ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νίκη για να ελπίζει…

νίκη-για-να-ελπίζει-435604

Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης θα θεωρηθεί αποτυχία στο σημερινό (4 μ.μ.) παιχνίδι στο Παντελής Μαγουλάς για την 29η αγωνιστική της Football League 2. Δεν είναι μόνο ότι απέναντι σε μια ομάδα όπως η Ζάκυνθος που μάχεται για την παραμονή της και βρίσκεται στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα η Νίκη πρέπει να πάρει τους τρεις βαθμούς και να επιβεβαιώσει την αγωνιστική της ανωτερότητα, παίζοντας παράλληλα για το γόητρο και την ιστορία της. Είναι επιπλέον -και το σημαντικότερο φυσικά- ότι αν υπάρξει απώλεια, τότε μπαίνει «ταφόπλακα» στα όποια όνειρα των κυανολεύκων για ανατροπή της κατάστασης στις πρώτες θέσεις του Βορείου Ομίλου και την κατάληψη τουλάχιστον της τρίτης που οδηγεί στα πλέι οφ.

Φυσικά και οι ελπίδες της κυανόλευκης ομάδας είναι περιορισμένες, αφού βρίσκεται πέντε βαθμούς από τον δεύτερο Φωκικό και τρεις από την τρίτη Καλλονή, που έχει κάνει όμως ρεπό αντίθετα από την ομάδα της Αμφισσας και της Νίκης. Μαθηματικά όμως υπάρχουν πιθανότητες και όσο υπάρχουν η κυανόλευκη ομάδα είναι υποχρεωμένη να τις κυνηγήσει. Απέναντί της στην σημερινή αναμέτρηση θα βρίσκεται μια ομάδα που παλεύει για την παραμονή της και θα παραταχθεί στο Παντελής Μαγουλάς για να τα παίξει όλα για όλα για το διπλό, κάτι που μπορεί να την κάνει επικίνδυνη, αλλά παράλληλα ίσως διευκολύνει, αν οι κυανόλευκοι πιάσουν ανάλογη των δυνατοτήτων τους, το έργο των γηπεδούχων. Γιατί αλλιώς είναι να παίζεις απέναντι σε μια κλειστή άμυνα και διαφορετικά κόντρα σε μια ομάδα που θα «ψάξει» και το γκολ και δεν θα κοιτάει μόνο να διατηρήσει το μηδέν στο παθητικό της.

Χθες ο Στράτος Γιδόπουλος μίλησε στους ποδοσφαιριστές στα αποδυτήρια και τους ζήτησε πάθος: «Οποιος δεν μπορεί να δώσει και τη ζωή του μέσα στο γήπεδο για να κερδίσει η ομάδα, τότε καλύτερα να πει από τώρα ότι δεν θέλει να παίξει. Θέλω στο γήπεδο παθιασμένους ποδοσφαιριστές. Πάνω απ’ όλα, πάνω και από μένα και από εσάς είναι η Νίκη. Δεν δέχομαι από εδώ και στο εξής παίκτες που δεν θα δίνουν το 100% για την ομάδα», είπε μεταξύ άλλων ο έμπειρος παράγοντας.

Με τρεις απουσίες

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Βέλικο Ντόβενταν θα στερηθεί των υπηρεσιών των τιμωρημένων Καρακώστα και Βλάχο, ενώ τελικά αποκλείστηκε από την αποστολή και ο Γιάννης Τσάγγαρης που δεν κρίθηκε απολύτως έτοιμος μετά από τον τραυματισμό του για να τεθεί στη διάθεση του τεχνικού τιμ. Αντίθετα συμπεριελήφθη κανονικά στην αποστολή ο Περικλής Μπουσινάκης και αναμένεται να ξεκινήσει ενδεκάδα.

Ο Βέλικο Ντόβενταν προτίθεται να παρατάξει την ομάδα με διάταξη 4-3-3. Ο Μπαϊμάκης θα υπερασπιστεί την εστία, ο Τσερκέζος θα τοποθετηθεί στην αριστερή πλευρά της άμυνας, ο Στουρνάρας στη δεξιά και τον παρτενέρ του Μαϊστρέλλη στο αμυντικό δίδυμο θα αποτελέσει ο νεαρός Παπαδήμας. Στο κέντρο θα προτιμηθούν Μακράκης και Νάστος, λίγο πιο μπροστά τους θα αγωνιστεί ο Ναβαρέτε δημιουργώντας παιχνίδι. Προωθημένος θα είναι ο Ντάνισιτς και οι Πετράς και Μπουσινάκης θα αγωνιστούν δεξιά και αριστερά του.

Η αποστολή των κυανολεύκων αποτελείται από τους: Μπαϊμάκη, Τάσσο, Τσερκέζο, Στουρνάρα, Παπαδήμα, Μαϊστρέλλη, Σωτρίνη, Πετρά, Ναβαρέτε, Μακράκη, Νάστο, Ολιβερ, Ντάνισιτς, Μπουσινάκη, Καλαμιώτη, Βλαχοκυριάκο, Κυπτίου, Παπαϊωάννου, Χρυσοχοΐδη.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Δημήτρη Καραντώνης από την Ημαθία και βοηθοί του οι Κωνσταντίνος Λαφαντζής (Πιερίας) και Ιωάννης Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας). Τέταρτος ορίστηκε ο Λαρισαίος Χρήστος Μαστροδήμος.

Η Ζάκυνθος

Σε δεινή βαθμολογική θέση βρίσκεται η Ζάκυνθος και γεγονός είναι ότι χρειάζεται τουλάχιστον το θετικό αποτέλεσμα σήμερα στο Παντελής Μαγουλάς για να ελπίζει σε παραμονή. Οι νησιώτες ισοβαθμούν στην 14η θέση της βαθμολογίας με τον Οδυσσέα Αναγέννησης και βρίσκονται στην ζώνη του υποβιβασμού. Οκτώ νίκες, επτά ισοπαλίες και δώδεκα ήττες είναι ο απολογισμός τους, ενώ εκτός έδρας έχουν πάρει μόλις μια φορά τους τρεις βαθμούς στην Κρανούλα, ωστόσο έχουν κάνει ζημιά μακριά από την Ζάκυνθο έχοντας αποσπάσει πέντε ισοπαλίες σε Γιαννιτσά, Επανωμή, Φιλιππιάδα, Τύρναβο και Κοζάνη. Η Ζάκυνθος διαθέτει την δεύτερη χειρότερη επίθεση της κατηγορίας, αλλά και μία από τις δυνατότερες άμυνες…

Ο τεχνικός της ομάδας Σπύρος Μπαξεβάνος δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Κατσαδούρο που είναι τραυματίας, τους Κωστάκη, Παρασκευά που έχουν κάνει εγχείρηση στο χιαστό, τον Τσέργκεφ που είναι επίσης τραυματίας και τον Αποστολόπουλο που είναι στρατευμένος.

FOOTBALL LEAUGE 2 – 29Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Γήπεδο: Π. Μαγουλάς

Ωρα: 16.00

Διαιτητής: Δ. Καραντώνης (Ημαθίας)

1.ΜΠΑΪΜΑΚΗΣ 33.ΝΤΟΥΓΕΡΟΓΛΟΥ

72.ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ 5.ΓΙΑΝΤΣΕΛΗΣ

77.ΤΣΕΡΚΕΖΟΣ 18.ΣΤΡΑΤΟΜΗΤΡΟΣ

55.ΜΑΪΣΤΡΕΛΛΗΣ 27.ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ

5.ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ 55.ΣΕΦΕΡΙΔΗΣ

20.ΝΑΣΤΟΣ 4.ΛΙΒΕΡΗΣ

16.ΜΑΚΡΑΚΗΣ 11.ΓΕΩΡΓΙΟΥ

19.ΝΑΒΑΡΕΤΕ 29.ΚΑΤΣΑΔΟΥΡΑΣ

14.ΠΕΤΡΑΣ 10.ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

30.ΜΠΟΥΣΙΝΑΚΗΣ 21.ΚΟΝΤΙ

7.ΝΤΑΝΙΣΙΤΣ 77.ΜΠΑΣΤΑΣ

Προπονητές:

Β. Ντόβενταν Σπ. Μπαξεβάνος

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου