ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στον Πτελεό… η κούπα

στον-πτελεό-η-κούπα-447729

Την κατάκτηση του Κυπέλλου των Ερασιτεχνικών Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας πανηγυρίζει από χθες ο Πρωτεσίλαος/Αχιλλέας για πρώτη φορά στην ιστορία του, αφού επιβλήθηκε με 2-0 στον τελικό του Εθνικού. Οι κυανόλευκοι πήραν την νίκη χάρη σε δύο τέρματα του Θανάση Κατσαβριά, ο οποίος χτύπησε στο 37ο και 60ο λεπτό της αναμέτρησης, ρίχνοντας τους αντιπάλους στο καναβάτσο και τον κόσμο τους στα ουράνια.
Η συμπαράσταση της ομάδας από τον κόσμο του Πτελεού και του Αχιλλείου ήταν μεγάλη και εντυπωσιακή, καθώς πάνω από 500 άτομα παραβρέθηκαν χθες στις κερκίδες του ΕΑΚ σπρώχνοντας τους παίκτες του Γιάννη Ζαγκαβιέρου στην νίκη ενός τελικού για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Τι και εάν ο Εθνικός έμοιαζε φαβορί, τι και αν έπαιζε θεωρητικά εντός έδρας οι κυανόλευκοι κατάφεραν να περιορίσουν στο έπακρο τα αντίπαλα ατού και να πάρουν ξεκούραστα αυτό που ήθελαν περισσότερο από ο,τιδήποτε άλλο. Πλέον η ομάδα του Κώστα Κούτσικα έμεινε να σκέφτεται μόνο το πρωτάθλημα της Α’ Ε.Π.Σ.Θ., μιας και την Τετάρτη παίζεται όλη η χρονιά στο ντέρμπι ανόδου με τον ΓΣ Αλμυρού.
 
Πώς ξεκίνησαν
Με σχήμα 4-4-2 ξεκίνησε το παιχνίδι για τον Εθνικό με τον προπονητή Κώστα Κούτσικα να επιλέγει κάτω από τα δοκάρια τον Κουτσιρίμπα, ενώ στην άμυνα από τα δεξιά ξεκίνησε ο Τσίρος και στα αριστερά ο Κουρεμένος. Στην θέση των στόπερ χρησιμοποιήθηκαν οι Κουτσουνίδης και Πούλιος. Στη μεσαία γραμμή ο Λάππας ήταν το αμυντικό χαφ, έχοντας στα δεξιά του τον Παρίση και στα αριστερά τον Αντωνίου, ενώ λίγο πιο μπροστά κινούνταν ο Τσουρέλης με τον Ζατσάι και στην επίθεση ο Μίλτος. Από την άλλη για τον Πρωτεσίλαο/Αχιλλέα ο Γιάννης Ζαγκαβιέρος επίσης σε σχήμα 4-4-2 κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε τον Αράπη και στην άμυνα τους Χασιώτη, Σιαμανίκο, Αλέκο Παναγιώτου και Διαμαντή από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στην μεσαία γραμμή ο Κόρδας με τον Μαλλιαρό ήταν τα αμυντικά χαφ και στα δεξιά έπαιξε ο Ράπτης με τον Γιάννη Παναγιώτου στα αριστερά. Τέλος στην επίθεση χρησιμοποιήθηκαν οι Παπαδόπουλος και Κατσαβριάς.
 
Κακό πρώτο μέρος
Δίχως να δημιουργήσουν τις μεγάλες καταστάσεις μπροστά από τις δύο εστίες πέρασε το πρώτο μέρος για τις δύο ομάδες που προσπάθησαν να απειλήσουν κυρίως με στημένα και εκτελέσεις φάουλ. Ο Πρωτεσίλαος/Αχιλλέας είχε ως πρώτο μέλημα να διαφυλάξει το μηδέν στην άμυνα με τον προπονητή του Γιάννη Ζαγκαβιέρου να παραδίδει σεμινάρια προπονητικής, στήνοντας έξοχα την ομάδα του μέσα στις τέσσερις γραμμές. Από την άλλη ο Εθνικός είχε την κατοχή, ωστόσο του έλειψαν οι μεγάλες φάσεις και τα σουτ προς την αντίπαλη περιοχή με τα επιθετικά του ατού να είναι άριστα κλεισμένα από τους παίκτες των κυανόλευκων. Από την μεριά της η ομάδα του Πτελεού προσπάθησε να χτυπήσει κυρίως στην κόντρα με την συνεργασία Παπαδόπουλου και Κατσαβριά να αποφέρει μάλιστα και το πρώτο τέρμα στο 37ο λεπτό. Συγκεκριμένα ο Παπαδόπουλος έβγαλε κάθετη πάσα στον Κατσαβριά που τσίμπησε την μπάλα και με σουτ έκανε το 1-0 με την άμυνα του Εθνικού και τον Κουτσιρίμπα να μην μπορεί να αποσοβήσει το 1-0.
Στην επανάληψη ο Εθνικός προσπάθησε να ισοφαρίσει, αλλά λογάριαζε δίχως τους αντιπάλους οι οποίοι με ψυχή και πάθος έδιωχναν τον κάθε κίνδυνο. Ο προπονητής του Εθνικού πέρασε στον αγώνα τον Σκούρα αντί του Κουτσουνίδη, αλλά και πάλι η επιθετική δυσλειτουργία παρέμεινε. Σε μία νέα κόντρα ο Πρωτεσίλαος κατάφερε μάλιστα να κλειδώσει το παιχνίδι και με νέο τέρμα του Κατσαβριά να αγκαλιάσει το τρόπαιο. Συγκεκριμένα μετά από κόρνερ που κέρδισε ο Εθνικός στο 60’ την μπάλα έκοψε η άμυνα του Πρωτεσιλάου/Αχιλλέα τροφοδοτώντας εκ νέου τον Κατσαβριά ο οποίος μετά από κούρσα 40 μέτρων βρέθηκε εκ νέου απέναντι από τον Κουτσιρίμπα τον οποίο και πλάσαρε. Μπορεί να απέμεινε μισή ώρα αλλά πλέον όλα είχαν κριθεί με τους κυανόλευκους να πανηγυρίζουν στον ουρανό του ΕΑΚ την κατάκτηση του τροπαίου το οποίο σήκωσαν ψηλά οι Αλέκος Παναγιώτου και Νιφορόπουλος.
                                   
Βραβεύσεις για τις μικτές Ε.Π.Σ.Θ.
Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου βραβεύθηκαν και οι μικτές ομάδες της Ε.Π.Σ.Θ., μιας και είχαν πρωτιές σε επίπεδο Τζούνιορ, Παίδων και Νέων. Επίσης τιμήθηκε από τον πρόεδρο του Εθνικού Δημήτριο Σταυρίδη το μέλος της Ε.Π.Σ.Θ. Αδαμάντιος Γαρμπής για την προσφορά του στον σύλλογο ως πρόεδρος. Στο τέλος του αγώνα τον κόσμο που παραβρέθηκε στο ΕΑΚ θέλησε να ευχαριστήσει ο πρόεδρος της Ενωσης Πρωτεσιλάου/Αχιλλέα κ. Γερογιάκομος, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον πρώην προπονητή της ομάδας Κώστα Στέκα τον οποίο και διαδέχθηκε ο Γιάννης Ζαγκαβιέρος.
 
 
 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου