ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εκτός τελικού ο Ολυμπιακός Βόλου

εκτός-τελικού-ο-ολυμπιακός-βόλου-426462

Πεσμένους στον αγωνιστικό χώρο βρήκε το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Κάκου τους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου που δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν το σε βάρος τους 2-1 κόντρα στον Ατρόμητο και έμειναν έτσι εκτός από τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος. Το τελικό 0-0 δεν ήταν το επιθυμητό αποτέλεσμα για την ομάδα του Βόλου και έτσι στον τελικό του ΟΑΚΑ στις 30 Απριλίου θα βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του ο σύλλογος από το Περιστέρι. Συγχαρητήρια αξίζουν στον πολυπληθή κόσμο του Βόλου που παρά τον αποκλεισμό χειροκρότησε και τις δύο ομάδες.

Το παιχνίδι δεν εκτυλίχθηκε έτσι όπως θα ήθελαν οι ερυθρόλευκο, οι οποίοι πραγματοποίησαν κακή εμφάνιση και έμειναν εκτός τελικού από τον πιο φρέσκο Ατρόμητο που δημιούργησε αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Γιακούποβιτς, ο οποίος κράτησε την ομάδα του όρθια όταν χρειάστηκε αλλά το μόνο που δεν έκανε, ήταν να σκοράρει.

Πως ξεκίνησαν

Για τον Ολυμπιακό Βόλου ο Μάκης Κατσαβάκης επέλεξε σχήμα 4-1-4-1 και χρησιμοποίησε τον Γιακούποβιτς κάτω από τα δοκάρια την στιγμή που στην άμυνα ο Σέλεζι ήταν το δεξί μπακ και ο Ζαραδούκας το αριστερό, με τους Σανκαρέ και Ντολεζάι να είναι οι δύο στόπερ. Στη μεσαία γραμμή ο Αλβαρεζ ήταν το αμυντικό χαφ και πιο μπροστά κινούνταν ο Ρόκας, την στιγμή που από τα αριστερά κάλυπτε ο Μόνχε και από τα δεξιά ο Μπρέσκα, ενώ πίσω από τον Σολάκη έπαιξε ο Ουμπίντες που αναλάμβανε να κάνει παιχνίδι αλλά και να εκτελεί όλες τις στημένες φάσεις ελλείψει Καπετάνου. Από την άλλη για την ομάδα του Περιστερίου ο Γιώργος Δώνης σε σχήμα 4-3-3 ξεκίνησε με τον Ιτάντζ κάτω από τα δοκάρια και τους Σκόνδρα, Ολιβέιρα, Μελισσά και Νάστο από τα αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Την ίδια στιγμή στο κέντρο ο Νεμπεγλέρας ήταν ο αμυντικός μέσος έχοντας μπροστά του τους Σφακιανάκη και Σαρμιέντο. Στην επίθεση από τα δεξιά ξεκίνησε ο Σαγκανόφσκι, ο Μπρίτο στα αριστερά και στην κορυφή έπαιξε ο Καμαρά.

Το πρώτο μέρος

Με το μυαλό στο να διασφαλίσει όσο περισσότερο μπορεί το υπέρ του 2-1 ξεκίνησε στο παιχνίδι ο Ατρόμητος με τον Ολυμπιακό να θέλει όσο τίποτα τα γρήγορο γκολ. Τα πρώτα δέκα λεπτά όμως πέρασαν δίχως να υπάρχει η μεγάλη φάση μιας και ο Ατρόμητος με σωστή αμυντική τακτική έκλεινε σωστά όλους τους διαδρόμους προς το τέρμα του Ιτάντζ που είδε την μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια του στο 10ο λεπτό όταν ο Σανκαρέ προωθήθηκε σε κόρνερ που εκτέλεσε ο Ουμπίντες.

Ο Ολυμπιακός είχε ανούσια υπεροχή στις κινήσεις του παιχνιδιού και οι φιλοξενούμενοι απειλούσαν κυρίως στην κόντρα επίθεση. Με τις δύο ομάδες να κάνουν συνεχόμενα λάθη στην ανάπτυξη τους ο Ατρόμητος λαχτάρισε τον Ολυμπιακό με τον Καμαρά να αλλάζει την μπάλα με τον Μπρίτο στο 20’ στην πρώτη και τελευταία καλή στιγμή των φιλοξενούμενων στο πρώτο μέρος. Ο Σενεγαλέζος επιθετικός σούταρε από καλή θέση, αλλά ο Γιακούποβιτς έδειξε τα αντανακλαστικά του. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε στην συνέχεια αλλά το σκηνικό δεν άλλαξε και μόλις μία φορά ήταν αυτή που ανάγκασε τον κόσμο να σηκωθεί από τις θέσεις του με τον Μόνχε να σεντράρει για τον Μπρέσκα και σουτ του τελευταίου να περνά άουτ στο 25ο λεπτό. Το πρώτο ημίχρονο ήταν σίγουρα ένα από τα χειρότερα αν όχι το χειρότερο για τους παίκτες του Μάκη Κατσαβάκη.

Η επανάληψη

Το ίδιο σκηνικό παίχτηκε και στην επανάληψη με τον Ολυμπιακό να θέλει αλλά να μην μπορεί να διασπάσει την άμυνα του Ατρομήτου. Ο Μάκης Κατσαβάκης προσπάθησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Μαρτίν ο οποίος πήρε την θέση του Μπρέσκα και χρησιμοποιήθηκε στην κορυφή της επίθεσης έχοντας μαζί του τον Σολάκη και ο Ουμπίντες γύρισε στην δεξιά πλευρά.

Ο Ολυμπιακός ήθελε όσο τίποτα άλλο αυτό το γκολ που θα τον έφερνε στον τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία του, αλλά μετά την συμπλήρωση 60 λεπτών παιχνιδιού παρέμεινε το 0-0 με τον Ατρόμητο να διατηρεί το εισιτήριο του τελικού στην τσέπη του.

Πέντε λεπτά μετά θέση στον αγώνα πήρε και ο Ακόστα αντί του Ρόκα θέλοντας να βοηθήσει περισσότερο στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού, αλλά και πάλι ο Ολυμπιακός παρέμεινε άχρωμος άοσμος και άγευστος.

Με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί την έδρα του ο Ατρόμητος άρχισε να βγαίνει από την άμυνα και σε μία από αυτές τις φάσεις στο 67΄ο Καμαρά βγήκε απέναντι από τον Γιακούποβιτς, αλλά ο Βόσνιος τερματοφύλακας απομάκρυνε με διπλή προσπάθεια η μπάλα φθάσει στα πόδια του Σαγκανόφσκι που περίμενε αφύλακτος μέσα στην περιοχή.

Η μεγαλύτερη φάση του αγώνα ήρθε να γίνει στο 72ο λεπτό με τον Αναστασάκο δύο λεπτά μετά την είσοδο του στο παιχνίδι να καρδιοχτύπα τους Βολιώτες πλασάροντας την μπάλα στο δοκάρι του Γιακούποβιτς που ήταν ανήμπορος να αντιδράσει.

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να κάνει κάτι στην συνέχεια παρά και την είσοδο του Νέμεθ και έτσι η πρόκριση ήρθε μοιραία, αλλά δίκαια για την ομάδα του Γιώργου Δώνη που έτρεξε στα αποδυτήρια με την λήξη του παιχνιδιού και τους παίκτες του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου