ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Να αδράξουν την ευκαιρία

να-αδράξουν-την-ευκαιρία-435604

Οριακό παιχνίδι στο κυνήγι για μια θέση στα πλέι οφ που θα της δώσει τη δυνατότητα να διεκδικήσει την άνοδο μέσα από μια δεύτερη ευκαιρία, δίνει αύριο (15.00) στο Παντελής Μαγουλάς η Νίκη απέναντι στο Ναυπακτιακό για τον Βόρειο Ομιλο της FootballLeague 2. Άπαντες στο κυανόλευκο συγκρότημα δηλώνουν έτοιμοι να κάνουν το καθήκον τους και να κατακτήσουν τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς που θα φέρουν την ομάδα πιο κοντά στον στόχο της.
Τεχνική ηγεσία, παίκτες και διοίκηση έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα και πιστεύουν ακράδαντα πως μετά τα αποτελέσματα της περασμένης αγωνιστικής έχει ανοίξει ο δρόμος για την άνοδο και επανήλθαν στο ακέραιο οι ελπίδες για την ανατροπή στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας. Βέβαια κάθε αγωνιστική θα πρέπει όχι μόνο να τις ανανεώνουν, αλλά με τα αποτελέσματά τους να τις πολλαπλασιάζουν, καθώς το πρωτάθλημα έχει οκτώ ακόμα αγωνιστικές και επτά για τους κυανόλευκους που δεν έχουν κάνει το ρεπό τους. Παράλληλα χρειάζεται διοικητική ηρεμία, αφού τα γεγονότα της τελευταίας εβδομάδας με τα παλιά χρέη και ο κίνδυνος να μην οριστεί το ματς με το Ναυπακτιακό, σκόρπισαν ξανά προσωρινά ανησυχία στο ποδοσφαιρικό τμήμα.
Ο Βέλικο Ντόβενταν και οι ποδοσφαιριστές του αντιμετωπίζουν τα εναπομείναντα παιχνίδια ως τελικούς και γνωρίζουν καλά ότι αν καταφέρουν και εκμεταλλευτούν το ευνοϊκό πρόγραμμα, θα βρεθούν πολύ σύντομα στην πρώτη τριάδα. Η αρχή έγινε με το διπλό στο Μακεδονικό που τους έφερε στους τρεις βαθμούς απόσταση από την τρίτη προνομιούχο θέση και αύριο στο Παντελής Μαγουλάς θέλουν ανάλογη συνέχεια απέναντι σε μια ομάδα που μάχεται για τη σωτηρία της, έχει άγνοια κινδύνου και θα παραταχθεί με στόχο να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο. Οι κυανόλευκοι θα παίξουν μόνο για ένα αποτέλεσμα, την ώρα που ο αντίπαλος θα ρίξει περισσότερο το βάρος στην άμυνα και θα προσπαθήσει να διαφυλάξει τον βαθμό της ισοπαλίας.
Ο Σέρβος τεχνικός δοκίμασε αρκετά ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με το Ναυπακτιακό. Στις δοκιμές που έκανε για το βασικό σχήμα και με δεδομένες τις απουσίες δυο βασικών στελεχών για την μεσαία γραμμή, αυτές των Γιάννη Τσάγγαρη και Παναγιώτη Πετρά, προσπάθησε να βρει τις καλύτερες δυνατές λύσεις. Οι δυο απόντες αποτελούν σημαντικά «γρανάζια» στον χώρο της μεσαίας γραμμής και στο δημιουργικό κομμάτι, με τις απουσίες τους να δημιουργούν αναμφίβολα δυσαναπλήρωτα κενά. Ο Βολιώτης μεσοεπιθετικός ταλαιπωρείται από ρήξη συνδέσμου στο γόνατο και θα χάσει και το επόμενο παιχνίδι με τον Εθνικό Φιλιππιάδας, ενώ ο Παναγιώτης Πετράς θα εκτίσει αύριο την ποινή της μίας αγωνιστικής για την κόκκινη κάρτα που αντίκρισε στον αγώνα με το Μακεδονικό. Σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι επιστρέφει ο Καλαμιώτης που ξεπέρασε τον τραυματισμό του, ενώ ένα προσωπικό πρόβλημα αντιμετωπίζει τις τελευταίες ημέρες ο Τσερκέζος, αλλά αναμένεται να τεθεί κανονικά στη διάθεση του τεχνικού τιμ.
Οι Ναβαρέτε, Βλάχος και Καρακώστας διεκδικούν θέση στην μεσαία γραμμή, με την παρουσία του Νάστου να θεωρείται δεδομένη και τον Τσερκέζο να φαίνεται πως επιστρέφει στο αριστερό άκρο της άμυνας, σε περίπτωση που προτιμηθεί στο κέντρο ο Καρακώστας. Στην επίθεση δεν αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές, αφού ο Ντόβενταν προσανατολίζεται στην «τριπλέτα» που χρησιμοποίησε κόντρα στον Μακεδονικό, με τον Ντάνισιτς στην κορυφή και τους Κυπτίου και Μπουσινάκη στα άκρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου