ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Διπλό και έφυγε για… πλέι οφ

διπλό-και-έφυγε-για-πλέι-οφ-435604

Ο θάνατός σου η ζωή μου… Αυτή η φράση εσωκλείει όλο το νόημα της σημερινής εξαιρετικά κρίσιμης βαθμολογικά αναμέτρησης που θα πραγματοποιηθεί στη Φιλιππιάδα ανάμεσα στον τοπικό Εθνικό και στη Νίκη Βόλου για την 28η Αγωνιστική του πρωταθλήματος του Βορείου Ομίλου της FootballLeague 2.
Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 3 μ.μ. και οι δυο ομάδες θέλουν να το κάνουν δικό τους για διαφορετικούς λόγους η καθεμία. Η Νίκη θα παραταχθεί με στόχο το διπλό για να συνεχίσει την ανοδική της πορεία και να καλύψει τους δυο βαθμούς που απέχει από τις προνομιούχες θέσεις και από τα πλέι οφ, ενώ ο Εθνικός Φιλιππιάδας καίγεται για τους τρεις βαθμούς, αφού βρίσκεται οριακά στη ζώνη του υποβιβασμού. Η ισοπαλία ίσως βολέψει τους φιλοξενούμενους μόνο με συνδυασμό άλλων αποτελεσμάτων, αλλά διακαής πόθος όλων στη Νίκη είναι η ομάδα να αποδράσει με το τρίποντο από μια έδρα που είναι ιδιαίτερα δύσκολη και λόγω της κρισιμότητας του παιχνιδιού, αναμένεται αύριο να έχει αρκετό κόσμο.
Η Νίκη βρίσκεται δυο βαθμούς πίσω από τον Φωκικό και τα Γιαννιτσά που έχουν 42 έναντι 40 των κυανολεύκων και βρίσκονται στη δεύτερη και τρίτη θέση. Το γεγονός ότι οι κυανόλευκοι στη συνέχεια δίνουν δυο συνεχόμενα εντός έδρας ματς και το ένα εξ αυτών είναι με τον Φωκικό, που όπως και η Νίκη είναι οι μοναδικές ομάδες της πρώτης πεντάδας της βαθμολογίας που δεν έχουν κάνει το ρεπό τους, κάνει την σημερινή αναμέτρηση ακόμα πιο καθοριστική και κρίσιμη.
Αρκετοί φίλαθλοι ετοιμάζονται να ταξιδέψουν στη Φιλιππιάδα για να ενισχύσουν την κυανόλευκη ομάδα στη σημερινή προσπάθεια της. Το παρών αναμένεται να δώσει και ο Στράτος Γιδόπουλος, που φαίνεται πως συνεχίζει στην ομάδα, αλλά από αύριο περιμένει και στήριξη. Σήμερα άλλωστε είναι να καταβληθούν στον Σούλη Κατσικαδάμο χρήματα για παλιές οφειλές που προέκυψαν από την προσφυγή του για να έχει η Νίκη δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα, ωστόσο οι άνθρωποι της ομάδας δεν φαίνεται να ανησυχούν για την καταληκτική ημερομηνία από την ΕΠΟ.  
 
Χωρίς Μπούσι, Τσάγγαρη αλλά με Πετρά
Το απουσιολόγιο για το τεχνικό τιμ των κυανολεύκων περιλαμβάνει τα ονόματα δυο βασικών ποδοσφαιριστών και συγκεκριμένα των Τσάγγαρη και Μπουσινάκη. Ο πρώτος έλειψε και από το παιχνίδι με το Ναυπακτιακό, αφού έχει υποστεί ρήξη έξω πλαγίου συνδέσμου στο γόνατο, ενώ ο «Μπούσι» ο παίκτης που είχε την φανταστική έμπνευση στο 7ο λεπτό στο ματς της Κυριακής και πέτυχε το εντυπωσιακό γκολ που χάρισε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του, ταλαιπωρείται από θλάση πρώτου βαθμού στο δικέφαλο και προστέθηκε προχθές στις απουσίες. Αντίθετα εξέτισε την ποινή του ο Πετράς που επιστρέφει στο βασικό σχήμα.
Ο Βέλικο Ντόβενταν δεν έδειξε και πολλά πράγματα για την ενδεκάδα που θα χρησιμοποιήσει. Δοκίμασε πάντως και σχήμα με τον Καλαμιώτη στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο, τον Μακράκη στα χαφ και τον Όλιβερ προωθημένο, φέρνοντας τον Ντάνισιτς στην αριστερή πλευρά. Υπάρχει όμως περίπτωση να μείνει στην άμυνα ο Μακράκης και να αγωνιστεί στο κέντρο με ανασταλτικό ρόλο ο Καρακώστας. 
Οι παίκτες που βρίσκονται στην αποστολή και βρίσκονται από χθες στην Φιλιππιάδα είναι οι: Μπαϊμάκης, Τάσσος, Στουρνάρας, Τσερκέζος, Καλαμιώτης, Μαϊστρέλλης, Μακράκης, Νάστος, Βλάχος, Ντάνισιτς, Ολιβερ, Πετράς, Κυπτίου, Καρακώστας, Ναβαρέτε, Σωτρίνης, Παπαδήμας, Βλαχοκυριάκος και Τσικνίδης.
Ο Διονύσης Ζούγρας θα είναι ο ρέφερι που θα διευθύνει την σημερινή αναμέτρηση. Βοηθοί του θα είναι οι Στέλιος Κεντζιόπουλος και Νικόλαος Κωτούλας επίσης από την Ενωση Κοζάνης, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Ευάγγελος Τσιρώνης από την Αιτωλοακαρνανία.
 
Ο Εθνικός Φιλιππιάδας
Οι ήττες των δυο τελευταίων αγωνιστικών έφεραν τον Εθνικό Φιλιππιάδας σε πολύ δύσκολη θέση και στην ζώνη του υποβιβασμού, γεγονός που ανάγκασε την διοίκηση να προβεί σε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. Τη θέση του Λάππα πήρε στον πάγκο ο Κώνστας που σήμερα θα κάνει ντεμπούτο ενάντια στη Νίκη, ενώ βοηθός του θα είναι ο παλιός αρχηγός των κυανολεύκων, Δημήτρης Μπαλάφας, ο οποίος αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά και στην ενδεκάδα. Ο Εθνικός Φιλιππιάδας βρίσκεται στη 14η θέση της βαθμολογίας με 30 βαθμούς από επτά νίκες, εννιά ισοπαλίες και δέκα ήττες. Στην έδρα του όμως δεν χάνει εύκολα. Μόνο ο Φωκικός και ο Εορδαϊκός κατάφεραν να φύγουν με διπλό, ενώ πέντε φορές οι γηπεδούχοι έχουν παραχωρήσει ισοπαλία. Ο προπονητής του Εθνικού Φιλιππιάδας δεν μπορεί να υπολογίζει για τη σημερινή αναμέτρηση στον τιμωρημένο Τρούλη και στον τραυματία Μπαλάφα Α.Δ.
 
FOOTBALLLEAGUE 2 – 28Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Γήπεδο: Δημοτικό Φιλιππιάδας  
Ωρα: 3 μ.μ.
Διαιτητής: Ζούγρας (Κοζάνης)
ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠ.     ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ
15.ΛΟΛΑΣ                   1.ΜΠΑΪΜΑΚΗΣ
5.ΜΠΑΛΑΦΑΣ             77.ΤΣΕΡΚΕΖΟΣ
16.ΓΑΤΣΕΛΟΣ                         72.ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ
17.ΗΛΙΑΣ                    16.ΜΑΚΡΑΚΗΣ
27.ΤΡΙΑΝΤΟΣ              55.ΜΑΪΣΤΡΕΛΛΗΣ
23.ΜΟΥΤΑΣ                13.ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ
6.ΛΕΝΤΖΟΣ                 20.ΝΑΣΤΟΣ
7.ΛΑΠΠΑΣ                   6.ΒΛΑΧΟΣ
31.ΜΠΟΥΡΜΠΟΣ       14.ΠΕΤΡΑΣ
9.ΦΛΟΡΕΝΣΙΟ                        7.ΝΤΑΝΙΣΙΤΣ
99.ΜΙΧΑΛΗΣ               35.ΟΛΙΒΕΡ
Προπονητές:
Γ. Κώνστας                 Β. Ντόβενταν  
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου