ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρόκριση με διακοπή

πρόκριση-με-διακοπή-430958

Η διαφαινόμενη ήττα από την ΑΕΚ και ο αποκλεισμός από τον τελικό του Κυπέλλου, δεν άρεσαν στους οπαδούς του ΠΑΟΚ που περίπου ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση του ενενηντάλεπτου, θεώρησαν… σκόπιμο να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.
Στο 89′, λοιπόν, μερίδα οπαδών εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας και προσπάθησε να επιτεθεί στους παίκτες της ΑΕΚ, τους οποίους ταυτόχρονα… έραινε με καπνογόνα.
 
Οι «κιτρινόμαυροι» βρέθηκαν με σπριντ στα αποδυτήρια, αποφεύγοντας τα χειρότερα, αλλά οι ανεγκέφαλοι έφτασαν ως τη φυσούνα σε μια προσπάθεια να τους προλάβουν.
Τελικά, οι μεν παίκτες της ΑΕΚ μπήκαν στα αποδυτήρια, οι δε υπεύθυνοι ασφάλειας προσπάθησαν να απομακρύνουν τον κόσμο, με τις συμπλοκές να βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη και δύο από τους οπαδούς να συλλαμβάνονται.
Από εκεί και πέρα, επικράτησε πανικός με τους εισβολείς να μην εννοούν να απομακρυνθούν από τον αγωνιστικό χώρο, από τον οποίο αποχώρησε τελικά ο… Μάνταλος.
Την ίδια στιγμή, οι πλέον ψύχραιμοι προσπαθούσαν να συνετίσουν τους ανεγκέφαλους, με συμπλοκές στη θύρα 4, ενώ οι οπερατέρ επέστρεφαν… μετά φόβου Θεού στα σημεία που είχαν αφήσει τα σύνεργά τους (τρίποδα κλπ) που είχαν εγκαταλείψει για να γλιτώσουν.
Όλο αυτό το διάστημα, οι παίκτες του ΠΑΟΚ παρέμεναν αποσβολωμένοι στο κέντρο του γηπέδου και κοιτούσαν αυτά που συνέβαιναν στις κερκίδες. Ύστερα από αλλεπάλληλες επαφές και με την ΑΕΚ να εκφράζει την επιθυμία να τελειώσει το παιχνίδι, το διαιτητικό τρίο επέστρεψε στο γήπεδο ύστερα από 20 λεπτά και μετά από 10 δευτερόλεπτα, σφύριξε τη λήξη του αγώνα!
 
Καπνογόνο στον Σάχα
 
Τα… ωραία, όμως, είχαν ξεκινήσει νωρίτερα, αφού όπως φαίνεται η στιγμή που θα θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα, εξαιτίας της ατιμωρησίας των ανεγκέφαλων που καταστρέφουν το ποδόσφαιρο, πλησιάζει.
Στην Τούμπα, για παράδειγμα, ο Σεμπάστιαν Σάχα στάθηκε μάλλον τυχερός, αφού το καπνογόνο που πετάχθηκε εναντίον του, του έκαψε… μόνο τη φανέλα.
Στο 57′, λοιπόν, ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ κάλεσε διαιτητή και βοηθό να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι, την τρύπα που είχε δημιουργηθεί στα δίχτυα, εξαιτίας ενός καπνογόνου που έπεσε ακριβώς δίπλα στο δοκάρι.
Την ώρα που ο Γούκος επιθεωρούσε τη ζημιά και ο Σάχα απομακρυνόταν προς το σημείο του πέναλτι, άλλο ένα καπνογόνο που πετάχθηκε από την κερκίδα τον πέτυχε στην πλάτη.
Ο γκολκίπερ των «κιτρινόμαυρων» έπεσε στο έδαφος, η φανέλα του άρχισε να… καψαλίζεται, αλλά η άμεση παρέμβαση των πιο ψύχραιμων, δεν άφησε να γίνει κάτι χειρότερο.
Ο Σάχα άλλαξε φανέλα και ο Μάνταλος κάλεσε στο κέντρο του γηπέδου τους βοηθούς του και ανθρώπους των δύο ομάδων για να τους ενημερώσει ότι σε περίπτωση επανάληψης παρόμοιου περιστατικού θα διακόψει το παιχνίδι.
«Αν ξαναπέσει κάτι στο γήπεδο, θα σηκωθώ να φύγω», είπε ο Αθηναίος ρέφερι και συνέχισε: «Θα φύγω. Δεν καταλαβαίνω Χριστό».
Την ίδια απειλή, πάντως, είχε πει και στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, όταν στο δίλεπτο 6′-7′, ο Σκόκο έγινε στόχος καπνογόνων και βεγγαλικών και ο Μάνταλος είχε καλέσει και πάλι τους εκπροσώπους των δύο ομάδων στο κέντρο.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου