ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τεράστιο όφελος οι αγώνες πόλο

τεράστιο-όφελος-οι-αγώνες-πόλο-449324

Την ανάληψη ενός μεγάλου παγκόσμιου αθλητικού γεγονότος ανέλαβε και επίσημα η πόλη του Βόλου μιας και σε αυτή θα διεξαχθούν από τις 27 Αυγούστου ως και τις 4 Σεπτεμβρίου οι αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών του Πόλο. Χθες στην αίθουσα του Δημαρχείου του Βόλου ο Δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης και ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Δημήτρης Διαθεσόπουλος μίλησαν για το γεγονός, επισημοποιώντας παράλληλα την ανάληψη των αγώνων.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στα κολυμβητήρια του ΕΑΚ αλλά και της Νέας Ιωνίας στα οποία αναμένεται να γίνουν κάποιες μικρές επεμβάσεις. Οι αγώνες αναμένεται να έχουν τεράστιο οικονομικό όφελος για την περιοχή μιας και υπολογίζεται πως τα κέρδη θα ανέρχονται περί το 1 με 1.5 εκ. ευρώ την στιγμή που τα έξοδα δεν θα ξεπεράσουν τις 200 με 300 χιλιάδες ευρώ. Από την μεριά του ο Δήμαρχος Βόλου τόνισε: «Μετά τη συνάντηση που είχαμε με τον πρόεδρο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Διαθεσόπουλο οριστικοποιήσαμε την επιλογή να φιλοξενήσει ο Βόλος το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Νέων που θα διεξαχθεί φέτος από 27 Αυγούστου μέχρι 4 Σεπτεμβρίου. Είναι μία πάρα πολύ σημαντική διοργάνωση, η δεύτερη κατά σειρά σε παγκόσμιο επίπεδο. Θα φιλοξενηθούν οι είκοσι καλύτερες ομάδες και θα είναι ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός που έρχεται να ενισχύσει τη θέση του Βόλου στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη. Είναι σημαντικό το ότι έρχεται λίγες μόλις μέρες μετά την αρνητική εξέλιξη και αφαίρεση των Μεσογειακών Αγώνων του Βόλου και της Λάρισας. Είναι ευκαιρία με μία παγκόσμια διοργάνωση να αποδείξουμε ότι ο Βόλος είναι παρών στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη και είναι έτοιμος και έχει όλες τις δυνατότητες να διοργανώσει όλα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα τα οποία θα συμβάλουν στην ανάδειξη της πόλης μας και στην ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού, αλλά και θα δώσει μία ευκαιρία στους συμπολίτες να χαρούν ένα τόσο μεγάλο παγκόσμιο αθλητικό γεγονός. Είναι φανερό ότι πριν και μετά τους αγώνες θα υπάρξει μία μεγάλη κινητικότητα στην πόλη μας. Είναι αυτονόητα τα μεγάλα οικονομικά οφέλη που θα υπάρξουν. Μιλάμε για περίπου 500 άτομα με τους συνοδούς τους. Αυτό σημαίνει μια σημαντική τόνωση της οικονομίας της περιοχής σε μία περίοδο που η αγορά γονατίζει. Από την πλευρά του ο Δήμος Βόλου θα κάνει ό,τι πρέπει ώστε να διοργανωθούν καλύτερα οι αγώνες. Υπάρχει μια εμπειρία και τεχνογνωσία πλούσια. Υπάρχουν άτομα και στελέχη που έχουν δείξει και στο παρελθόν ότι μπορούν να ανταποκριθούν. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η πολιτεία θα βοηθήσει οικονομικά τον Δήμο για μια λιτή οπωσδήποτε διαχείριση αλλά που θα είναι αντάξια του γεγονότος. Βεβαίως αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι ότι θα έχουμε την αμέριστη υποστήριξη από τον κ. Διαθεσόπουλο και την ομοσπονδία, που έχει μια τεράστια εμπειρία. Θέλω να ευχαριστήσω τον ίδιο που έπαιξε τεράστιο ρόλο προκειμένου ο Βόλος να είναι η πόλη που θα διοργανώσει τους αγώνες. Όπως επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον προκάτοχο Δήμαρχο Βόλου Αλέκο Βούλγαρη, τον Νομάρχη Απόστολο Παπατόλια αλλά και τον Παύλο Μαβίδη που είχαν την ιδέα ανάληψης των αγώνων».

Από τη μεριά του ο κ. Διαθεσόπουλος τόνισε:

«Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο για την φιλοξενία τόσο χθες, όσο και σήμερα, με αφορμή το πρωτάθλημα Νέων Ανδρών. Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι τα τελευταία χρόνια και μετά την ακύρωση της ανάληψης των Μεσογειακών Αγώνων και στην προοπτική αυτού του μεγάλου αθλητικού γεγονότος σε συνεννόηση με ταις τοπικές αυτοδιοικήσεις των Δήμων Βόλου και Νέας Ιωνίας και της Νομαρχίας κάναμε μία σειρά αγώνων, διότι ήταν μια πρόταση δικιά μου ότι οι Μεσογειακοί Αγώνες δεν είναι ένα γεγονός στατικό που σε ένα βάθος χρόνου θα διαρκέσει δέκα μέρες και τέλειωσε, αλλά από την ανάληψή τους μέχρι την ολοκλήρωσή τους είναι μία πορεία, η οποία πρέπει να διανθιστεί και να γεμίσει με γεγονότα αθλητικά. Με αυτό το σκεπτικό κάναμε αρκετές διοργανώσεις στον Βόλο, όπως τα δύο πανελλήνια πρωταθλήματα. Δυστυχώς αυτό το όραμα και ο στόχος δεν πρόκειται να υλοποιηθεί. Ο Βόλος όμως έχει μια μεγάλη παράδοση και μεγάλη ιστορία που δεν μπορούμε να την σβήσουμε. Πρέπει να υπάρχει μια συνέχεια και με αυτό το σκεπτικό νομίζουμε ότι η διοργάνωση έρχεται μετά από μία αρνητική συγκυρία, αλλά θα δώσει ένα στόχο και ένα αθλητικό όραμα στην πόλη πως έρχεται ένα άλλο μεγάλο αθλητικό γεγονός που θα το αγκαλιάσει, θα το παρακολουθήσει και θα το ολοκληρώσει. Μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών Γυναικών είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση. Θέλω να πω πως για εμάς έχει και μεγάλη αθλητική σημασία, μιας και η ομάδα μας στο τελευταίο παγκόσμιο πρωτάθλημα πήρε το αργυρό πρωτάθλημα, αφού της κλάπηκε το χρυσό. Έχουμε μια ομάδα αξιόλογη και γιατί όχι να μην πανηγυρίσουμε ακόμη ένα μετάλλιο μέσα στην πατρίδα μας». Όσον αφορά στο όφελος: «Το μίνιμουμ που θα αφήσει στην κοινωνία του Βόλου είναι 1 εκ. ευρώ ή 1,5 εκ. ευρώ. Είναι κατά πολύ πολλαπλάσιο του κόστους της διοργάνωσης. Έχουμε και την εμπειρία και τη γνώση, τη βούληση να κάνουμε μία αξιοπρεπέστατη διοργάνωση με τα λιγότερα δυνατά χρήματα».

Τέλος από την μεριά του ο κ. Πάυλος Μαβίδης σχολίασε: Νιώθω ιδιαίτερη χαρά που ο κ. Διαθεσόπουλος κράτησε το λόγο του και δεν είπε ναι σε προκλήσεις όπως της Πάτρας της Κρήτης και της Κέρκυρας για ανάληψη των αγώνων. Σήμερα ήρθε να επισφραγιστεί η κουβέντα που είχαμε κάνει και πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους τους παράγοντες που συνέβαλαν μέχρι τώρα. Η απόκτηση των αγώνων είναι ηθική επιβράβευση, αφού ο Βόλος έχει αναδείξει Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου