ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Προέχει το επόμενο ματς

προέχει-το-επόμενο-ματς-429052

Στην τελική ευθεία μπαίνει ο Ολυμπιακός για το κυριακάτικο ματς με την Ξάνθη στο Πανθεσσαλικό αλλά και για το φινάλε του πρωταθλήματος, με τον προπονητή των ερυθρολεύκων Μάκη Κατσαβάκη να στρέφει την προσοχή του κυρίως στο αμέσως επόμενο ματς, μετρώντας απουσίες αλλά και ποντάροντας στους παίκτες που θα είναι σε ετοιμότητα για το αποτέλεσμα που θα τον φέρει ίσως και στην κατάκτηση του στόχου… 
Από αυτή την Κυριακή ο στόχος θα έχει επιτευχθεί με το ευνοϊκό σενάριο της νίκης των Βολιωτών επί της Ξάνθης, της ήττας της Καβάλας στο «Γ. Καραϊσκάκης» από τον Ολυμπιακό και του Άρη στην Τρίπολη από τον Αστέρα. Σε μια τέτοια περίπτωση εξασφαλίζεται και μαθηματικά η συμμετοχή στα πλέι οφ ακόμα και με ήττα στα δύο τελευταία παιχνίδια με Άρη και Παναθηναϊκό.
Από εκεί και πέρα όπως είναι γνωστό τη στιγμή που οι Βολιώτες θα μπουν στο μίνι πρωτάθλημα των πλέι οφ -ανεξάρτητα από τα αποτελέσματά τους- τα πράγματα θα απλουστευθούν, αν η ΑΕΚ επικρατήσει του Ατρόμητου στον τελικό του Κυπέλλου. Ακόμα και την τελευταία θέση να πάρουν, η τριάδα στο Γιουρόπα Λιγκ θα έχει «κλειδώσει» και θα εμπεριέχει και τον Ολυμπιακό Βόλου!
Ο Μάκης Κατσαβάκης σε δηλώσεις σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης ανέφερε: «Υπάρχει ένα γκρουπ ομάδων που διεκδικούν την είσοδό τους στην πρώτη πεντάδα. Ο Άρης είναι μέσα σε αυτό το γκρουπ μετά από τις δύο συνεχόμενες νίκες με Κέρκυρα και Πανσερραϊκό. Βέβαια είναι και ο Ολυμπιακός Βόλου. Πρέπει να προσέξουμε το παιχνίδι με την Ξάνθη. Θα είναι καθοριστικό και θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό αν θα είμαστε την πεντάδα. Όλα είναι ρευστά», ενώ συνέχισε λέγοντας: «Δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει εύκολο ή δύσκολο πρόγραμμα. Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα και παράλληλα μπορούν να γίνουν εύκολα με βάση την έκβαση ενός παιχνιδιού.
Ο Μάκης Κατσαβάκης ακόμη μιλώντας στον «Άρης FM» δήλωσε: «Είμαι περήφανος για το ότι διετέλεσα προπονητής του Άρη. Ήταν η μεγαλύτερη ομάδα στην οποία δούλεψα.. Ήταν τιμή για μένα και θα το λέω πάντα», ενώ για τη νέα του ομάδα συμπλήρωσε: «Είχα πει από την πρώτη μέρα στον Ολυμπιακό Βόλου ότι είχε γίνει μέχρι στιγμής μια πολύ καλή δουλειά. Βρήκα μια καλά δουλεμένη ομάδα, με καλούς προσανατολισμούς, κάτι που οφείλεται στον Σάκη Τσιώλη και στην ποιότητα των παικτών. Είμαι τυχερός που ανέλαβα μια ομάδα σε αυτό το επίπεδο».
Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε και για τον Άρη και το επόμενο ματς με τον Ολυμπιακό λέγοντας: «Θα έχει μια ιδιομορφία. Θα γίνει ένα πολύ όμορφο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο καλές ομάδες και ο κόσμος που θα το παρακολουθήσει σίγουρα θα το ευχαριστηθεί».
Ο Σερραίος τεχνικός για το ματς με την Ξάνθη θα περιμένει να δει σε τι κατάσταση βρίσκονται οι Ζαραδούκας και Ρόκας, σήμερα θα περιμένει τον Μητρόπουλο που έλειπε σε υποχρεώσεις της Εθνικής Ελπίδων, αλλά γνωρίζει καλά ότι στο μεθεπόμενο ματς στο Χαριλάου με τον Άρη θα έχει σίγουρα 4 απουσίες.
Σίγουρα στην 29η αγωνιστική θα λείψουν οι τραυματίες Βιθέντε Μόνχε και Λέαντρο Άλβαρεζ, που ίσως προλάβουν το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό.
Στο παιχνίδι με τον Άρη θα εκτίσει την ποινή του ο Πέτερ Ντολεζάι, που θα λείψει και με την Ξάνθη, ενώ και ο Ζόλταν Σέλεζι δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή του (συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες) στο παιχνίδι στο Χαριλάου.
 
«Αποφασίζει ο χρηματοδότης»
 Τους λόγους για τους οποίους έφυγε από τον Ολυμπιακό Βόλου απέφυγε να πει ο Σάκης Τσιώλης, αρκούμενος στο «είχε φτάσει το πλήρωμα του χρόνου». Ο τωρινός στα σημαντικότερα αποσπάσματα όσων είπε στη συνέντευξή του στο «Goal» τόνισε:
Για το αν είχε πρόταση όσο ήταν στον Ολυμπιακό Βόλου: «Όσο ήμουν στο Βόλο με είχαν πλησιάσει αρκετές ομάδες. Επίσημη πρόταση δεν είχα από τον Άρη, απλά μεσάζοντες μου είχαν μεταφέρει το ενδιαφέρον και πως αν μείνω ελεύθερος το καλοκαίρι να ξέρω πως ο Άρης θέλει να μιλήσουμε. Από τη στιγμή που έμεινα ελεύθερος και ο Άρης δίχως προπονητή, επισπεύστηκε η διαδικασία».
Για τους πραγματικούς λόγους που έφυγε από τον Ολυμπιακό Βόλου: «Η ζωή συνεχίζεται. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Εύχομαι τα καλύτερα στον Ολυμπιακό Βόλου. Ας πούμε πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Άλλωστε στο ποδόσφαιρο αποφασίζει ο χρηματοδότης».
Για τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού Β. από το Κύπελλο ΟΠΑΠ: «Στεναχωρήθηκα για τους παίκτες που ήξερα πόσο το ήθελαν, αλλά και για μένα. Αν έπαιρνε το Κύπελλο η ομάδα, όλοι θα θυμούνταν πως γι’ αυτήν τη διάκριση συνέβαλα κι εγώ».
Και τέλος για το πώς αισθάνθηκε για το σκάνδαλο με τις κασέτες: «Όπως κάθε άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Έχω κι εγώ την επιθυμία, αν υπάρχει κάτι σ’ αυτήν την ιστορία, να… καθαρίσει γρήγορα για να έχουμε μεγαλύτερη διαφάνεια στο ποδόσφαιρο. Αλλά μέχρι να ξεκαθαρίσει όλο αυτό δεν θα πρέπει να πάρουμε θέση».
 
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου