάλεσμα Austrian Boys

Οι Austrian Boys εξέδωσαν την εξής ανακοίνωση κάλεσμα: «Η ιστορία της ομάδος έχει αποδείξει πως μονό δυνατούς μας βγάζει μετά από προσωρινές διαταραχές. Η ομάδα φέτος άφησε άφωνους τους φίλους της και τους εχθρούς της με την καταπληκτική αυτή πορεία. Μπορεί στον ημιτελικό κυπέλλου να κάναμε κάποιους να χαμογελάσουν από τις πικρές τους μέσω της δίκια μας αποτυχίας, αλλά συνέχεια δε θα υπάρξει και το παγωμένο τους χαμόγελο θα μετατραπεί σε δάκρυ ζήλιας. Τη Κυριακή άλλη μια φορά η πόλη θα χορεύει στους ρυθμούς των Play Off. Τη Κυριακή από όλα τα σημεία του Νομού Μαγνησίας θα καταφτάνουν στη Νέα Ιωνία και στο Πανθεσσαλικό, μετατρέποντας το σε αυστριακό ηφαίστειο. Τη Κυριακή η ομάδα καταπατά τη Ξάνθη και από Δευτέρα πρωί στέλνει εμάς τους Βολιώτες στις πρεσβείες για διαβατήρια. Όλοι λοιπόν τη Κυριακή το απόγευμα στο Πανθεσσαλικό να σπρώξουμε την ομάδα μας στην επόμενη καταξίωση, αυτή της εξόδου στην Ευρώπη… UEFA – Champions Leage θέλω να σε δω και ας τρελαθώ».

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου