ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κίνδυνος για ΝΟΒΑ

κίνδυνος-για-νοβα-449785

Την ήττα και στα τέσσερα παιχνίδια του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής Πόλο γνώρισε ο ΝΟΒΑ στο Κολυμβητήριο Βασίλης Πολύμερος της Νέας Ιωνίας. Η βολιώτικη ομάδα είχε ως πρώτο στόχο την παραμονή στην Β’ Εθνική, ωστόσο αυτό μοιάζει πλέον αρκετά δύσκολο μιας και θα ξεκινήσει τη β’ φάση δίχως να έχει βαθμό ή βαθμούς.
Οι πολίστες του Βασίλη Αλαμπάνου μπορεί να μην ήταν χειρότεροι από τους περισσότερους αντιπάλους, ήταν όμως σίγουρα περισσότερο άτυχοι καθώς και στα τρία από τέσσερα παιχνίδια γνώρισαν την ήττα με διαφορά μόλις ενός τέρματος.
Πλέον αναμένεται η διεξαγωγή της Β’ φάσης και πάλι στο Κολυμβητήριο «Βασίλης Πολύμερος» από τις 6 ως τις 8 Μαΐου, με την ομάδα του Βόλου να καλείται να νικήσει και σε δύο τουλάχιστον από τα τέσσερα παιχνίδια κόντρα στους συλλόγους του Νηρέα Λαμίας, του ΟΦΘ και της Χαλκίδας, κάτι που μπορεί να μην είναι ακατόρθωτο αλλά δεν είναι και εύκολο.
Ο ΝΟΒΑ βρέθηκε ουραγός στον Βόρειο Όμιλο και πλέον πρέπει να ανατρέψει τα δεδομένα εάν δεν θέλει ένα νέο υποβιβασμό τα τελευταία χρόνια. Βέβαια για την παραμονή τους οι Βολιώτες θα πρέπει να στηρίζονται και στα αποτελέσματα των υπολοίπων ομάδων αλλά κυρίως στις δυνάμεις τους.
Η πρώτη ήττα ήρθε με σκορ 8-7 από τη Χαλκίδα την περασμένη Παρασκευή, ενώ το Σάββατο ηττήθηκε εκ νέου, αυτή τη φορά με σκορ 12-11 από τον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης. Τέλος στα δύο παιχνίδια που διεξήχθησαν την Κυριακή έχασε αρχικά με 12-11 από τον Νηρέα Χαλανδρίου και με 12-7 από τον Νηρέα Λαμίας.
Την πρόκριση στην τελική φάση που θα ξεκινήσει στις 24 Ιουνίου θα λάβουν οι τρεις πρώτες ομάδες από τον Όμιλο του Βορρά και του Νότου, ενώ απευθείας στη Γ’ Εθνική υποβιβάζονται οι τελευταίες ομάδες κάθε Ομίλου. Από την τελική φάση την άνοδο και την πρόκριση στην Α2 Κατηγορία θα πάρουν οι δύο πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης. Τον Νότιο Όμιλο αποτελούν οι ομάδες: Ρέθυμνο, Νηρέας Γέρακα, Ηλιούπολη, Μεσόγειος και Σύρος.
Για την ομάδα του ΝΟΒΑ αγωνίστηκαν οι: Θεοδόσης Βόντζος, Δημήτρης Μαγκιώρης, Παναγιώτης Παρασκευόπουλος (3), Χάρης Χατζηιωάννου, Δημήτρης Πλεμένος (3), Θεόφιλος Ζαμάνης, Παύλος Μωραϊτόπουλος (2), Ζαφείρης Χαλάς (12), Βασίλης Αρνάκης, Θεοδόσης Αρνάκης (2), Μιχάλης Μάρκοβιτς (3), Παναγιώτης Μαγκιώρης, Γιώργος Μαλαθούνης, Γιώργος Καλουζάκης, Βασίλης Αλεξίου, Σπύρος Τζαμτζής (7), Χρήστος Βοσινάκης, Στέφανος Οικονομίδης, Θανάσης Κόφφας (5), Γιώργος Γεωργιάδης.
 
Τα αποτελέσματα:
Χαλκίδα-ΝΟΒΑ 8-7
Νηρέας Λαμίας-ΟΦΘ 14-6
ΟΦΘ-Χαλκίδα 9-13
Νηρέας Χαλ.-Νηρέας Λαμίας 10-15
ΝΟΒΑ-ΟΦΘ 11-12
Χαλκίδα-Νηρέας Χαλ. 7-12
Νηρέας Χαλ.-ΝΟΒΑ 12-11
Νηρέας Λαμίας-Χαλκίδα 11-3
ΝΟΒΑ-Νηρέας Λαμίας 7-12
ΟΦΘ-Νηρέας Χαλ. 10-9. 
Η Βαθμολογία
1.Νηρέας Λαμίας              12
2.Νηρέας Χαλανδρίου     6
3.Χαλκίδα                           6
4.ΟΦΘ                                6
5.ΝΟΒΑ                               0

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου